mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:57/214)

Kociołek mięsno warzywny w sosie słodko kwaśnym 197

Moja rodzinka uwielbia dania mięsne , więc co rusz muszę wymyślać jakieś potrawy z mięsem. Ostatnio dostałam przepyszny Sos słodko kwaśny z firmy  ORZECH  i postanowiłam go jakoś wykorzystać.  Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy  na danie obiadowe  to Gorący kociołek mięsno warzywny , pyszny , sycący i rozgrzewający(...)Składniki : 1 słoik  SOSU SŁODKO KWAŚNEGO ORZECH 500 g karkówki  3 marchewki 10 pieczarek 2 średniej wielkości cukinie 2 cebulki  Pieprz, sól do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy do mięsa   Piątnica 5 łyżek oliwy około 2 szklanki bulionu mięsnego  szczypta chilli Wykonanie : Mięso umyć i osuszyć papierowym ręczniczkiem , pokroić w kostkę. Pieczarki

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet do słoików z szynką 195

małe słoiki 300 g szynki 190 g tłustego boczku 50 g wątróbki drobiowej 50 g kaszy manny 300 ml wody 1 cebula 1-2 liście laurowe ziele angielskie 18 g mieszanki przypraw "Smarowidło domowe" od Dobrej Kiełbasy Szynkę i boczek pokroić na kawałki i ugotować z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i pokrojonej cebuli. Ugotowane mięso wyjmujemy, a z wody(...)już nie będzie potrzebna. Czyli najlepiej odcedzić do drugiego garnka. Do wody wsypujemy kaszę i mieszamy dokładnie. Mięso mielimy na drobnych oczkach (ok.3 mm). Surową wątróbkę też mielimy. dodajemy kaszę i mieszankę przypraw. Miksujemy blenderem żeby powstała jednolita masa. Przekładamy do słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Zastosujemy wielokrotną pasteryzację według Jakuba Kuronia: Słoje o wielkości 500 ml (i mniejsze) gotujemy

Marder&Marder Manufacture
Pasztet słoikowy 325

jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do głowy. Na Święta upiekłam pieczeń rzymską z karkówki i boczku z dodatkiem kaszy jaglanej, oraz prażonej cebulki, oczywiści jak zawsze w nadmiarze, aby to się nie zmarnowało zmiksowałam, zapakowałam w słoiki i za pasteryzowałam, dzisiaj otworzyłam słoik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cebula marynowana 83

occie i czerwonym winie. Cebula jest dość pikantna za sprawą dodanego do niej chilli, ale to nie jest bardzo wysoki poziom ostrości. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs, pasztetów czy wędlin. Musisz koniecznie spróbować. A jeśli ten przepis będzie Ci smakował, polecam do przetestowania także przepis na konfiturę z cebuli . @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display(...)dodaj 4 cebule pokrojone w krążki. Zalewę wraz z cebulami gotuj przez 4-5 minut. Cebule przekładaj do czystych i wyparzonych słoików. Zakręcaj i po wystygnięciu wstaw do lodówki. Przechowuj do 2 tygodni. Cebule są idealnym dodatkiem do mięs, pasztetów, pieczonych wędlin i innych potraw wymagających podkręcenia smaku i dodatku, który będzie kwaśno pikantny. Artykuł Cebula marynowana pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 643

czystego i szczelnego słoika. Zalewamy wystudzoną zalewą z przyprawami, mieszamy, zamykamy i wkładamy słoik do lodówki. Pikle dojrzeją już po 48 godzinach – ja korzystam z nich w takiej postaci jak są, albo robię z nich relish do kiełbasek, hot dogów, pieczonego i smażonego mięsa albo do burgerów. W lodówce będą zdatne do użytku przez około 2-3 miesiące. Przed użyciem

Karo in the Kitchen
Słowiańskie chilli, chilli wariacja na temat 207

dwie łyżki tejże ostrej dwie łyżki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna puszka czerwonej fasoli słoik kiszonych ogórków trochę startego sera pieprz olej do smażenia Czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną cebulę zezłacamy na oleju. Dokładamy przecier pomidorowy oraz podprażony kumin i razem przesmażamy. Dorzucamy rozdrobnione rękoma mięso i dokładnie wszystko mieszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną oraz paprykami i pieprzem

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa gyros 164

się większej ilości gości. Zapraszam do przepisu i zachęcam do skorzystania. Składniki 700g -1 kg mięsa , drobiowe, wieprzowe przyprawa do gyrosa torebka 200 ml śmietany kremówki 1 papryka czerwona pokrojona w paski 1 papryka żółtka pokrojona w paski 2 cebule posiekane puszka kukurydzy 1 słoik marynowanych pieczarek pokrojonych w grubsze plasterki 150-200 g serka topionego śmietankowego 7-10 łyżek

gotuj ze mną
Zapiekanka spagetti 408

składniki* 1/2 paczki makaronu spagetti* 40 dag siekanego mięsa wieprzowego (może być mielone)* 25 dag pieczarek* natka pietruszki* 20 dag żółtego sera* sól, pieprz** 1 mała

Mix smaku
Śledzie po sułtańsku 78

tego względu warto zrobić je z odpowiednim wyprzedzeniem. Jak długo można przechowywać śledzie? W przeciwieństwie do różnego rodzaju sałatek i mięs, śledzie po sułtańsku można przechowywać przez dłuższy czas po przygotowaniu. Jeśli przełożysz je do szczelnie zamykanego słoika lub innego pojemnika, możesz trzymać je w lodówce około 1,5 do 2 tygodni. Pamiętaj, aby przykryć rybę warstwą sosu, co zapobiegnie

okolicepalnika.pl
Ćwikła z chrzanem 122

dodaje ją również do innych dań, np. do codziennych obiadów mięsnych, klusek śląskich, kopytek czy jako dodatek do kanapek z pieczonymi mięsami. W podanym przepisie wykorzystałam chrzan ze słoiczka, można wykorzystać również zwykły korzeń chrzanu. Wykorzystując chrzan ze słoika pamiętaj, by kupić taki z minimum 60% chrzanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ćwikła z chrzanem – Składniki 1 kg buraków ćwikłowych (waga

To Musisz Wiedzieć
kwiaty kopru suszone do wielu potraw... 131

dojrzałego kopru sa idealnym dodatkiem smakowo-aromatycznym do wielu dań takich jak: zupy (pomidorowa,ogórkowa, szczawiowa, jarzynowa), do gulaszów, do pieczonych mięs. Mocno dojrzałe łodygi kwiatowe kopru ususzyć dobrze na słońcu. Ususzone kwatki odcinać nożyczkami z łodygi do słoika, słoik zamknąć, tak przygotowany koper mamy na zimowe dni, do następnego lata

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z ogórków i cukinii w przyprawie gyros do słoików 5294

Lubię przyprawę gyros za jej ciekawy i niepowtarzalny smak. Wykorzystuję ją w kuchni dosyć często, przeważnie do dań z mięsem drobiowym. Tym razem jednak dodałam ją do sałatki ogórkowej z cukinią i marchewką, którą zrobiłam do słoików na zimę. Jest ona słodko-kwaśna i może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg ogórków gruntowych

Danka Pichci
Pasta z boczku – na kanapki 160

wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Od boczku odkrawamy twardą skórę. Mielimy go wraz z obraną cebulą w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Do masy dodajemy musztardę, majeranek, sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie, przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. [caption id="attachment_8021" align="aligncenter" width="1024"] Pasta z boczku[/caption] Zobacz inne przepisy na pasty

e-PrzepisyKulinarne
boeuf stroganow 250

sporo – i na maśle zeszklić cebulę, a następnuie dodać pieczarki. Wszystko osolić, popieprzyć i poddusić. Do pieczarek z cebulą włożyć mięso, wymieszać wszystko i podlać butelką czerwonego wina. Zredukować. Dodać wodę, przynajmniej dwie solidne łyżki musztardy i słoik 200g przecieru pomidorowego. Dobrze rozmieszać. Dusić pod przykryciem. Po jakimś czasie dodać kubek śmietany, rozmieszać. Dusić, aż sos się zredukuje. Podawać

stajnia gołębie od kuchni
Zupa szczawiowa 151

prawda szczaw świeży jest jeszcze trudno dostępny, można się zaopatrzyć w szczaw ze słoika. Wybieram taki bez żadnych dodatków i polepszaczy i jest ok . Składniki 2 słoiczki szczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa

gotuj ze mną
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 227

ugotowaną kaszą jaglaną doprawioną na ostro. Zwijamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Mięso pieczemy przez 40 minut. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w drobna kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwile dusimy, doprawiamy koperkiem. Upieczone roladki wkładamy do sosu i jeszcze chwilę dusimy, […] Artykuł Schabowe roladki

Mienta blog
biała surówka z rodzynkami 169

soczysta surówka, pełna witamin. Ma wyraźny smak, przeplatają się w niej słodycz rodzynek i ostrość chrzanu. Doskonała do pieczonego mięsa.  Składniki: 3 jabłka 1/2 dużego selera 3 łyżki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu ze słoika łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru szczypta soli Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler na mniejszych. Dodać rodzynki, śmietanę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mielonka wieprzowa z papryką ze słoika 132

pustki w lodówce. Porcja jest nieduża, więc szybko zostanie zjedzona i nie będzie nam obsychać. Idealnie by było mieć na nią mięso ze sprawdzonego źródła, ale i to ze sklepu też może być. Najlepsze będą do tego są słoiki o prostych ściankach, można ją wtedy bez problemu wyjąć na deskę i z łatwością pokroić. Z podanych proporcji wyjdzie

Wiem co jem
Bulion mięsno-warzywny 234

woda gorąca, ale należy unikać takich dolewek. Uwagi Tak przygotowany bulion najlepiej od razu użyć do przyrządzenia docelowej potrawy. Po usunięciu mięsa i warzyw można go jednak bez obaw przechowywać przez kilka, a nawet kilkanaście dni w zamkniętym słoiku w lodówce. Teoretycznie możemy również wypełnić nim woreczki do lodu i schować w zamrażalniku. W efekcie otrzymamy... mrożoną kostkę bulionową domowej

Kulinarna Pokusa
MOJA SAŁATKA Z SELEREA 218

była serwowana w Moim domu. W pierwotnej wersji   zawierała szynkę, lecz ja od pewnego czasu wyeliminowałam mięso z Mojej diety, tak też szynka zniknęła z sałatki :P. Zapraszam do spróbowania. SKŁADNIKI SAŁATKA          Mały słoik selera konserwowego          Puszka kukurydzy

Zdrowo i kolorowo
Świąteczny Kulebiak! 203

czas. Już nie mogę się doczekać!Dziś przedstawiam danie dla miłośników kapusty kiszonej ;) Kulebiak, który w podstawowej, ukraińskiej wersji faszerowany jest mięsem, w naszej kuchni regionalnej pojawia się z kapustą i grzybami.Składniki:1 opakowanie grzybów suszonych1 słoik kapusty kiszonej (znalazłam tylko z  boczkiem i na winie Riesling, ale warto było zaryzykować! Jeśli macie zwykłą kapustę, podlejcie ją białym

Kitchens Alphabet
Podsumowanie października 199

wspólnego pieczenia ..A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Biszkopt dwukolorowy Syrop z pigwy Mięso wekowane Kotlety mięsne z kapusta pekińską Sałatka z ogórków,cebuli i papryki na zimę Paprykarz do słoików Biszkopt z jabłkami i pianką

Moje domowe kucharzenie
Mini gołąbki w liściach winogrona 157

właśnie pomysł na wykorzystanie liści winogron, które zerwałam u siebie w ogródku. W większych marketach dostaniecie również takie liście kiszone w słoikach- również nadają się do zawijania :) Wystarczy je jednak przepłukać.Składniki: 30 dużych liści winogron, 200 g mięsa mielonego, 1 woreczek ryżu jaśminowego, 2 jajka, 1 litr bulionu warzywnego, 200 g kurek, 200 ml śmietany 12%, posiekany koperek, pieprz

Aga w kuchni
Warzywna lazania 178

przeważnie była u nas przygotowywana w najbardziej tradycyjny sposób, czyli w wersji z mięsem mielonym. Tym razem postanowiłam przyrządzić ją bez mięsa, za to z ogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki:250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania