majeranku; Sól; Pieprz. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Pieczarki do mięsa umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Cebulę do mięsa obrać, bardzo drobno posiekać. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać starte pieczarki, posiekaną cebulę, jaja, bułkę tartą, wodę, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Z powstałej masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w mące pszennej i smażyć(...)pieczarki i podsmażyć. Do szerokiego rondla lub dużej, wysokiej patelni wlać bulion. Dodać przyprawy (liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, majeranek, ziarna pieprzu), podsmażone na maśle pieczarki z cebulą i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez 10 minut. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Po tym czasie do sosu dodać podsmażone klopsy i dusić pod przykryciem, na małym ogniu
Gospodyni Miejskakażdy lubi po swojemu (jedni mniej, inni bardziej wysmażony, niektórzy z przyprawami inni bez). Sczególnie że ja użyłem rewelacyjnych moim zdaniem burgerów z Biedronki z mięsa Black Angus (98% mięsa , reszta przyprawy - żadnych dodatków sztucznych). Skupię sie na dodatkach bo one sprawiają ze burger jest pyszny. Bardzo słodki więc jesli to nie Twoje smaki to może niekoniecznie Ci posmakuje(...)przestygnie obieramy i kroimy na plastry około 0,5 cm. Można grubiej jak ktoś lubi Teraz karmelizowana cebulka. Cebulę kroimy w piórka, rozgrzeamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulkę i dusimy około 9 minut. Następnie dodajemy 4 łyżki octu balsamicznego , zwiększamy ogień i czekamy aż odparuje większość. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i karmelizujemy. Po kilku minutach odstawiamy z ognia. Teraz
Snejkusiowe Przepisysmaku, niedrogie i bardzo syte. Tyle reklamy, a teraz pora na podanie przepisu, a jest bardzo prosty. Nie odczujecie w nim braku mięsa, bo sprytnie wymyśliłam, że mięso zastąpię czerwoną fasolą, mniam! Paluszki lizać! Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem / 2 porcje Składniki: 400 g fasoli czerwonej z puszki 1 woreczek ugotowanej kaszy(...)oliwie z oliwek obsmażamy cukinię z papryką i cebulą. Dodajemy słodką i wędzoną paprykę w proszku. Gdy warzywa będą półtwarde dodajemy pomidory z puszki. Delikatnie rozdrabniamy pomidory. Całość dusimy, na małym ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszamy. Fasolę odsączamy z zalewamy, płuczemy, ponownie odsączamy i dodajemy do warzyw. Delikatnie mieszamy. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy suszone
Moja smaczna kuchniaogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i grzyby suszone. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką
ClauditteMissCookingłyżka miodu słonecznikowego Skworcu Przygotowanie; Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wlewamy oliwę a następnie układamy pałki. Smażymy je z obu stron około 10 min. Następnie dolewamy około pół szklanki wody. Dorzucamy rodzynki, suszoną cebulę, kwiat gałki a także szafran. Przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami
Radość kipiąca uśmiechem.dodajemy posiekana w półplastry cebulę,dusimy.Kroimy mięso w kostkę i dorzucamy do garnka.Kiełbasę kroimy w plasterki i też dodajemy.Dusimy do miękkości. Przyprawiamy przyprawą do bigosu ,listkiem,ziele,pieprzem czarnym,jałowcem,goździkami itp.Wrzucamy namoczone grzyby suszone wraz z wodą w której się moczyły.Dodajemy pokrojone w paski śliwki,wlać wino dodać kapustę.Dusimy ok.1 godz.często mieszając.Ewentualnie dosolić.Bigos
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokroiłem na grube plastry. Rozgrzałem grilla, mięso grillowałem tylko kilka minut, aby zachować aromat uzyskany dzięki sezonowaniu w specjalnych warunkach we Włoszech. Polędwicę podałem z sosem morelowym przyrządzonym na bazie rumu. Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem
R'n'G Kitchendelikatnie osolonej wodzie na półmiękko. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z pokrojona w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułka tartą oraz sola i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy je na odrobinie oleju. Śmietanę mieszamy z wodą. Doprawiamy ja sola, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem. Zalewamy nią pulpeciki i dusimy do momentu zgęstnienia sosu. Dokładamy brokuł
VioletoweKucharzeniezły cholesterol LDL). 100g wątroby to aż 17mg żelaza . Wątroba jest świetnym źródłem witamin grupy B – B1- 0,43mg, B2- 2,85mg, B6- 0,85mg, B12- 18mg. Duszona wątróbka ma dużo więcej witaminy A (4,26mg), niż uznawana za jej najlepsze źródło marchew . Ma również jako jedyne z mięs – witaminę C . I to nie mało, bo w porównaniu(...)zaczynamy dusić wątróbkę na malutkim ogniu, pod przykryciem. Zmniejszamy płomień pod patelnią i szklimy cebulę. Co jakiś czas należy ją zamieszać i bardzo uważać na to, żeby się nie przypaliła. Równo zeszkloną cebulę mocno solimy, bardzo mocno pieprzymy i dodajemy razem z resztką tłuszczu z patelni do rondla z duszącą się wątróbka. Całość dokładnie mieszamy i dusimy około
Karo in the Kitchenkostkę. Dokładnie wymieszać, aż przyprawy pokryją mięso, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej i przesmazyć na nim cynamon, nasiona kminu i płatki chili, po chwili dodać drobniutko posiekaną cebulę. Wszystko smażyć na niedużym ogniu aż cebula zmięknie i lekko zbrązowieje. Dodać zamarynowanego kurczaka, wymieszać i dusić przez kilkanaście minut lub do czasu
Codzienne Gotowaniekażdej strony. Krok 2 . Na płat mięsa dać trochę musztardy i rozsmarować ją . Następnie położyć plasterki sera żółtego,pokrojoną w piórka cebulę , na koniec śliwki. Zwinąć w rulon. Krok 3 . Każdy schabowy rulon obtoczyć w mące i smażyć . Krok 4 . Do rondla przełożyć roladki ,podlać wodą lub bulionem i przykryć. Krok 5 . Dusić na małym ogniu
Eli Gotowaniewlewamy oko 2 łyżek oleju, podsmażamy mięso mielone przez kilka minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną cebulę i ponownie chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki oraz boczek pokrojony w słupki i dalej smażymy. Na koniec dodajemy pokrojoną marchewkę, ogórki i spore kostki ziemniaków. Podlewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem do miękkości ziemniaków i marchewki
Smaki Ewydrobno siekamy. Szklimy na rozgrzanej oliwie. Mięso mielone łączymy z cebulka i porem, jajkiem, buka tarta oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną kapustę. Z masy mięsnej formujemy kulki nieco większe od orzecha włoskiego. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut
Pyry na Gazmięsa z jajkiem i przyprawami. Mięso energicznie wyrabiać ręką, tak aby je napowietrzyć. Następnie wyrobić klopsiki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Cebulę poszatkować i usmażyć na małym ogniu, dodać bulion, sos pomidorowy oraz przyprawy, zgotować, dodać klopsiki i dusić przez około 15 minut. Podawać z ryżem
Jadło i czytadłokażdego rozbitego filetu i zwinąć mięso w roladkę, a następnie spiąć wykałaczkami Opcjonalnie optoczyć w mące wymieszanej z sezamem Roladki z kurczaka obsmażyć na patelni, uważając, żeby się nie przypaliły . Sos W głębokiej patelni wymieszać przecier pomidorowy, cebulę , wino, miód i przyprawy . Doprowadzić do wrzenia , dodać podsmażone roladki z kurczaka i dusić pod przykryciem około godziny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata