Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu

Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu

Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu

Wchodzimy na wyżyny ZERO WASTE! Udało mi się zagospodarować nieobraną pigwę po odlaniu powstałego z niej syropu. Przepis na sok z pigwy znajdziecie tutaj .   Dlaczego nieobrana pigwa? Po pierwsze jest zdecydowanie szybciej! Po drugie wykorzystałam kawałki pigwy z powstałego syropu. Po trzecie wyczytałam, że skórka pigwy ma największe właściwości antyoksydacyjne.  Zatem sprawdźmy co wyszło Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu Składniki: pigwa po odsączeniu syropu (ja do soku użyłam 2 k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia moimi oczami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.