Tradycyjny syrop z owoców pigwy

Tradycyjny syrop z owoców pigwy

Tradycyjny syrop z owoców pigwy

W życiu nie spodziewałam się, że będę kiedykolwiek zachwycać się przetworami i ogólnie ich przygotowywaniem! No to jest dla mnie hit! Dzisiaj mam Wam do pokazania tradycyjny syrop z pigwy.  Przepis zupełnie totalnie przez wszystkich znany, ale dla mnie jakże wyjątkowy - bo to mój drugi syrop z pigwy w życiu!  Co tu więcej pisać! Zapraszam do działania.  Dodatkowo, przekieruję Was do mojego przepisu z serii zero waste, czyli wykorzystania owoców pigwy z tego syropu w dżemie jabłkowo- pigwowym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia moimi oczami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.