mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:58/214)

Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 620

czystego i szczelnego słoika. Zalewamy wystudzoną zalewą z przyprawami, mieszamy, zamykamy i wkładamy słoik do lodówki. Pikle dojrzeją już po 48 godzinach – ja korzystam z nich w takiej postaci jak są, albo robię z nich relish do kiełbasek, hot dogów, pieczonego i smażonego mięsa albo do burgerów. W lodówce będą zdatne do użytku przez około 2-3 miesiące. Przed użyciem

Karo in the Kitchen
Słowiańskie chilli, chilli wariacja na temat 187

dwie łyżki tejże ostrej dwie łyżki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna puszka czerwonej fasoli słoik kiszonych ogórków trochę startego sera pieprz olej do smażenia Czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną cebulę zezłacamy na oleju. Dokładamy przecier pomidorowy oraz podprażony kumin i razem przesmażamy. Dorzucamy rozdrobnione rękoma mięso i dokładnie wszystko mieszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną oraz paprykami i pieprzem

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa gyros 140

się większej ilości gości. Zapraszam do przepisu i zachęcam do skorzystania. Składniki 700g -1 kg mięsa , drobiowe, wieprzowe przyprawa do gyrosa torebka 200 ml śmietany kremówki 1 papryka czerwona pokrojona w paski 1 papryka żółtka pokrojona w paski 2 cebule posiekane puszka kukurydzy 1 słoik marynowanych pieczarek pokrojonych w grubsze plasterki 150-200 g serka topionego śmietankowego 7-10 łyżek

gotuj ze mną
Zapiekanka spagetti 389

składniki* 1/2 paczki makaronu spagetti* 40 dag siekanego mięsa wieprzowego (może być mielone)* 25 dag pieczarek* natka pietruszki* 20 dag żółtego sera* sól, pieprz** 1 mała

Mix smaku
Śledzie po sułtańsku 62

tego względu warto zrobić je z odpowiednim wyprzedzeniem. Jak długo można przechowywać śledzie? W przeciwieństwie do różnego rodzaju sałatek i mięs, śledzie po sułtańsku można przechowywać przez dłuższy czas po przygotowaniu. Jeśli przełożysz je do szczelnie zamykanego słoika lub innego pojemnika, możesz trzymać je w lodówce około 1,5 do 2 tygodni. Pamiętaj, aby przykryć rybę warstwą sosu, co zapobiegnie

okolicepalnika.pl
Ćwikła z chrzanem 99

dodaje ją również do innych dań, np. do codziennych obiadów mięsnych, klusek śląskich, kopytek czy jako dodatek do kanapek z pieczonymi mięsami. W podanym przepisie wykorzystałam chrzan ze słoiczka, można wykorzystać również zwykły korzeń chrzanu. Wykorzystując chrzan ze słoika pamiętaj, by kupić taki z minimum 60% chrzanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ćwikła z chrzanem – Składniki 1 kg buraków ćwikłowych (waga

To Musisz Wiedzieć
kwiaty kopru suszone do wielu potraw... 117

dojrzałego kopru sa idealnym dodatkiem smakowo-aromatycznym do wielu dań takich jak: zupy (pomidorowa,ogórkowa, szczawiowa, jarzynowa), do gulaszów, do pieczonych mięs. Mocno dojrzałe łodygi kwiatowe kopru ususzyć dobrze na słońcu. Ususzone kwatki odcinać nożyczkami z łodygi do słoika, słoik zamknąć, tak przygotowany koper mamy na zimowe dni, do następnego lata

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z ogórków i cukinii w przyprawie gyros do słoików 5272

Lubię przyprawę gyros za jej ciekawy i niepowtarzalny smak. Wykorzystuję ją w kuchni dosyć często, przeważnie do dań z mięsem drobiowym. Tym razem jednak dodałam ją do sałatki ogórkowej z cukinią i marchewką, którą zrobiłam do słoików na zimę. Jest ona słodko-kwaśna i może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg ogórków gruntowych

Danka Pichci
Pasta z boczku – na kanapki 144

wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Od boczku odkrawamy twardą skórę. Mielimy go wraz z obraną cebulą w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Do masy dodajemy musztardę, majeranek, sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie, przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. [caption id="attachment_8021" align="aligncenter" width="1024"] Pasta z boczku[/caption] Zobacz inne przepisy na pasty

e-PrzepisyKulinarne
boeuf stroganow 224

sporo – i na maśle zeszklić cebulę, a następnuie dodać pieczarki. Wszystko osolić, popieprzyć i poddusić. Do pieczarek z cebulą włożyć mięso, wymieszać wszystko i podlać butelką czerwonego wina. Zredukować. Dodać wodę, przynajmniej dwie solidne łyżki musztardy i słoik 200g przecieru pomidorowego. Dobrze rozmieszać. Dusić pod przykryciem. Po jakimś czasie dodać kubek śmietany, rozmieszać. Dusić, aż sos się zredukuje. Podawać

stajnia gołębie od kuchni
Zupa szczawiowa 134

prawda szczaw świeży jest jeszcze trudno dostępny, można się zaopatrzyć w szczaw ze słoika. Wybieram taki bez żadnych dodatków i polepszaczy i jest ok . Składniki 2 słoiczki szczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa

gotuj ze mną
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 208

ugotowaną kaszą jaglaną doprawioną na ostro. Zwijamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Mięso pieczemy przez 40 minut. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w drobna kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwile dusimy, doprawiamy koperkiem. Upieczone roladki wkładamy do sosu i jeszcze chwilę dusimy, […] Artykuł Schabowe roladki

Mienta blog
biała surówka z rodzynkami 157

soczysta surówka, pełna witamin. Ma wyraźny smak, przeplatają się w niej słodycz rodzynek i ostrość chrzanu. Doskonała do pieczonego mięsa.  Składniki: 3 jabłka 1/2 dużego selera 3 łyżki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu ze słoika łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru szczypta soli Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler na mniejszych. Dodać rodzynki, śmietanę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mielonka wieprzowa z papryką ze słoika 113

pustki w lodówce. Porcja jest nieduża, więc szybko zostanie zjedzona i nie będzie nam obsychać. Idealnie by było mieć na nią mięso ze sprawdzonego źródła, ale i to ze sklepu też może być. Najlepsze będą do tego są słoiki o prostych ściankach, można ją wtedy bez problemu wyjąć na deskę i z łatwością pokroić. Z podanych proporcji wyjdzie

Wiem co jem
Bulion mięsno-warzywny 215

woda gorąca, ale należy unikać takich dolewek. Uwagi Tak przygotowany bulion najlepiej od razu użyć do przyrządzenia docelowej potrawy. Po usunięciu mięsa i warzyw można go jednak bez obaw przechowywać przez kilka, a nawet kilkanaście dni w zamkniętym słoiku w lodówce. Teoretycznie możemy również wypełnić nim woreczki do lodu i schować w zamrażalniku. W efekcie otrzymamy... mrożoną kostkę bulionową domowej

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania