mięso duszone - 8529 przepisów (strona:347/569)

Domowa „chińszczyzna” 384

paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Marchewkę oraz paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski. Por kroimy w poprzek w plastry. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i smażymy kurczaka (kilka minut, mieszając łyżką kilka razy). Następnie na patelnię dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem około

Bullio
SHEPHERD’s PIE – OBLIVION – zapiekanka pasterska 387

GROSZEK (10 min) Podsmażone mięso z marchewką podlewamy winem, dodajemy szczyptę suszonego tymianku oraz groszek odsączony z zalewy i gotujemy do zredukowania się płynu. Następnie dodajemy 2 łyżki sosu worcester (możecie pominąć, ale warto go użyć, bo dodaje on głębszego smaku – sos można kupić np. podczas tygodnia brytyjskiego w znanej sieci niemieckich sklepów) i dusimy wszystko jeszcze chwilę, aby pozbyć

Nerds Kitchen
Mięsa 209

makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś

Ala piecze i gotuje
KOTLETY MIELONE BEZ PANIERKI 337

olej Wykonanie:  Mięso mielimy razem z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, jajka i wodę. Wyrabiamy dokładnie ok 10 minut. Następnie  formujemy zwilżonymi dłońmi kotlety dowolnej wielkości.  Smażymy na patelni z obu stron.  Następnie wlewamy na patelnię 1/4 szklanki bulionu (lub wody) , wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Chlebki nadziewane gutap 370

sosu sojowego. Najlepiej zostawić mięso w lodówce na 1-2 godziny. Smażymy kurczaka na małej ilości tłuszczu na złoty kolor i zostawiamy do ostygnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak (mój nie zdążył się rozmrozić więc trzymałam go na patelni dłużej ale na bardzo małym ogniu) i dusimy kilka minut. Następnie odciskamy nadmiar

UgotujmyTo.pl
Gołąbki z modrej kapusty 120

ktoś lubi to również mięsem, doprawiamy farsz do smaku pieprzem, solą, wszystko dokładnie mieszamy. Każdy liść modrej kapusty solimy, a następnie nakładamy po ok. 3-4 łyżki farszu, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w rulon. Robimy gołąbki sporej wielkości Gołąbki układamy w wysokim rondlu, zalewamy 1 szklanką rosołu. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut aż gołąbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1789

godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując nieco solą i pieprzem. Takie sznycle zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Teraz kolej na duszenie. Do patelni (lub garnka) nalewam nieco wody

All My Fit Life
Zimowe prawie ratatouille wg Buni 147

były z dodatkiem mięsa czy jakiejś wędliny, innym razem typowo jarskie. Powodów dla których ugotowałam dziś taką niby ratatouille było dwa - mróz na dworze ( przyda się gorąca ,, duszonka,,) i konkurs . Smakowita Pajda zaskoczyła mnie wszechstronnością zastosowania ( można nią posmarować chleb- położyć ogórka i po prostu zjeść, można na niej smażyć, można dodać do duszenia) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gulasz drobiowy z cukinią i pieczarkami 12004

oliwek. Po usmażeniu mięso odstawić. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Na rozgrzaną patelnię, z oliwą z oliwek, wrzucić cebulę. Oprószyć solą i smażyć aż się lekko zarumieni. Następnie dodać pieczarki. Później paprykę, marchew a na końcu cukinię. Warzywa poprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody i dusić przez około 15 min pod przykryciem

Zgrabne Gotowanie
Medaliony w sosie z białego wina z serem brie i żurawiną 168

świeżej bagietki może być przystawką, a z  makaronem, np. tagliatelle, może stać się obiadowym daniem. Pasują do tych medalionów jedynie neutralne w smaku, niezbyt aromatyczne dodatki, ponieważ i mięso, i sos, i ser brie tworzą bardzo łagodną kompozycję subtelnych aromatów, którą z lekko leśnym, kwaskowatym wdziękiem podkreśla akcent żurawinowy. Mimo całego wyrafinowania, potrawę dość szybko się przyrządza.  Polecam(...)nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. 3 . Robimy sos - na małej patelni rozpuszczamy masło i do ciepłego wrzucamy posiekaną cebulę i tymianek, dusimy 5 minut nie dopuszczając do podsmażenia. Wlewamy bulion, przykrywamy i na małym ogniu gotujemy 10 minut. Wlewamy wino i dusimy kolejne 10 minut. Wyjmujemy tymianek i całość miksujemy. przekładamy

Kuchnia Prezydentowej
WINNO-POMIDOROWY KURCZAK Z ANANASEM - kurczak 113

oliwę, smażymy na niej mięso wraz z ananasem przez około 4 minuty, dodajemy dymkę, czosnek, marchew oraz ziemniaki, mieszamy, dolewamy czerwone wino - trzymamy na ogniu przez 5 minut i wlewamy bulion - wszystko razem gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie składniki będą prawie miękkie. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - dusimy pod przykryciem do miękkości

Moja Książka Kucharska
KLOPSKI W SOSIE POMIDOROWO - CYNAMONOWYM Z OLIWKAMI 170

odciśniętą bułkę dodać do mięsa wraz z jajkiem. 2. Wsypać jedną startą cebulę oraz posiekany czosnek i miętę. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Dosypać bułkę tartą i wyrobić. Wstawić do lodówki. 4. Obrane ze skórki pomidory pokroić na kawałki. 5. Przesmażyć na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. 6. Dusić około 5 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 136

wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki. Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy

Kuchnia Paulettes
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym 141

łyżki mąki pszennej Mięso mielone z indyka przełożyć do miski. Dodać majeranek i kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić i odstawić. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie

Monia miesza i gotuje
Pierś z Kurczaka ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą 142

dodajemy pomidory i dalej dusimy przez kolejne ok. 5 minut. Studzimy. Do pomidorów ze szpinakiem dodajemy startą na dużych oczkach tarki mozzarellę i dokładnie mieszamy. W tym samym czasie kurczaka myjemy, osuszamy i za pomocą cienkiego długiego noża robimy nacięcie w każdej z piersi tworząc "kieszonkę". Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrze kurczaka, a koniec spinamy wykałaczkami. Mięso przyprawiamy słodką papryką oraz

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania