drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody, którego podsmażyłam
W kuchni Karmel-itkiminut (ja zapakowałam wszytsko do naczynia żaroodpornego i dusiłam w piekarniku, troszkę dłużej tj. około 40 minut w temp. 220 stopni). Na dobrą sprawę przygotowywałam danie z podwójnej porcji, z założeniem obiadu na dwa dni - sos tak posmakował moim domownikom, że na następny dzien ostały się jedynie same kawałki mięsa. Trzeba było na gwałt dorabiać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapokrojone w paski i fenkuła. Duś pod przykryciem około 10 minut. Następnie dołóż cieciorkę i skórkę z cytryny. Jeśli uważasz że wszystko jest za gęste dolej filtrowanej wody. Wsyp komosę ryżową i gotuj pod przykryciem, posól do smaku. Na samym końcu dodaj cukinię. Wymieszaj. Podawaj z szafranem- opcjonalnie. Dane świetnie rozgrzewa. Jeśli nie jadacie mięsa- możecie śmiało z niego zrezygnować
Z Kuchni Do KuchniWitajcie Kochani! Dzisiaj przedstawimy Wam kolejny pomysł na kolację we dwoje. Ostatnio w Naszym jadłospisie coraz częściej pojawiają się ryby i owoce morza, więc tak też
Wspólne smakimoim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso mielone 2 uniwersalne rodzaje mięsa, które bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy kilka prostych dodatków i przypraw i obiad gotowy, warto mieć zamrożonych kilka opakowań klopsiki szwedzkie IKEA Możecie przyrządzić je sami i później zamrozić, ale jeśli(...)mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster cytryny, zawińcie w folię aluminiową, włóżcie do piekarnika i po 20 minutach pyszna i zdrowa duszona ryba gotowa :) cytryna/limonka Podstawowy składnik sosów, marynat, lemoniady
Cooking Monstermąką. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju umieszczamy mięso. Przesmażamy do zrumienia z dwóch stron. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku i ser. Cały czas mieszając doprowadzamy do roztopienia się sera. A następnie wkładamy obsmażony schab i zalewamy pomidorami w kawałkach z czosnkiem. Przykrywamy i dusimy przez ok. 30-40 minut co jakiś czas mieszając
Gotuj z Mąkąpyszna, pasuje do ziemniaczków i różnego rodzaju mięs. SKŁADNIKI: ok. 1 kg marchewki 3-4 łyżki cukru mąka i śmietana do zagęszczenia po łyżce masła i ewentualnie miodu szczypta soli WYKONANIE : Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy wodą, na równo z marchewką. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 30 minut. Gdy jest już
Pani na desersmażona od strony skórki, a następnie od strony mięsa W międzyczasie przygotować sos truskawkowy. Do garnuszka przełożyć umyte truskawki, zalać je wodą i przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż do miękkości owoców. Następnie odsłonić pokrywkę i dodać miód oraz ocet balsamiczny. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Gotowy sos przełożyć na sito i przetrzeć, aby pozbyć
Ugotowaćśrednim ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok pomidorowy, pomidory w puszce, umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki oraz przekrojoną na pół fasolkę szparagową, do tego wlać dwie szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa już zmiękną
Passions hobbies lifeszklimy na łyżce masła, następnie przesmażamy kiełbasę i mięso z kurczaka. Przekładamy wszystko do kapusty i na pozostałym tłuszczu przesmażamy podgrzybki ok 10 min aż odparuje z nich woda i dodajemy do kapusty. Kapustę podlewamy czerwonym winem, wodą z kapusty, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszone grzyby oraz pokrojone śliwki,dusimy ok 45 min. Pod koniec dodajemy koncentrat, cukier
W kuchennej krainiebułkę i dobrze ręką połączyć składniki do mielonego mięsa dodać gęstą śmietanę i wszystko dokładnie połączyć porcjować na dłoni placek mielonego, włożyć kulkę mozzarelli, nakryć drugim plackiem i uformować kotlet mielony z 3 cm grubości na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety mielone, po usmażeniu nakryć patelnię pokrywką lub talerzem i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut, następnie bez przykrycia
W Mojej Kuchni Lubięmasę, ser lazur trójkąt pokroić na większe kawałki mięsa mielonego wziąć porcję na dłoń, rozpłaszczyć, włożyć ser lazur i uformować nieco podłużne kotlety, mi wyszło 8 sztuk, obsypać mąką pszenną na mocno rozgrzanym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, następnie nakryć pokrywką lub talerzem patelnię i na małym ogniu dusić z 5 minut - kotlety są soczyste, aromatyczne i smakują
W Mojej Kuchni LubięDosypuję przyprawy. W garnku zagotowuję osoloną wodę. Z mięsa formuję kulki i jak woda się już zagotuje wrzucam po kilka kulek i gotuję ok. 5 min. W drugim garnku przygotowuję sos pomidorowy a mianowicie wlewam gotowy z butelki i doprawiam przyprawami i odrobiną jogurtu naturalnego. Przekładam do sosu klopsiki i duszę na małym ogniu ok. 15 min i gotowe
Tanio smacznie i prostołączymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy, obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony. W rondelku na oleju podsmażamy na złoto cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek, smażymy 30 sekund i zalewamy gorącą wodą. Wkładamy podsmażone klopsy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min ( co jakiś czas
R'n'G Kitchen