mietowe - 983 przepisów (strona:34/66)

"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 116

ryżowe na słodko, pierogi orkiszowe z malinami, razowe pierogi z jagodami. Z racji tego, że jestem fanką mięty to dla mnie numer jeden do wypróbowania jest lekki torcik czekoladowo - miętowy :-). Składniki wykorzystane w przepisach są ogólnodostępne, więc nie będzie problemu z szukaniem składników.  Jeśli chodzi o podsumowanie, to jest to świetna książka dla wszystkich, którzy lubią słodkości, trochę odchudzone

kruche babeczki
Batony proteinowe Pulsin :) 144

kakao (4%)  *  koncentrat soku winogronowego  *  skrobia ryżowa  *  olejek z mięty pieprzowej (0,12%)  *  sól morska  Spodziewałam się intensywnego aromatu miętowego i taki też otrzymałam! Batonik pachnie i smakuje bardzo miętowo, może nawet ciut za bardzo. To mięta odgrywa tu główną rolę, pozostałe dodatki pozostają daleko w tyle. Nie czuć kakao albo

Zdrowie na języku :P
Konkurs mikołajkowy z Poltino. Poczęstuj Smaczną Pyzę jakimś smakołykiem! 139

Zresztą, nie musi to być deser - może być coś dobrego do picia, zupa, danie obiadowe, przekąska, co tylko chcecie. Zaznaczę, że lubię prawie wszystko, może oprócz rukoli i lodów miętowych. Nie jestem uczulona na żadne składniki spożywcze a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo póki co. Macie więc duże pole do popisu. Niestety, gościć u Was mogę tylko duchem

Smaczna Pyza
"Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" - recenzja i KONKURS! 228

tytule - znajdziemy przepisy na każdą porę dnia - mamy więc  słodkie:  - śniadania (np.waniliowy serek homogenizowany z brzoskwiniami, owsianka zapiekana w jabłkach) - drugie śniadania (smoothie jagodowo-miętowe, chlebek bananowy) - obiady (placuszki serowo-dyniowe, razowe pierogi z jagodami) - podwieczorki (brownie z orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy na słodko, jaglane trufelki z suszonymi owocami, batoniki musli) - kolacje ( racuszki

Moje Kuchenne Rewelacje
Kompot z rabarbaru 96

Teraz jest czas rabarbaru, postanowiłam więc ugotować wiosenny kompot. Z dzieciństwa pamiętam taki mieszany z jabłkami lub porzeczkami. Mój ma smak korzenny i miętowy równocześnie. Najlepszy schłodzony lub podawany z kostkami lodu. Kompot będzie miał ładny kolor gdy użyjemy rabarbaru malinowego o czerwonym miąższu. Jeśli mamy zwykły, zielony w środku, aby uzyskać

To co kocham
Koktajl na dobry nastrój czyli "Zielone koktajle. 365 przepisów" 127

przepisów prezentowanych w tej pełnej słońca i witamin publikacji. Mam nadzieję, że i Was zainspiruję i w nowy 2017 rok wejdziecie z silnym postanowieniem " Codziennie piję inny koktajl " 😁 Miętowe orzeźwienie Składniki na 1-2 porcje garść świeżych liści mięty dwie pomarańcze banan pół szklanki wody Przygotowanie Liście mięty umyj, a owoce obierz. Zmiksuj wszystkie składniki. Zamiast pomarańczy w całości możesz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ZUPA KALAFIOROWA Z MIĘTĄ 159

Chciałabym Wam dziś polecić wspaniałą zupę miętową na bazie kalafiora,kurczaka i mięty.Cudowny smak babcinej kuchni. Kalafior "mutant" kapusty głowiastej lub brokułu.W Polsce znane od XVI-XVII wieku.Podobno sprowadziła go Bona Sforza. Kalafior zawiera dużo mikroelementów i olejki eteryczne,które wydzielają przykry zapach podczas gotowania wydzielając siarkę ale to nie jest takie ważne ,najważniejsze jest  smak

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Strączki Maria Banach 149

można się domyśleć na dania z warzyw strączkowych, ale nie znajdziecie w tym zbiorze banalnej grochówki, czy fasolki po bretońsku. Jest za to falafel z soczewicy z sosem jogurtowo miętowym, zielona fasolka w ananasowym sosie chili, orientalne smażone kuleczki z czerwonej fasoli, czy intrygujące bardzo lody z soczewicy i karmelizowanych orzechów laskowych. Ja z pewnością wypróbuję kilka przepisów

Cynamonowe szczęście
18-20 LISTOPADA – KUCHNIA NATURALNA W WIELKIM MIEŚCIE – MIĘTOWA GÓRKA 107

wiecie jak uprawiać food midfulness? Jeśli nie to potrzebny... Artykuł 18-20 LISTOPADA – KUCHNIA NATURALNA W WIELKIM MIEŚCIE – MIĘTOWA GÓRKA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 122

poznanych blogerów kulinanrych. Było mnóstwo śmiechu i rozmów. Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Małgosia z bloga To co kocham. Przygotowała maki z mielonego mięsa z indyka o smaku cytrynowo-miętowym. Bardzo serdecznie dziękuję organizatorom za zaproszenie, a Kasi Szatkowskiej(W krainie smaku) i Markowi Bielskiemu (geminigroip.pl) za fantastyczną atmosferę w czasie finału. Miło się było spotkać i wspólnie spędzić

Kulinarne przygody Gatity
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 143

makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne.  Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus z dodatkiem oliwy, makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem, albo krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym i wiśniami - mniam :-)))) Jak widać książka jest bardzo

kruche babeczki
KOKOS - ROŚLINA RATUJĄCA ŻYCIE 138

kosmetyce. Jak już wiecie w mojej kuchni króluje bardzo często. Wykorzystuję go również jako składnik domowej pasty do zębów (2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka sody, 2 krople olejku miętowego i 2 krople olejku goździkowego). Stosowałam go również do smarowania brzucha ciążowego i dla złagodzenia odparzeń pieluszkowych u mojej córeczki. Wracając do gastronomii... Dodając olej kokosowy do surowych potraw

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 187

Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie to ostatnie brzmi ciekawie i wędruje do mojej listy do sprawdzenia. Desery – Ostatnim rozdziałem książki są desery, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Truskawki z jogurtem

Mr. Taste
Gremolata. Ziołowa przyprawa 172

Gremolata to klasyczna ziołowa przyprawa ze skórki cytryny, czosnku i natki pietruszki, często dodaje się też oliwę i sól. Ale jadłam też gremolatę miętową i bazylikową przygotowaną ze świeżych listków tych ziół, czosnku i cytryny. Gremolata to charakterystyczny dodatek do włoskiego dania ossobuco (kość z dziurą), to gicz cielęca lub wołowa duszona w winie i pomidorach. Skład tej ziołowej mieszanki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 149

łasucha przystało, to oczywiście deser. Ten był fenomenalny. Intensywny w smaku mus czekoladowy podany z finezyjnie zawiniętą galaretką karmelową zdobył moje serce. Do tego malutkie beziki, wiśniowa konfitura, miętowy mech i puder z pomarańczy świetnie dopełniały to dzieło. Właściwie jedyną uwagę, jaką mam do niego, to jego wielkość — w porównaniu z resztą dań był gigantyczny i nie zdołałem mu podołać

Food Square