mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:49/214)

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 152

się na rodzinny obiad bądź kolację wśród znajomych. Przepis na 6-8 porcji. :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2 i pół szklanki dowolnego makaronu 3 ząbki czosnku 1 cebula puszka pomidorów krojonych słoik sosu pomidorowego ( u mnie Napoli) 150 gram pieczarek pokrojonych w plasterki 2 kulki mozarelli pokrojone w kosteczkę sól i pieprz

Studencka Micha
Domowa mielonka słoikowa 210

Kolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki.  Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy otworzycie jeden sięgniecie po następny. Tej mielonce nie można się oprzeć. 1,3 kg łopatki wieprzowej 1,5 łyżeczki soli  1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka majeranku(...)dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę,wsypać żelatynę,wlać wodę i dokładnie wymieszać i wyrobić masę mięsną. Miskę z mięsem szczelnie owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin. Po tym czasie przygotować słoiki i nakrętki które trzeba starannie umyć i wyparzyć. Słoiki napełnić masą mięsną,dobrze ugnieść i zakręcić. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę,pozostawić

Kolorowa kuchnia Elki
Makaron z wołowiną w sosie pomidorowym 115

Treściwe i proste w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram mielonej wołowiny 1 czerwona papryka 1 większa cebula 1 słoik passaty pomidorowej ok 350 gram makaronu, u mnie pene przyprawy: sól, pieprz, słodka, ostra papryka, przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia ser grana padano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: paprykę i cebulę kroimy w kostkę, na rozgrzanej patelni

Blog kulinarny S9.PL
ZUPA MEKSYKAŃSKA 158

czas. Polecam! A Wy lubicie takie zupy, gulasze czy leczo? Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 2 żółte papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 pomidory słoik czarnych oliwek puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka pomidorów w puszce butelka passaty opakowanie ziół prowansalskich sól, pieprz, ostra

Zasmakuj Kuchni
Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem 201

Pyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie bardziej intensywny w smaku. Ale jeden i drugi wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna(...)gałązek rozmarynu 1 listek szałwii 4-5 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1-2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu sól, pieprz + wywar z grzybów i gotowania mięsa do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny lub boczku do foremek przygotowanie Jeżeli nie mamy gotowanej kury i wołowiny z rosołu, gotujemy je razem z podgardlem. Mięsa, oprócz wątróbki, pokrojone w dużą kostkę

Stare Gary
Pierogi z kapustą i grzybami 196

gotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa.  A powiedzcie mi jeszcze Wy wybieracie wersję gotowaną czy może pieczoną? Składniki na farsz: 1 słoik litrowy suszonych grzybów 2 kg kiszonej kapusty sól i pieprz 3 łyżki oleju 3 cebule Składniki na ciasto: 700 gram mąki(...)solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobniej i również gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy a nawet powinniśmy dokładnie odcisnąć. Grzyby odciskamy z wody i mielimy w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach lub siekamy nożem.  Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule, dodajemy do farszu. Składniki farszu tj.kapusta kiszona, mielone grzyby i cebulkę łączymy ze sobą doprawiając

Życie zaczyna się w kuchni
Spaghetti z sosem mięsnym 118

jeszcze lepiej:) Polecam z kaszą, ryżem, makaronem wszelakim, dziś ze spaghetti cieszy jak nic:) Spaghetti z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 pomidor 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów z puszki 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 1/2 papryczki chili 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka wędzona, zioła prowansalskie, mielona kolendra(...)większej i głębszej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek obieram, siekam drobno, przesmażam na oliwie. Gdy cebula się zeszkli dodaję posiekaną papryczkę i pomidora, chwilę smażę, następnie wrzucam mięso. Lekko przyprawiam papryką, lubczykiem i pieprzem. Gdy mięso równomiernie zmieni kolor dodaję pomidory z puszki i koncentrat, mieszam, doprawiam do smaku. Makaron spaghetti gotuję w osolonym wrzątku. Na talerzu układam makaron

Zasmakuj Kuchni
Mocno zimowy, lekko oszukany krupnik z ziemniakami i fasolką... 155

plasterki 5 niewielkich ziemniaków, pokrojonych w duż ą kostkę 100g kaszy jęczmiennej perłowej, wypłukanej na sitku 1 1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu z pudełeczka sól i biały pieprz, do smaku W dużym(...)zmięknać. Wlej 2 litry gor ą cej wody, wsyp kaszę, dodaj kostkę rosołow ą.  Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut - do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj mięso i fasolkę. Gotuj kolejne 2-3 minuty, dopraw jeszcze raz do smaku. Gotowe

Lejdi of the house
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 201

jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka w słoikach na zimę: składniki 1,2 kg ogórków gruntowych 0,8 kg papryki 3 cebulka 4 ząbki czosnku 1 łyżka

Gotujemy i jemy
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 127

nagroda Zapraszam na tartaletki z mięsem mielonym z oliwkami i kaparami, których wyszło całe 20 sztuk Składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie 300 g indyczego, reszta wieprzowo-wołowe 4 suszone pomidory posiekane 195 g czarnych oliwek 3 łyżeczki kaparów słoik 550 g sosu słodko-kwaśnego z ananasem Dawtona kilka łyżek oleju 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz, lubczyk, ostra

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 162

się nie przypalił podczas pieczenia, pod koniec wraca do „swojej” konsystencji. Rewelacyjnie komponuje się z kapustą i mięsem kaczki. Składniki 200 g ryżu 500-600 g filetów z kaczki ze skórą 1 główka kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu bolońskiego od Jamar sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy

R'n'G Kitchen
Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 224

przeciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy. Całość gotujemy przez około 5 - 7 minut. Pół szklanki wody przelewamy do niewielkiego słoika, wsypujemy mąkę, zakręcamy i potrząsamy nim kilka razy, tak by mąka się dobrze zmieszała z wodą. Zawiesinę dodajemy do gotującego się mięsa. Całość jeszcze raz zagotowujemy, kosztujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy do smaku. 2 szklanki mąki wsypujemy do dość dużej

Smakowy Raj
Sos pomidorowy 114

jedynie umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem przed ich pokrojeniem. Ten sos pomidorowy podawać można na świeżo jako dodatek do gołąbków, klusków, mięs lub użyć jako sosu do pizzy. Można go również wlać do butelek lub słoików i pasteryzować. W okresie jesiennym lub zimowym będzie jak znalazł. Lubisz dania z pomidorów? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Salsę z pomidorów

MeCooks
Dwutygodniowa surówka z ogórków na szybko – bardzo prosty przepis 236

gdyż jest również świetnym sposobem na wykorzystanie przerośniętych ogórków, które nie nadają się do kiszenia. Taka surówka będzie świetnym dodatkiem do obiadu, mięs z grilla czy burgerów.   Składniki na dwutygodniową surówkę z ogórków na szybko (3 słoiki o pojemności 0,75 litra): 1 kg ogórków gruntowych 2 duże cebule 2 łyżki soli   Zalewa: 150 ml ml oleju

e-PrzepisyKulinarne
Mini tortille z makrelą 145

dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mini tortilli z makrelą: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Ogórki konserwowe wyjąć ze słoika, pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli. Z wędzonej makreli usunąć ości, zdjąć skórkę. Mięso rozdrobnić widelcem, dodać do pozostałych składników. Do miseczki dodać majonez, koncentrat. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać na jednolitą pastę. Przykryć i włożyć do lodówki

Danka Pichci
Sałatka z ogórków i papryki na zimę 228

Pyszna słodko kwaśna sałatka do słoików na zimę.Uwielbiam jej smak,idealna jako dodatek do obiadu i wszystkiego rodzaju mięs.Fajnie lekko chrupiąca i kolorowa - polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 154

ziołami nadaje niezwykłego aromatu i smaku całemu daniu. Taka propozycja gulaszu jest znakomitym pomysłem na obiad jednogarnkowy. Nadmiar możemy przełożyć do słoików i mieć na kilka obiadów. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 300 g passaty pomidorowej

VioletoweKucharzenie
Sos do stir fry - podobno idealny... 215

zabki czosnku, starte na tarce, lub przeciśnięte przez praskę Wszystkie składniki  roztrzep dokładnie w miseczce. Możesz też wlać je do słoika i energicznie nim potrzasnać. Po wlaniu do ulubionego stir fry z warzyw lub mięsa zagotuj całość i zostaw na pełne 3 minuty - w ten sposób skrobia będzie miała czas na zagęszczenie sosu. Z proporcji  wychodzi około

Lejdi of the house
Polędwiczka w sosie Napoletana 172

strony na rumiany kolor. Następnie pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C 20-25 minut. Przed krojeniem i podaniem mięsa na stół mięso powinno odpocząć 5-7 minut. Sos do tego dania został użyty gotowy ze słoika, ale bardzo dobry jakościowo. Zakupiony podczas tygodnia BIO w Lidlu.  Przed podaniem do podgrzewanego sosu dodałam sól, pieprz i świeżą bazylię. Niczego

Życie zaczyna się w kuchni
Confit z kaczki w wolnowarze 239

Mięso jest gotowe do jedzenia po ok 5 dniach. W lodówce możemy w ten sposób przechowywać confit przez wiele tygodni. Po zużyciu mięsa tłuszcz należy stopić i przecedzić. Można go przechować w lodówce kilka tygodni w słoiku lub zamrozić - co najczęściej robię - i wykorzystać przy kolejnym confit. Propozycja podania Potrzebną ilość nóg wyciągnąć z zastygłego tłuszczu, nadmiar tłuszczu zeskrobać. Nogi

Stare Gary
Jak odmienić wygląd kuchni? Lodówki w stylu retro. 188

świeżość owocom i warzywom szuflada Zero Zone, w której panuje temperatura ok. 0 stopni C idealna do przechowywania ryb, owoców morza i mięsa, a także system dostosowania wysokości półeczek w drzwiach lodówki, ułatwiający przechowywanie butelek i słoików.  Którą wybieracie? Jestem ciekawa, która lodówka podoba się Wam najbardziej. Czy ktoś z Was odważyłby się na model różowy lub pomarańczowy? :) Uważam

Chilli Czosnek i Oliwa
O sosie tatarskim słów kilka. 178

wszystkiego! Do jajka, do pieczonego mięsa, do sernika i cytrynowej babki. Nie no, do ciast to może nie do końca, ale do mięsa będzie jak znalazł. I robi się go łatwo. I lepszy niż gotowiec ze słoika. I można przyszpanować przy stole, mówiąc „sama zrobiłam”. Nie jestem pewna czy na kimś może zrobić to wrażenie, ale jeśli kuchni

wcinaj to