mięso duszone - 8529 przepisów (strona:341/569)

Klopsiki w sosie pomidorowo - ziołowym 190

mięsa z jajkiem i przyprawami. Mięso energicznie wyrabiać ręką, tak aby je napowietrzyć. Następnie wyrobić klopsiki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.   Cebulę poszatkować i usmażyć na małym ogniu, dodać bulion, sos pomidorowy oraz przyprawy, zgotować, dodać klopsiki i dusić przez około 15 minut. Podawać z ryżem

Jadło i czytadło
Marokański kurczak z figami 159

każdego rozbitego filetu i zwinąć mięso w roladkę, a następnie spiąć wykałaczkami    Opcjonalnie optoczyć w mące wymieszanej z sezamem Roladki z kurczaka obsmażyć na patelni, uważając, żeby się nie przypaliły . Sos   W głębokiej patelni wymieszać przecier pomidorowy, cebulę , wino, miód i przyprawy . Doprowadzić do wrzenia , dodać podsmażone roladki z kurczaka i dusić pod przykryciem około godziny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz po gruzińsku z kaszą gryczaną 126

torebka kaszy gryczanej 1 kostka rosołowa Mięso umyć, oczyścić z błonek i pokroić na małe kawałki. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obrać, umyć, pokroić  w plasterki. Paprykę umyć, pokroić w cienkie półsłupki. Wszystkie składniki przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu przez godzinę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Piers na rauszu----Petto in rauszu 112

połowa. Wówczas dolewamy bulion, dodajemy miód i dusimy ,aż sos odparuje i zrobi się złocisto-brązowy. Uwaga.... pod koniec sos szybciej się redukuje i łatwo go przypalić (przez miód). Powinno pozostać tyle sosu, aby piersi przed podaniem delikatnie w nim obtoczyć. Piersi podajemy w całości lub pokrojone w plastry. Podajemy z ryżem mięsem ,lub tylko z surówką . Smacznego! Petto

w mojej kuchni
ser i oliwki w mielonym schowane... 154

oliwki, nakryć drugą porcją mięsa i zrobić duże mielone aby nadzienie było schowane na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść mielone, smażyć na rumiano z każdej strony mielone odłożyć na talerz i na tym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w piórka i włożyć do cebuli mielone, nakryć talerzem lub pokrywką i dusić na małym ogniu z 10 minut mielony podać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z cukinią i serem feta duszone z pomidorami 195

feta pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Uformuj małe okrągłe kotleciki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kotletów. Pomidory przelewamy na patelnię. Sos przyprawiamy 2 płaskimi łyżeczkami cukru i dodajemy masło. Całość dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na koniec

Kredowe Menu
Hamburgery z karmelizowaną cebulą i bazyliowym aioli 213

dodajemy do mięsa. Całość szybko wyrabiamy ręką (mięso nie lubi długiego wyrabiania). Zostawiamy na 20-30 minut, w tym czasie przygotowujemy cebule. Karmelizowana cebula: Na małej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebule obrane i pokrojone w półplasterki. Dodajemy szczyptę soli i smażymy minutę-dwie, po czym dodajemy 2 łyżki wody, nakrywamy patelnię i dusimy 10 minut na niedużym ogniu

Poezja smaku
Golabki bez piòrek 157

przełożyć do dużej miski. Dodać surowe mięso mielone, kaszę mannę, jajka, surowy ryż oraz przyprawy. ( Ryz mozna zastapic kasza ) Mozna dodac troszke smazonych grzybow...wszystko zalezy od naszej fantazji ... Formować gołąbki i piec na oleju na złoty kolor. W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki

Z Kuchni Do Kuchni
Schab duszony w pomidorach a`la pizza 176

smakuPrzygotowanie: Przygotowane mieso pokroic na 6 jednakowej wielkosci kotletow.Na miesie rozlozyc folie z rolki i lekko rozbic z obu stron.Doprawic sola i pieprzem.Przygotowac rondel ,w ktorym bedziemy dusic mieso i duza patenie.W garnku i na patelni rozpuscic po 2 lyzki masla klarowanego.Kotlety obtaczac w mace i smazyc na mocno rozgrzanej patelni z obu stron.Na rozgrzanym tluszczu w rondlu podsmazyc cebulke(...)przeplukac i reszte wlac do rondla.Dodac oregano i pozostale przyprawy.Dolozyc obsmazone w miedzyczasie kotlety.Zatopic w sosie i dusic okolo 40 min-do 1 godziny,az kotlety beda miekkie.Pod koniec duszenia dodac smietanke,by zabielic powstaly sos.Bez sa rownie pyszne.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak ze szpinakiem i gorgonzolą / Gorgonzola and spinach chicken 140

Często gdy wracam zmęczona i głodna z pracy, nie mam ochoty na przygotowywanie skomplikowanego obiadu. Sięgam wtedy po łatwe i sprawdzone przepisy dla leniuchów:) Jednym z

karmelowy
Żeberka w sosie własnym 129

Jak wiecie jestem wielką miłośniczką żeberek ! Tak , to chyba żeberka są jednym z takich mięs , które wcale mi się nie nudzą i z przyjemnością zajadam je

Ostra na Słodko
CHILI CON CARNE 200

duś przez około 30 minut. PIEKARNIK ROZGRZEJ DO maksymalnej temperatury, w międzyczasie czerwone papryki rozkrój na pół i pozbaw ich gniazd nasiennych, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wysmaruj olejem i posyp solą, wstaw do nagrzanego piekarnika. W momencie kiedy skórka papryki będzie czarna przełóż ją do spożywczego worka strunowego i zamknij. DODAJ FASOLĘ DO mięsa i pomidorów, mieszaj

Kuchnia bezglutenowa Loli
CHILI CON CARNE 200

duś przez około 30 minut. PIEKARNIK ROZGRZEJ DO maksymalnej temperatury, w międzyczasie czerwone papryki rozkrój na pół i pozbaw ich gniazd nasiennych, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wysmaruj olejem i posyp solą, wstaw do nagrzanego piekarnika. W momencie kiedy skórka papryki będzie czarna przełóż ją do spożywczego worka strunowego i zamknij. DODAJ FASOLĘ DO mięsa i pomidorów, mieszaj

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 174

zanieczyszczone) 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 250 ml warzywnego bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego (lub do pasztetów) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżeczka kozieradki kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz do smaku(...)mieszając od czasu do czasu, a następnie wyjmij wszystkie przyprawy z patelni. Wrzuć teraz startego selera i smaż go prze około 5 minut . Później zalej go gorącym bulionem i duś przez około pół godziny , aż cała woda odparuje, a seler stanie się bardzo miękki. Uduszonego selera wystudź, a następnie zmiksuj blenderem na gładko. Dodaj do niego pieczarki , zmielone płatki owsiane

Food Square
Kurczak w sosie porowo-tymiankowym 153

rozmarynu sól, pieprz 3 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Pora oczyścić i pokroić w plasterki. Czosnek posiekać. Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć na oleju w większym rondlu z grubym dnem. Następnie dodać pora i czosnek, smażyć ok 5 minut. Dodać tymianek i rozmaryn. Garnek przykryć i całość dusić do miękkości (ok 15 minut

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania