ryżu ząbek czosnku 3-4 łyżki oleju Mięso pokroić na niewielkie kawałki. Oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. W międzyczasie ugotować ryż na sypko. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić cebulę a po chwili kawałki kurczaka i obsmażyć na złoto. Zalać dwiema szklankami wody, dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, przyprawy i dusić pod przykryciem około kwadransa. Pod koniec wrzucić cząstki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaorzechami włoskimi Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy
Moja smaczna kuchniamuszkatołową, solem, pieprzem oraz papryczką chilli. Podczas duszenia część wody powinna odparować a pomidory zmięknąć. Tak jest idealnie. Na koniec doprawiamy czosnkiem (oraz ziołami jeżeli używamy świeżych). Gotowe. Smacznego Sos możemy podawać z makaronem jako podstawę spaghetti lub dla osób bezglutenowych z kaszą, ryżem lub makaronem bezglutenowym. Do tego możemy dodać mięso kurczaka. Takie połączenie idealnie sprawdzi się jako podstawa
Gar Zdrowiarazem z cebulą obraną, czosnkiem maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, tymianek świeży. Formuję małe kulki i obtaczam w mące. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone kabanoski i przesmażam chwilę. Wlewam przecier pomidorowy i dalej przesmażam. Na sos wkładam klopsiki i duszę pod przykryciem 10 minut. Jak sos zrobi się
wesoła kuchniaMakaron z warzywami i mięsem Kasia Szybki ucierany placek z jabłkami a'la szarlotka z kokosową nutą Magdalena Cytrynowa babka piaskowa Joanna Błyskawiczna sałatka z awokado, oliwkami, pomidorami i mixem sałat Małgorzata Ciastka francuskie z korzennym miodem, gruszkami i orzechami nerkowca Katarzyna Ciasto czekoladowo- kawowo- kokosowe Marta Schab duszony z pieczarkami A już
Magiczne Życie Martyumyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka chwilkę podsmażyć, zarumienić i dodać posiekaną cebulę. Jak cebula już lekko zmięknie - dorzucić dynię pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać i po kilku minutach połączyć z mleczkiem kokosowym/śmietanką oraz posiekaną natką selera/pietruszki. Danie dusić (pod przykryciem) do miękkości (około 20 minut
Di gotujewierzchu (mieszając co jakiś czas). Gdy mięso się zetnie, wymieszaj je z cebulą i wlej wodę oraz dodaj pokrojoną w grubsze plasterki (około 4 mm) marchewkę i poszatkowaną w większe kawałki kapustę. Dosyp tymianek, pozostałą słodką paprykę, paprykę wędzoną, sól i pieprz do smaku oraz dodaj masło. Zamieszaj wszystko i duś pod przykryciem jakieś 45-50 minut
Słodko-Słony Świat Ilonyczerwonej olej sól pieprz ***************************************************** Szczypiorek posiekać.Mięso wyrobić z jajkiem,bułką tartą i szczypiorkiem. Dosolić i popiepszyć.Formować klopsiki.Na patelni rozgrzać olej , włożyć klopsiki ,usmażyć je na rumiano,przełożyć do garnka .Dymkę pokroić w paski.Dymkę i paprykę włożyć do garnka z klopsikami .Zalać bulionem , dodać pomidory z zalewą i dusić 15 minut.Fasolę osączyc z płynu ,dodać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiproszku chilli sól, pieprz olej mąka Mięso pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Dokładnie obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka (z tłuszczem). Wrzucić liski laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu (pod przykryciem) do miękkości. Około 20-30 minut przed końcem duszenia - dodać warzywa i mleczko kokosowe. Na końcu wsypać kolendrę
Di gotujeTeraz smaż około 6 minut, nie odwracaj mięsa,dodaj trochę masła, jeżeli jest za sucho na patelni., zamieszaj ewentualnie w cebuli. Wstaw ziemniaki pokrojone w kostkę.Dosól! Po tym czasie wlej na patelnię śmietanę, posól do smaku. Jak masz dodaj również kurki, ale nie jest to obowiązkowe. Zmniejsz jeszcze ogień i duś około 15 minut, czasami zaglądając do niej
Pasje Jolkisól, pieprz * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy je do kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać
Pobite gary Barbarykażdym płacie mięsa równomiernie rozkładamy posiekany koperek. Mięso zwijamy, tworząc kształtne roladki, spinamy wykałaczkami lub związujemy bawełnianą nicią. W głębokiej patelni, bądź rondlu rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony na złoto, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i smażymy aż się lekko zarumieni. Następnie wlewamy rosół i dusimy na wolnym ogniu około 20-30 minut
Rozpustne gotowaniewegetę , wlałem połowę bulionu warzywnego oraz wódkę. Dusiłem pod przykryciem ok. 15 minut. Pory po oczyszczeniu pokroiłem w talarki. Paprykę również pokroiłem w paski. Pekinkę po umyciu i osuszeniu pokroiłem w paski szerokości ok. 2 cm. Tak przygotowane warzywa usmażyłem na 2 łyżkach oliwy , ok. 10 minut. Dodałem je następnie do mięsa. Na pozostałym tłuszczu zeszkliłem zgnieciony czosnek , wlałem
R'n'G Kitchenśrednicy garnka). Na roztopionym maśle układamy warstwę mięsa, solimy i układamy warstwę cebuli. Cebulę także solimy i układamy plastry ziemniaków. Solimy i układamy kolejny raz składniki, nie zapominając o posoleniu każdej warstwy. Na końcu ziemniaki posypujemy odrobiną tymianku i układamy na wierzchu liść laurowy. Zalewamy powoli całość butelką piwa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez
Poezja smakuoleju na złoty kolor po czym dodać do mięsa.Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać na liścia i zawijać gołąbki. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć na dno dużego rondla, a na nich układać ściśle gołąbki. Przykryć liśćmi kapusty i zalać wodą, aby zakrywała 3/4 gołąbków. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około
O kuchni z uczuciemłyżki margaryny WYKONANIE: Umyte i osuszone mięso lekko rozbijamy, panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1 szklanki wody, posypujemy pieprzem, Vegetą, przyprawą do wieprzowiny. Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien
Kuchnia Beatyszczyptami pesto ). Odstawić mięso na 30 min. W tym czasie pokroić paprykę i pora, a fasolkę szparagową ugotować. Na rozgrzanej patelni z 2 -3 łyżkami oleju usmażyć kurczaka, dodać pora, paprykę, podsma żyć, a na końcu sos pomidorowy z pomidorami ( doprawić w razie potrzeby ). Wszystko wymieszać i dusić, aż sos lekko zgęstnieje. Wyłączyć ogień spod patelni i wmieszać do sosu
Gaździnka warzyPodsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mięso mielone obsypane papryką słodką, chili japanelo, pomidorami w piórkach, kuminem, solą i pieprzem. Smażymy do zarumienienia. 2. Dorzucamy paprykę, smażymy przez kilka minut. 3. Do całości wlewamy fasolkę wraz z zalewą, pomidory w puszce, dodajemy kukurydzę (można pominąć), czosnek i liście laurowe. 4. Dusimy przez około 30 minut, do miękkości papryki. Można
Szefowa kuchnicurry duszoną w mleczku kokosowym. Taką kapustę jadłam po raz pierwszy na warsztatach rybnych z Lidlem i Karolem Okrasą. Robiłyśmy rybne burgery i jeden z kucharzy podpowiedział nam taki właśnie dodatek. Sama nie wpadłabym na takie połączenie. Gorąco Wam polecam, bo kapusta jest znakomita - wykorzystaliśmy ją też jako dodatek do burgerów mięsnych (bułka, koltlety z mięsa mielonego(...)Smażymy razem na małym ogniu prze pół minuty. Dodajemy mleczko kokosowe, śmietankę i imbir. Gotujemy często mieszając przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy posiekaną kapustę i dusimy następne 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, limonką i miodem. Mieszamy i przekładamy na talerze. Na kapuście układamy upieczone filety z łososia. Całość posypujemy siekaną kolendrą i od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepołową soli i pieprzu. Odkładamy na kilka(naście) minut. Panierkę przygotowujemy poprzez wymieszanie bułki tartej z ziołami prowansalskimi. Jajko (zarówno żółtko jak i białko) rozbijamy dokładnie trzepaczką. Następnie obtaczamy mięso kolejno w mące pszennej, jajku oraz panierce. Cukinię obieramy i kroimy na plasterki lub półplasterki (zależnie od ich rozmiaru) o grubości ok. 1,5 cm. Pomidory kroimy w „ósemki”. Pozostawiamy(...)cukinię obsmażamy intensywnie przez 2 minuty często mieszając i dodając w międzyczasie resztę soli i pieprzu. Dodajemy pomidory, raz jeszcze wszystko mieszamy. Zmniejszamy ogień do średniego i dusimy pod przykryciem przez ok. 4 minuty. Jeśli jednak wcześniej warzywa zaczną puszczać sok, jest to znak, że należy zakończyć podgrzewanie. Pozostawiamy patelnię pod przykryciem, aby warzywa nie wystygły. W międzyczasie rozgrzewamy
Kulinarna Pokusasmażenia Przygotowanie: Ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pokroić w drobną kostkę cebulę i podsmażyć na maśle przez kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć. Farsz doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. W między czasie przygotować sos pieczarkowy (przepis na sos znajduje się poniżej). Ziemniaki ubić. Dodać do nich jajko oraz(...)oleju, na złoty kolor. Sos pieczarkowy: Pieczarki obrać i pokroić w kostkę lub plasterki. Na spód garnka dać łyżkę masła, dodać pieczarki i całość dusić przez około 20 – 30 minut. Pieczarki można lekko posolić. Gdy pieczarki będą podduszone należy wlać śmietankę i całość wymieszać. Przelać do szklanki odrobinę wody
KuchniaWeDwoje.plzagotować w wodzie i odcedzić . Podlać olejem, dodać przysmażoną cebulę i startą na tarce marchewkę, podlać wodą dodać , suszone grzyby, listek laurowy, majeranek, ziele angielskie pieprz i sól, dusić pod przykryciem do miękkości, dolewać wodę w razie potrzeby. Z mąki i smalcu przygotować średnią zasmażkę , dodać do kapusty, wymieszać. doprawić do smaku w razie potrzeby Kapustę przełożyć do garnka rzymskiego(...)innego naczynia żaroodpornego. Karczek przysmażyć z obu stron na patelni i włożyć do kapusty razem z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec 15 min pod przykryciem
Gotowanie jest łatwegrona tych szczęśliwców! :) A zwłaszcza, gdy swój kawałek steka mogę przyrządzić tak, jak lubię najbardziej: średnio wysmażony, z którego wycieka jeszcze sok, sprawiający, że jedzenie staje się prawdziwą rozkoszą! Mięso potrzebuje jednak godnego kompana. Nie zapomnijmy zatem o dodatkach. I wiecie co - to właśnie tu kryje się największa zaleta samodzielnego przyrządzania potraw. Nikt nam niczego nie narzuca i niczego(...)czym dusimy pod przykryciem, aż wino się zredukuje. Na koniec dorzucamy cukier i podsmażamy chwilę, by cebulka ładnie błyszczała. Gruszkę obieramy, kroimy na cztery i wykrawamy gniazda nasienne. Na patelni rozpuszczamy miód, po czym dosypujemy cynamon i kardamon, a następnie wrzucamy cząstki gruszki. Wszystko smażymy na małym ogniu, aż gruszka zmięknie i nabierze lekko brązowej barwy. Mięso oczyszczamy z błon
Sajkofanka smakujogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych z papryką 6 dużych ziemniaków(...)pszennej sól i zmielony biały pieprz kaszka kukurydziana lub bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Na łyżce oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy, papryka ma stracić swoją surową postać, studzimy. W garnku gotujemy w osolonej wodzie umyte i obrane ziemniaki. Kiedy ziemniaki są miękkie, odlewamy wodę i jeszcze gorące przeciskamy przez praskę, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJuż mało kogo dziwi, że w jagodowym jogurcie jest więcej cukru niż owoców, a fioletowy kolor nie wziął się z jagód a od koszenily (barwnika pozyskiwanego z mszyc). Zawartość mięsa w mięsie to już w ogóle temat rzeka. Najtańsze kiełbasy pod wpływem ciepła np. na ognisku puszczają pianę, więc to chyba sama solanka z domieszką skórek, chrząstek i tekturek. Niestety(...)faktycznie wędzona, czy moczona w płynie który nadał jej kolor i zapach wędzenia (tylko smaku nie dał, no bo i się nie da). Nie ma więc wyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek
OstryKęsJuż mało kogo dziwi, że w jagodowym jogurcie jest więcej cukru niż owoców, a fioletowy kolor nie wziął się z jagód a od koszenily (barwnika pozyskiwanego z mszyc). Zawartość mięsa w mięsie to już w ogóle temat rzeka. Najtańsze kiełbasy pod wpływem ciepła np. na ognisku puszczają pianę, więc to chyba sama solanka z domieszką skórek, chrząstek i tekturek. Niestety(...)faktycznie wędzona, czy moczona w płynie który nadał jej kolor i zapach wędzenia (tylko smaku nie dał, no bo i się nie da). Nie ma więc wyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek
OstryKęsPodsmażamy aż cebula się zrumieni i dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy najlepiej drewnianą łopatką, delikatnie doprawiamy solą,pieprzem i solą czosnkową. Przesmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy pomidory w puszce, płaską łyżkę cukru i dużo ziół. Na drugiej patelce podsmażamy grzyby pokrojone w paski oraz paprykę w kostkę, gdy zmiękną dodajemy do reszty. Dusimy pod przykryciem całość jeszcze kilka minutek
Dziś Ja gotujemocno rozgrzanym oleju do zrumienienia. Kiedy mięso nabierze ciemnozłotego koloru zmniejszam płomień do minimum, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę jeszcze około minuty, uważając aby go nie przypalić. Wlewam pozostałą część marynaty, jeśli jest jej zbyt mało dodaję jeszcze kilka łyżek wody i łyżkę koncentratu pomidorowego i na średnim ogniu duszę pod przykryciem do miękkości (około
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataproszku sól, pieprz Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem, obtaczam w mące. Podsmażam w garnku do zrumienienia. Wlewam wino oraz bulion, zmniejszam płomień. Cebulę kroję w piórka, czosnek rozgniatam, podsmażam na patelni.Wrzucam do garnka. Paprykę, marchewkę, pietruszkę oraz śliwki kroję na mniejsze kawałki, dodaję do gulaszu. Całość duszę przez 1,5 godziny często mieszając
Kukuleczkinastępnie zalewam 1 szklanką zimnej wody. Mięso krobmo kroję na patelni smażę a następnie dodaję do kapusty. Kiełbasę kroję w plastry i smażę. Również dodaję do kapusty. Śliwki kroję na pół i dodaję do kapusty. Całość doprawiam i dodaję liść laurowy, ziarna jałowca, ziele angielskie oraz cała torebkę przyprawy do bigosu. Duszę ok godziny co jakiś czas mieszając. Pozostawiam
Gotowanie Patkicukier. • Mięso natrzeć przygotowaną mieszanką i piec przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 160 st.C. • Podawaj pokrojony w plastry z dżemem morelowym. Gruszki • Gruszki ze skórką pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. • Zagotować je w garnku z odrobiną wody, cukru, soli i cynamonem, a następnie dusić przez moment
To co kochampodlania - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju rzepakowym z dodatkiem suszonych ziół i świeżo zmielonego pieprzu. Lekko zarumienionego kurczaka odkładam na bok. Kroję pieczarki oraz cebulę w kostkę. Podsmażam razem na oleju także z suszonymi ziołami. Dodaję kurczaka, wodę, sól, posiekany koper i duszę pod przykryciem. Na koniec dodaję śmietankę i doprawiam
Kuchnia co dniaJest to kociołek węgierski w nowej odsłonie. Zazwyczaj w kociołku przygotowujemy gulasz, leczo lub poprostu zupę węgierską. Dziś przedstawiam przepis na udka z kurczaka duszone
Dobra karmazeszklić na oleju. Kapustę drobno poszatkować. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać poszatkowaną kapustę, jajko, zeszkloną cebulę z czosnkiem, ryż i przyprawy. Wyrobić farsz i formować owalne gołąbki. Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, podlać bulionem tak, aby przykrywał gołąbki, dodać liść laurowy, ziele, koncentrat i dusić na małym ogniu około 40 minut. Jeśli
talerz przyjemnościgodzinę). (Można pominąć ten etap, ale wtedy mięso będzie mniej aromatyczne.) Po tym czasie żeberka obsmażyć (na rumiano) i przełożyć do garnuszka. Na tym samym oleju - podsmażyć pokrojoną (w półplasterki) cebulę i również przełożyć (razem z tłuszczem) do garnka. Całość zalać piwem karmelowym, dodać liście laurowe, ziele angielskie i drobno posiekany czosnek. Dusić (od przykryciem) do miękkości (około 1 godziny
Di gotujedrobniutko. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty czosnek oraz kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jarmuż. Całość wyrabiamy do połączenia składników. Z masy formujemy niewielkie pulpety które układamy w naczyniu do gotowania na parze - gotujmy przez około 15-20 minut. U nas pulpeciki podane z duszonymi pomidorami z ziołami i ugotowanym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiuznania, przygotowujemy marynatę. Dokładnie obtaczamy w niej mięso i w plastikowej lub szklanej misce odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Następnego dnia polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy mocną herbatą (nie słodzoną ;) ). (dobrze, by była liściasta można jednak użyć na jeden kubek np. 3 torebek) W takiej formie, zamknięte w naczyniu, dusimy wszystko w piekarniku w 180 stopniach przez
Kuchenna KontrrewolucyaUwielbiam ryby, chyba nawet bardziej niż mięso! Postanowiłam zatem przygotować dla Was dzisiaj przepis na świeżą rybę, która właściwie przygotowana na pewno zasmakuje każdemu. Jak wiecie, mamy kilka gatunków pstrąga, na moim ruszcie znajdzie się dzisiaj pstrąg tęczowy, najbardziej popularna odmiana pstrąga w Europie. Ten gatunek idealnie nadaje się do gotowania, duszenia, smażenia, grillowania, wędzenia, przygotowywania terriny oraz
Garniec Magaliedoprawiamy solą i szczyptą płatków chili. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do niego bułkę tarta wymieszaną z mlekiem a następnie zrumienioną na patelni cebulkę z czosnkiem. Całość mieszamy i formujemy małe klopsiki. Klopsy smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu z obu stron, na rumiano. Następnie podlewamy 2 szklankami bulionu i dusimy około 20 minut, od czasu
Smakowite DaniaMięso mielone dokładnie wymieszać z grzybami, cebulą, marchewką z ryżem, jajkami, bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 6. Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać wodą rozrobioną z mąką, koncentratem pomidorowym, bazylią, sola i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem
VioletoweKucharzeniepodgotowane grzyby, lekko solimy i pieprzymy . Dusimy, podlewając co jakiś czas wodą lub wywarem warzywnym, mięsnym, czy ziemniaczanym, w połowie czasu (ok.10 min.)dorzucamy posiekany czosnek. Po jakiś 20 minutach wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami koperkiem lub jako dodatek do sztuki mięsa lub kotleta mielonego. Do tego słodko
Pasje Jolkipapryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie!): 1. Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki. 3. Chwilę później dodajemy pomidory z puszki i łyżkę ketchupu. Doprawiamy przyprawami. 4. Wszystko mieszamy na małym ogniu i dusimy. 5. Po około
Kitchens Alphabetnaczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Polewamy mięso pozostałą po smażeniu marynatą z tłuszczem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Przygotowujemy sos. Do rondelka dodajemy powidła, 3 łyżki wody, cukier, sos sojowy. Mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę śliwki i ocet winny. Podgrzewamy sos do zagotowania, następnie dusimy jeszcze 3-4 minuty. Pomidorki przekładamy do naczynia
Mania GotowaniaMiała być dziś zupa , ale udało mi się Mamę przekonać , że mam lepszy pomysł :) Lubię doprawiać potrawy pieprzem syczuańskim. W zasadzie nie jest to pieprz , a
Buniabaje w kuchni