Domowy sos pomidorowy to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru pomidorów. Podstawą sosu są świeże, dobrze dojrzałe pomidory, czosnek, oliwa z oliwek oraz bazylia. Sos doprawiony jest odrobiną soli oraz pieprzu. To czy sos jest bardziej płynny czy gęsty zależy od tego jak długo go gotujemy i jakich pomidorów użyjemy do jego przygotowania. Jeśli sosu pomidorowego chcemy użyć do pizzy to powinien być on odrobinę gęstszy od sosu, z którym podać chcemy na przykład kopytka. Jeśli jeszcze nie robiliście sosu pomi... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...