mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:41/214)

Ogórki na zimę "sałatka szwedzka" 78

Marynowane ogórki do słoików z marchewką i koperkiem w octowej lekko słodkiej zalewie - pyszny dodatek do mięs, ale i na kanapki. Składniki: 750 g ogórków gruntowych, półtorej szklanki wody, 3/4 szklanki octu, 3/4 szklanki cukru, 2 średnie marchewki,  czubata łyżeczka gorczycy, kilka ziaren czarnego pieprzu, koperek - 4 gałązki, łyżka soli Przygotowanie: Ogórki myjemy, kroimy na plastry - można za pomocą(...)szatkownicy lub maszynki. Przekładamy na durszlak. Zasypujemy solą - mieszamy, odstawiamy nad miskę, żeby odsączyć wodę. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry. Do wyparzonych, czystych słoików przekładamy marchewkę, gorczycę, pieprz, koper oraz ogórki. Do wody dodajemy cukier oraz ocet. Mieszamy, zagotowujemy, gdy cukier całkiem się rozpuści przelewamy po kolei do każdego słoika, małym strumieniem, aby zalewa dobrze wypełniła całość. Po zalaniu

Lena Gotuje
Razowe spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym 224

Ciekawa jestem czy kupujecie gotowe sosy w słoikach ? Jest ich na rynku sporo - różnych firm i różnie przyprawiane. Ale jak wybrać spomiędzy nich te dobre jakościowo i smaczne ? Otóż trzeba czytać etykiety na opakowaniach, dotyczy to zresztą także innych produktów spożywczych. W sosach pomidorowych najważniejsze jest ile świeżych, dojrzałych i pysznych pomidorów zużyto do wyprodukowania sosu a ile jego masy(...)papryka. Co dla mnie bardzo ważne nie jest zmiksowany więc są w nim dość duże pomidorowe kawałki. Sos wystarczy podgrzać i wymieszać np. z makaronem albo dodać do podsmażonego mięsa czy ryby - szybko i łatwo.Pewnie takie gotowe produkty mają wielu przeciwników, ale zapewne zwolenników też bo niby zrobienie go samodzielnie nie jest trudne lecz awaryjny słoiczek w spiżarce potrafi

Smaczna Pyza
Galareta wieprzowa z majerankiem 200

wrzenia , jak zacznie się gotować , wyłączamy gaz , dodajemy żelatynę , pieprz , posiekany majeranek ( reszta pęczka ) i mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści . Wcześniej ugotowane mięso , rozdrabniamy-rozrywamy , palcami na małe kawałki i układamy w niewielkich słoikach , razem z gotowaną marchewką z rosołu ( można ją dowolnie pociąć ) . Zalewamy przygotowanym wywarem z żelatyną i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce , najlepiej , jak przestygną

Ogrodnik w podróży
Sycący kociołek z mięsem i warzywami 493

oliwa 1 czerwona papryka peperoni 4 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 900 g ziemniaków 3 duże czerwone papryki 1 duży słoik ogórków konserwowych mąka pszenna typ 500 (np Wrocławska) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość polać

Passions hobbies life
Sos paprykowy a'la ajvar 131

przykryciem około 8 minut na małym ogniu. Wyciągamy listek laurowy, całość miksujemy blenderem ręcznym na gładki sos. Sos podajemy jako dodatek do grillowanego mięsa lub warzyw, kanapek i pizzy. Sos przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w lodówce

Qchnia po prostu
Fasola w sosie pomidorowym 84

Fasola w sosie pomidorowym to pyszny pomysł na obiad. Można ją podać na wiele sposobów, a nawet zamknąć w słoiki. Zapraszam po mój ulubiony i sprawdzony przepis.  - świetnie danie bez mięsa - gotowana na suchej fasoli - dokładny opis szykowania i wiele porad

AniaGotuje.pl
Karkówka zapiekana w sosie słodko-kwaśnym 193

słoiki domowego sosu slodko-kwaśnego sól,pieprz Karkówkę pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do dużej miski. Dodać sos ze słoika. Dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Najlepiej aby kawałki mięsa były całe zakryte sosem. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać 1 godzinę, funkcja termoobieg. Gotową karkówkę podałam z ryżem

Monia miesza i gotuje
Surówka z kapusty kiszonej 148

dziś przepis na surówkę z kapusty kiszonej 😀, która jest świetnym dodatkiem do potraw białkowych, kotletów, pieczeni, mięsa z grilla, czy mięsa duszonego i  nie tylko. Można zjeść kapustę kiszoną prosto ze słoika lub z beczki, można też ją tuningować i podać w postaci np. takiej surówki jaką proponuje Agnieszka! Oddaję głos 😀... Składniki: kapusta kiszona dowolna ilość marchewka cebula olej

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 410

gotować 20 minut w posolonej wodzie. Schab oprószyć solą i przesmażyć na średnim ogniu 20 minut, z dwóch stron. Dolać wodę i bulion do mięsa, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Przyrządzić sos. Do słoika dać mąkę kukurydzianą, śmietanę, trochę letniej wody. Dodać sos barbecue, przyprawę do dziczyzny, sól i dużo świeżego pieprzu zmielonego. Zakręcić słoik i wszystko porządnie

kuchniabellissima.wordpress.com
Pikantny sos tatarski 167

Bardzo smaczny sos do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.Idealny na Święta Wielkanocne. Składniki: 1 szklanka majonezu 1 mały słoik marynowanych grzybów 5 kawałków marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 1 jabłko  1 łyżka musztardy sól,pieprz szczypta chilli cukier puder Sposób przygotowania: Paprykę ,grzyby,ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę,dodajemy majonez i musztardę.Doprawiamy solą,pieprzem,chilli

Bajeczna Kuchnia
Sztukamięs z sosem śliwkowym 150

sosem śliwkowym wg TEGO przepisu ale pasują do tego również inne ulubione dodatki, np. kopytka. Nie musimy wylewać wywaru, który pozostał po pieczeniu mięsa. Można z niego zrobić zupę. Wystarczy odrobinę przyprawić. My dodaliśmy słoik naszego przecieru pomidorowego ( KLIK ), doprawiliśmy solą, pieprzem i słodka papryką. Podaliśmy z domowym makaronem, który również zrobiliśmy z "resztek", przy okazji robienia ravioli na Farsz

Marder&Marder Manufacture
Domowa konserwa 95

Gorczyca Pieprz Czosnek Wykonanie: Mięso zmielić ze słoniną i doprawić solą, pieprzem, gorczycą i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać i wlać 2 łyżki wody do mięsa. Jeszcze raz połączyć dokładnie składniki ręką i włożyć do wyparzonych słoików. Gotować około godziny, następnie wynieść w chłodne miejsce na 24 godziny. Po upływie czasu ponownie gotować przez jedną godzinę. Przechowywać w chłodnym miejscu

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet z cielęciny z żurawiną 139

wątróbki z indyka lub kurzej,   200 g żurawiny suszonej, 100 ml żurawinówki,   180 g suchej bułki, 300 g przecieru żurawinowego ze słoika, 10 jajek, 100 ml żurawinówki, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy, włoszczyznę, zalać zimną wodą ( tylko tyle aby przykryć mięso) i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Wyjąć

królestwo garów
Smalec domowy 147

rumiane łączymyto ze sobą.   Zmniejszamy ogień i smażymy do czasu zeszklenia cebuli.   Do skwarek z cebulą dosypujemy mięso.   Smażymy do czasu, kiedy cebula jest ledwo widoczna.   Przelewamy do słoików, zakręcamy i pozostawiamy do wystygnięcia.Potem robimy sobie kanapki (mogą być z kiszonym ogórkiem)  i zachwycamy się smakiem.Smacznego

Maminek kulinarny
Pomidory Suszone w Oleju Słonecznikowym z Czosnkiem i Czasnuszką 190

mijać na ulicy :) A teraz wracając do pomidorów, postanowiłam zrobić je w oleju, bo chciałam mieć produkt, który będzie przygotowany jako dodatek do sałatek, mięsa, czy innych dań, na które nabiorę ochoty. Składniki na 1 słoik: 100 g suszonych pomidorów, ja wykorzystałam te ze sklepu SKWORCU, bo ma w dobrej cenie i jakości 300 ml oleju słonecznikowego (tak jak wspomniałam

Blondynka Gotuje