łyżeczka oregano – ½ szklanki oleju Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Tak samo zrób z warzywami. Pokrojone składniki wsyp do miski. W miseczce lub słoiku wymieszaj olej z przyprawami. Polej warzywa i mięso. Dokładnie wymieszaj. Multigrill rozgrzej i wsyp zawartość miski. Przykryj pokrywką. Od czasu do czasu mieszaj. Obiad gotowy w 20 – 30 minut. Podaj. W każdym razie ten łatwy
Zdrowy Styl Joannykojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy. Składniki 500 g pieczonego mięsa z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1/2 słoika selera konserwowego 1 szklanka mrożonego groszku 1/3 kalafiora 3 łyżki oleju rzepakowego 500 ml rosołu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka soku pomidorowego
R'n'G Kitcheng/kg kolendra ziarno rozdrobniona w moździerzu -1 listek laurowy na słoik -3 g/kg czosnek dobrej jakości zgnieciony w prasce -słoiki -szybkowar WYKONANIE Skórki wieprzowe wędzone zalewamy małą ilością wody i gotujemy do miękkości. W między czasie zabieramy się za mięso, tniemy w kostkę około 3 cm dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Gdy skórki będą już miękkie mielimy(...)skórek będzie już przestudzony dodajemy zmielone skórki i dokładnie mieszamy. Do mięsa dodajemy skórki z wywarem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso upychamy do słoiczków i sterylizujemy w szybkowarze 70 min. Gdy ciśnienie w szybkowarze spadnie wyjmujemy słoiki i czekamy aż wystygną następnie chowamy do lodówki. Taki wyrób można spożywać na zimno i gorąco. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.możemy się spotkać z sałatką z ananasem i: szynką konserwową; kurczakiem; indykiem; żółtym serem; porem; orzechami; słonecznikiem; awokado; Prosty przepis na sałatkę z ananasem bez mięsa Do przygotowania prostej sałatki ananasowej potrzebujemy: 1 słoik selera konserwowego; 1 puszkę kukurydzy konserwowej; 0,5 puszki ananasów; 3 jajka ugotowane na twardo; 1 ogórek zielony; kilka plasterków żółtego sera lub kawałek żółtego sera
Kuchennyviral.plłyżeczki papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka soli, lub według uznania 1/2 łyżeczki pieprzu 4 jajka 1 opakowanie sera feta, pokrojonego w kostkę 1 mały słoik ulubionych oliwek Pulpety 500 g dowolnego, mielonego mięsa 1 średnia cebula, posiekana 1 jajko 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę Rozgrzać
gotuj ze mnąPrzerzuć się na wegetarianizm My, Polacy jesteśmy przywiązani do jedzenia mięsa. Zapewne to relikt czasów, gdy było ono luksusem dostępnym na kartki. W wielu domach obiad bez mięsa uznawany jest za biedny, słaby, po prostu niepełny posiłek. Nikt nie namawia cię do przejścia na wegetarianizm, ale ograniczenie mięsa w diecie jest po prostu zdrowe, tanie i znacząco przyspiesza np. przygotowanie(...)czego można użyć resztek. 6. Wekowanie jedzenia To idealna metoda na przechowywanie gotowych dań, a nawet tego, co zostało z obiadu. Nic prostszego, resztki mięsa w sosie czy zupy wkładamy do czystego słoika, porządnie zakręcamy i wkładamy na pół godziny do piekarnika. W dniu, gdy absolutnie nie mamy czasu, dokupujemy gotową surówkę i odkręcamy słoik. 7. Mrożenie jedzenia Lista produktów
ProstePesto.plkości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym tłuszczem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Świetny dodatek do chleba. Aby przedłużyć trwałość mięsa, zagotowuję mięso z tłuszczem i gorące wlewam do wyparzonych słoików. Odstawiam słoiki do góry dnem. Po ostudzeniu wstawiam do lodówki. Miesiąc spokojnie można trzymać
królestwo garówjeszcze jeden ciekawych przepis, który może przypaść Wam do gustu. Pasta, którą dzisiaj przygotowałam to idealny sposób, na skoncentrowanie smaku pysznych warzyw w słoiku. Taką pastę śmiało możemy wykorzystać do sosów, mięs, czy marynaty. Myślę, że nawet do zupy będzie idealna. Pasta b ulionowa 200 g obranych marchewek 150 g obranych korzeni pietruszki mały seler 2 cebule
Kuchnia moimi oczamiróżne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą
Kulinarne przygody Gatityróżne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą
Kulinarne przygody Gatitydodatkiem soli i pieprzu. Mięso kroję na ćwiartki, następnie każdy kawałek na pół wzdłuż - aby powstały bardzo cieniutkie plasterki. Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią, dodaję mięso i sos (potem wlewam odrobinę wody do słoika, mieszam i również przelewam na patelnię). Danie gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem 30 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na koniec posypuję szczypiorkiem
JejKuchnialeczo jest rewelacyjne w smaku. Lekkie, pożywne i bardzo pomidorowe w smaku. Idealnie sprawdzi się jako danie na delegację (wystarczy gorące leczo wlać do słoików i od razu zakręcić wieczka). Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 duża cebula 3 młode cukinie (wagowo około 1 kg) 2 duże papryki, np. żółta i zielona 5 małych pomidorów
Ugotowaćróżne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą
Kulinarne przygody Gatityróżne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na tortownicę o średnicy
Kulinarne przygody Gatity