gulasz - 6125 przepisów (strona:32/409)

Gulasz ze schabu i kiełbasy 1264

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz ze schabu i kiełbasy – to propozycja na pyszny i syty obiad. Najlepszą reklamą tego gulaszu jest mój Mąż, który na poczekaniu zjadł 3/4 całego garnka ;) Gulasz ze schabu i kiełbasy – Składniki: 400g schabu 500g kiełbasy, np. podwawelskiej 3 cebule 3 marchewki (ok. 180g) pieprz, sól, papryka słodka do smaku ok. 700ml bulionu (ewentualnie można(...)podczas gotowania dolać trochę wody, gdyby nadmiar wyparował) 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego tłuszcz do smażenia (np. olej rzepakowy) 5 średnich ogórków kiszonych (ok. 280g) Gulasz ze schabu i kiełbasy – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Schab również pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem i papryką słodką (wymieszać, by schab dokładnie był

Kulinarne Przeboje
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 297

kropki”, i na dodatek w bardzo dobrej jakości. Nie mogłam oprzeć się pokusie i musiałam spróbować (pomimo, że nie jestem zbyt mięsożerna :) ) Z zakupionego mięsa przygotowałam „Gulasz Strogonow z pieczarkami”, który podałam z kaszą pęczak. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy spróbowałam gotowego dania. Mięso kruche, miękkie, delikatne. Cała potrawa tak pyszna, że nie szło oderwać się(...)widelca (a jestem bardzooo wybredna, jeżeli chodzi o mięsne dania). Na dodatek „Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami” jest daniem dość prostym w przygotowaniu, wymaga jedynie czasu (marynowanie + duszenie). Koniecznie spróbujcie! „Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami” to świetny pomysł na niedzielny obiad w gronie najbliższych.   Składniki gulaszu z dzika: (4-5 porcji

Moja Delicja
WAŁEK DO GULASZU ?! 189

dziś na obiad?"  "Gulasz."  "A do czego potrzebny Ci wałek?"  "Do gulaszu."  "Do gulaszu?!" No właśnie czemu mam zamiar "wspierać" gulasz za pomocą wałka? A bo trzeba rozwałkować ciasto na ziołowe knedelki do gulaszu. Knedelki są świetną alternatywą dla ziemniaków, za którymi nie przepadamy. Przepis pochodzi z książki W JEDNYM GARNKU, wydawnictwa Konemann. Jest niezwykle prosty(...)mnie tymianek) 115 ml maślanki (można zastąpić mlekiem z 1 łyżką soku z cytryny) 1 jajko, roztrzepane Przygotowanie knedelków należy zacząć nie wcześniej niż 10 minut przed końcem gotowania gulaszu. Mąkę, proszek dopieczenia i masło włożyć do miski, dodać zioła, sól i maślankę. Wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm  wycinać krążki

KUCHARNIA
Gulasz z fasolką szparagową i kiełbasą 40

Jeśli lubisz dania typu leczo, ten gulasz z fasolką szparagową i kiełbasą z pewnością przypadnie Ci do gustu. To aromatyczna, sycąca potrawka z warzywami, która świetnie

Smaki Na Talerzu
Gulasz z piersi indyka z dynią i boczkiem 85

Share Pinterest Print Gulasz z piersi indyka z dynią i boczkiem w aksamitnym sosie ze śmietanką i natką pietruszki. Bez wątpienia doskonałe danie jednogarnkowe dla całej

Oryginalny smak
Podejrzana potrawka i pieczony ziemniak w ziołach – Minecraft 116

przykrywała wszystkie składniki. Dokładnie wymieszaj i wstaw garnek na średni ogień. Doprowadż do wrzenia, zmniejsz ogień na mały i duś pod przykryciem przez ok. 40 minut. Pod koniec gotowania gulaszu w małej miseczce za pomocą trzepaczki wymieszaj 1/3 szklanki zimnej wody z mąką, łyżką sosu sojowego i 1 łyżeczką octu balsamicznego (opcjonalnie). Powoli wlej miksturę do garnka, cały czas mieszając(...)gulasz. Duś gulasz jeszcze 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby wlej odrobinę wody, jeśli gulasz zrobi się zbyt gęsty. Dodaj natkę pietruszki i zamieszaj. Sprawdź smak gulaszu i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub sosu sojowego czy octu lub cukru (a także więcej ziół) aby zbalansować smak. Możesz też opcjonalnie dodać nieco słodkiej śmietanki

Nerds Kitchen
Gulasz wieprzowy 144

Share Pinterest Print Gulasz wieprzowy z dodatkiem marchewki i pietruszki to pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Użyłam łopatki wieprzowej ale może być też szynka lub karkówka. Pasuje do kaszy, ziemniaków, kopytek lub klusek śląskich. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku około 0,75 – 1 litra bulionu(...)paprykę słodką, czosnek granulowany i wlać bulion. Dusić na małym ogniu (pod przykryciem) do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Orientalny gulasz wołowy z batatem → Placek po węgiersku → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi pomidorami Artykuł Gulasz wieprzowy

Oryginalny smak
Bogracz 115

miękka, bogracz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do gotującego bograczu wrzucamy kluski i gotujemy dosłownie jakieś 4 minuty, do ich miękkości. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Gulasz węgierski Artykuł

Kardamonovy
Knedliki z gulaszem – przepis inspirowany Węgrami 127

Szukasz prostego, ale i smacznego dania, którym zaskoczysz swoich gości? Knedliki z gulaszem, to idealne węgierskie danie, które z pewnością zasmakuje każdemu. Danie nie wymaga zbyt wielu składników, a dodatkowo wykonasz go szybko, nie spędzając całego dnia w kuchni. Zobacz koniecznie ten przepis! Przepyszne danie prosto z Węgier – Knedliki z gulaszem Kndeliki to nic innego jak puste bułeczki drożdżowe(...)które w tym daniu zastępują popularne ziemniaki lub kopytka. Są niesamowicie smaczne i miękkie, dlatego mają wielu swoich zwolenników, a nawet miłośników. Najczęściej polewane są gęstym sosem z gulaszu, nadając im aromatycznego smaku. Oprócz mięsa, obok nich często można spotkać również duszoną kapustę. Całe danie jest naprawdę sycące i smaczne. Co najważniejsze, są bardzo łatwe w przygotowaniu. Zdecydowanie świetnie sprawdzają

Rozdomowiona
Gulasz z indyka. Inny niż tradycyjny. Z tego przepisu wychodzi delikatny i kremowy 148

Indyk to kulinarnie bardzo wszechstronne mięso. Można zrobić z niego również gulasz, który z tego przepisu wychodzi bardzo delikatny, kremowy, oczywiście pyszny. Przepis na gulasz z indyka Składniki: Kilogram mięsa z indyka , najlepiej z udźca, 2 większe cebule, 2 ząbki czosnku, 1 dojrzały pomidor, 100 ml śmietanki kremówki 36 proc., łyżka mąki pszennej plus mąka do obtoczenia mięsa, olej, majeranek(...)ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić gulasz z indyka? Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą oraz mąką pszenną, wymieszaj, aby obtoczyć każdy kawałek. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, równomiernie rozłóż kawałki mięsa, smaż na dużym ogniu bez ruszania przez około 3 minuty, dzięki temu mięso się „zamknie” i puści mniej wody. W tym czasie posiekaj cebulę

Kulinarna Polska
Gulasz z łopatki wieprzowej, buraczki i kasza jęczmienna. Domowy obiad, który uwielbiamy. PRZEPIS 128

Domowo, jak u mamy, zawsze pysznie i od serca. Takie jedzenie lubimy najbardziej i nic nigdy go nie przebije. Gulasz z łopatki wieprzowej, buraczki i kasza jęczmienna zdecydowanie się do niego zalicza. Po prostu pysznie. Przepis na gulasz z łopatki wieprzowej Składniki: Około 1,2 kilogramowy kawałek łopatki wieprzowej, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, łyżka papryki słodkiej w proszku, łyżka(...)mąki pszennej, olej , majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić gulasz z łopatki wieprzowej? Mięso pokrój w plastry w poprzek włókien, następnie w kostkę, Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju, wyłóż mięso w taki sposób, aby każdy kawałek przylegał do dna, smaż na dość dużym ogniu bez mieszania przez około 5 minut – dzięki temu mięso się zamknie

Kulinarna Polska
Jednogarnkowy gulasz z wołowiną, papryką i kuskusem perłowym 156

zewnątrz chłodno i wiatr, to ochota na rozgrzewające dania rośnie adekwatnie do spadku temperatury. Mnie do gulaszu najprościej przekonać słowem: “jednogarnkowy”. Zazwyczaj na jednej patelni coś smażę, obok gotują się ziemniaki, jeszcze obok fasolka, a do dużej michy trę surówkę. Góra naczyń się powiększa. Na pewno znacie to uczucie. Tutaj brudzimy w zasadzie duży garnek, deskę do krojenia(...)nożem i mamy pełnowartościowe danie na obiad. Super sprawdza się też na parapetówki i przeróżne imprezy. W gulaszu smak jest głęboki, iście jesienny, a charakter nadaje mu kuskus perłowy (ten gruby, już jakiś czas temu pokazał się w sklepach). Technicznie jest to makaron z semoliny, dlatego w zastępstwie sprawdzą się drobne muszelki, kolanka czy gwiazdki. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego

Poezja smaku
Gulasz wołowy z cynamonem 151

Gulasz wołowy z cynamonem Gulasz wołowy z cynamonem to potrawa przygotowana przez czarodziejkę Keirę Metz na dziękczynną kolację w środku lasu. W czasie wykonywania jednej z misji, Geralt ma okazję spróbować tego przysmaku. „Przyjazna przysługa”. Przygody Wiedźmina to nie tylko walka, potwory i magia, ale także przyjemności wręcz rozpusta w spożywaniu mięs, win czy przypraw z Zerrikanii takich(...)goździki. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, Keira, Alex i ja, życzymy Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 180 minut 🗡️ – Wiedźmin Oczywiście potrzebujemy kilku składników 500 g wołowiny na Gulasz 2 cebule pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 2 marchewki pokrojone w talarki 3 łyżki masła Świeża pietruszka Sól Pieprz świeżo zmielony Zmielone goździki Laska cynamonu Miód Musztarda Rustykalny

RafalCook
Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac 164

Gulasz mięsny Gulasz mięsny, czyli Čobanac z Chorwacji a dokładnie z regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na równinach slawońskich, a jego ojcami(...)pomidorów w puszcze 300 ml czerwonego wina 2 jajka 250 g mąki Sól Pieprz świeżo Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego Jeśli mamy już składniki, Gulasz Mięsny, czas zacząć szykować, dzień wcześniej Po pierwsze tak jak pisałem, Čobanac trzeba zacząć od zamarynowania mięsa. W tym celu przyszykuj trzy miseczki, do każdego włóż mięso, dodaj po 2 łyżki musztardy

RafalCook