się na rodzinny obiad bądź kolację wśród znajomych. Przepis na 6-8 porcji. :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2 i pół szklanki dowolnego makaronu 3 ząbki czosnku 1 cebula puszka pomidorów krojonych słoik sosu pomidorowego ( u mnie Napoli) 150 gram pieczarek pokrojonych w plasterki 2 kulki mozarelli pokrojone w kosteczkę sól i pieprz
Studencka MichaKolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki. Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy otworzycie jeden sięgniecie po następny. Tej mielonce nie można się oprzeć. 1,3 kg łopatki wieprzowej 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka majeranku(...)dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę,wsypać żelatynę,wlać wodę i dokładnie wymieszać i wyrobić masę mięsną. Miskę z mięsem szczelnie owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin. Po tym czasie przygotować słoiki i nakrętki które trzeba starannie umyć i wyparzyć. Słoiki napełnić masą mięsną,dobrze ugnieść i zakręcić. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę,pozostawić
Kolorowa kuchnia ElkiTreściwe i proste w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram mielonej wołowiny 1 czerwona papryka 1 większa cebula 1 słoik passaty pomidorowej ok 350 gram makaronu, u mnie pene przyprawy: sól, pieprz, słodka, ostra papryka, przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia ser grana padano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: paprykę i cebulę kroimy w kostkę, na rozgrzanej patelni
Blog kulinarny S9.PLczas. Polecam! A Wy lubicie takie zupy, gulasze czy leczo? Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 2 żółte papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 pomidory słoik czarnych oliwek puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka pomidorów w puszce butelka passaty opakowanie ziół prowansalskich sól, pieprz, ostra
Zasmakuj KuchniPyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie bardziej intensywny w smaku. Ale jeden i drugi wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna(...)gałązek rozmarynu 1 listek szałwii 4-5 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1-2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu sól, pieprz + wywar z grzybów i gotowania mięsa do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny lub boczku do foremek przygotowanie Jeżeli nie mamy gotowanej kury i wołowiny z rosołu, gotujemy je razem z podgardlem. Mięsa, oprócz wątróbki, pokrojone w dużą kostkę
Stare Garygotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa. A powiedzcie mi jeszcze Wy wybieracie wersję gotowaną czy może pieczoną? Składniki na farsz: 1 słoik litrowy suszonych grzybów 2 kg kiszonej kapusty sól i pieprz 3 łyżki oleju 3 cebule Składniki na ciasto: 700 gram mąki(...)solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobniej i również gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy a nawet powinniśmy dokładnie odcisnąć. Grzyby odciskamy z wody i mielimy w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach lub siekamy nożem. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule, dodajemy do farszu. Składniki farszu tj.kapusta kiszona, mielone grzyby i cebulkę łączymy ze sobą doprawiając
Życie zaczyna się w kuchnijeszcze lepiej:) Polecam z kaszą, ryżem, makaronem wszelakim, dziś ze spaghetti cieszy jak nic:) Spaghetti z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 pomidor 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów z puszki 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 1/2 papryczki chili 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka wędzona, zioła prowansalskie, mielona kolendra(...)większej i głębszej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek obieram, siekam drobno, przesmażam na oliwie. Gdy cebula się zeszkli dodaję posiekaną papryczkę i pomidora, chwilę smażę, następnie wrzucam mięso. Lekko przyprawiam papryką, lubczykiem i pieprzem. Gdy mięso równomiernie zmieni kolor dodaję pomidory z puszki i koncentrat, mieszam, doprawiam do smaku. Makaron spaghetti gotuję w osolonym wrzątku. Na talerzu układam makaron
Zasmakuj Kuchniplasterki 5 niewielkich ziemniaków, pokrojonych w duż ą kostkę 100g kaszy jęczmiennej perłowej, wypłukanej na sitku 1 1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu z pudełeczka sól i biały pieprz, do smaku W dużym(...)zmięknać. Wlej 2 litry gor ą cej wody, wsyp kaszę, dodaj kostkę rosołow ą. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut - do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj mięso i fasolkę. Gotuj kolejne 2-3 minuty, dopraw jeszcze raz do smaku. Gotowe
Lejdi of the housejako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka w słoikach na zimę: składniki 1,2 kg ogórków gruntowych 0,8 kg papryki 3 cebulka 4 ząbki czosnku 1 łyżka
Gotujemy i jemynagroda Zapraszam na tartaletki z mięsem mielonym z oliwkami i kaparami, których wyszło całe 20 sztuk Składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie 300 g indyczego, reszta wieprzowo-wołowe 4 suszone pomidory posiekane 195 g czarnych oliwek 3 łyżeczki kaparów słoik 550 g sosu słodko-kwaśnego z ananasem Dawtona kilka łyżek oleju 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz, lubczyk, ostra
Zasmakuj Kuchnisię nie przypalił podczas pieczenia, pod koniec wraca do „swojej” konsystencji. Rewelacyjnie komponuje się z kapustą i mięsem kaczki. Składniki 200 g ryżu 500-600 g filetów z kaczki ze skórą 1 główka kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu bolońskiego od Jamar sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy
R'n'G Kitchenprzeciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy. Całość gotujemy przez około 5 - 7 minut. Pół szklanki wody przelewamy do niewielkiego słoika, wsypujemy mąkę, zakręcamy i potrząsamy nim kilka razy, tak by mąka się dobrze zmieszała z wodą. Zawiesinę dodajemy do gotującego się mięsa. Całość jeszcze raz zagotowujemy, kosztujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy do smaku. 2 szklanki mąki wsypujemy do dość dużej
Smakowy Rajjedynie umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem przed ich pokrojeniem. Ten sos pomidorowy podawać można na świeżo jako dodatek do gołąbków, klusków, mięs lub użyć jako sosu do pizzy. Można go również wlać do butelek lub słoików i pasteryzować. W okresie jesiennym lub zimowym będzie jak znalazł. Lubisz dania z pomidorów? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Salsę z pomidorów
MeCooks