Zamknęłam lato w słoiku... Użyję do zupy, do marynaty, a Ty do czego go żyjesz?

Zamknęłam lato w słoiku... Użyję do zupy, do marynaty, a Ty do czego go żyjesz?

Zamknęłam lato w słoiku... Użyję do zupy, do marynaty, a Ty do czego go żyjesz?

Uwielbiam wracać ze wsi od Rodziców z zapasem świeżych i pysznych warzyw. Bardzo lubię je przetwarzać, a później korzystać z nich w zimie. Zamykam świeże warzywa w słoiku, to zdecydowanie lepszy wybór niż kupowanie ich w dyskontach. Jak już pewnie wiecie poniżej znajdziecie przepis na kostki rosołowe - możecie go też znaleźć tutaj.  Dzisiaj mam jeszcze jeden ciekawych przepis, który może przypaść Wam do gustu.  Pasta, którą dzisiaj przygotowałam to idealny sposób, na skoncentrowanie smaku pysznych warzyw w słoi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia moimi oczami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.