mięso duszone - 8529 przepisów (strona:346/569)

Chlebki nadziewane gutap 381

sosu sojowego. Najlepiej zostawić mięso w lodówce na 1-2 godziny. Smażymy kurczaka na małej ilości tłuszczu na złoty kolor i zostawiamy do ostygnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak (mój nie zdążył się rozmrozić więc trzymałam go na patelni dłużej ale na bardzo małym ogniu) i dusimy kilka minut. Następnie odciskamy nadmiar

UgotujmyTo.pl
Gołąbki z modrej kapusty 124

ktoś lubi to również mięsem, doprawiamy farsz do smaku pieprzem, solą, wszystko dokładnie mieszamy. Każdy liść modrej kapusty solimy, a następnie nakładamy po ok. 3-4 łyżki farszu, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w rulon. Robimy gołąbki sporej wielkości Gołąbki układamy w wysokim rondlu, zalewamy 1 szklanką rosołu. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut aż gołąbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1793

godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując nieco solą i pieprzem. Takie sznycle zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Teraz kolej na duszenie. Do patelni (lub garnka) nalewam nieco wody

All My Fit Life
Zimowe prawie ratatouille wg Buni 150

były z dodatkiem mięsa czy jakiejś wędliny, innym razem typowo jarskie. Powodów dla których ugotowałam dziś taką niby ratatouille było dwa - mróz na dworze ( przyda się gorąca ,, duszonka,,) i konkurs . Smakowita Pajda zaskoczyła mnie wszechstronnością zastosowania ( można nią posmarować chleb- położyć ogórka i po prostu zjeść, można na niej smażyć, można dodać do duszenia) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gulasz drobiowy z cukinią i pieczarkami 12008

oliwek. Po usmażeniu mięso odstawić. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Na rozgrzaną patelnię, z oliwą z oliwek, wrzucić cebulę. Oprószyć solą i smażyć aż się lekko zarumieni. Następnie dodać pieczarki. Później paprykę, marchew a na końcu cukinię. Warzywa poprawić solą i pieprzem, zalać odrobiną wody i dusić przez około 15 min pod przykryciem

Zgrabne Gotowanie
Medaliony w sosie z białego wina z serem brie i żurawiną 176

świeżej bagietki może być przystawką, a z  makaronem, np. tagliatelle, może stać się obiadowym daniem. Pasują do tych medalionów jedynie neutralne w smaku, niezbyt aromatyczne dodatki, ponieważ i mięso, i sos, i ser brie tworzą bardzo łagodną kompozycję subtelnych aromatów, którą z lekko leśnym, kwaskowatym wdziękiem podkreśla akcent żurawinowy. Mimo całego wyrafinowania, potrawę dość szybko się przyrządza.  Polecam(...)nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. 3 . Robimy sos - na małej patelni rozpuszczamy masło i do ciepłego wrzucamy posiekaną cebulę i tymianek, dusimy 5 minut nie dopuszczając do podsmażenia. Wlewamy bulion, przykrywamy i na małym ogniu gotujemy 10 minut. Wlewamy wino i dusimy kolejne 10 minut. Wyjmujemy tymianek i całość miksujemy. przekładamy

Kuchnia Prezydentowej
WINNO-POMIDOROWY KURCZAK Z ANANASEM - kurczak 118

oliwę, smażymy na niej mięso wraz z ananasem przez około 4 minuty, dodajemy dymkę, czosnek, marchew oraz ziemniaki, mieszamy, dolewamy czerwone wino - trzymamy na ogniu przez 5 minut i wlewamy bulion - wszystko razem gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie składniki będą prawie miękkie. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - dusimy pod przykryciem do miękkości

Moja Książka Kucharska
KLOPSKI W SOSIE POMIDOROWO - CYNAMONOWYM Z OLIWKAMI 189

odciśniętą bułkę dodać do mięsa wraz z jajkiem. 2. Wsypać jedną startą cebulę oraz posiekany czosnek i miętę. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Dosypać bułkę tartą i wyrobić. Wstawić do lodówki. 4. Obrane ze skórki pomidory pokroić na kawałki. 5. Przesmażyć na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. 6. Dusić około 5 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 144

wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki. Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy

Kuchnia Paulettes
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym 149

łyżki mąki pszennej Mięso mielone z indyka przełożyć do miski. Dodać majeranek i kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić i odstawić. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie

Monia miesza i gotuje
Pierś z Kurczaka ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą 147

dodajemy pomidory i dalej dusimy przez kolejne ok. 5 minut. Studzimy. Do pomidorów ze szpinakiem dodajemy startą na dużych oczkach tarki mozzarellę i dokładnie mieszamy. W tym samym czasie kurczaka myjemy, osuszamy i za pomocą cienkiego długiego noża robimy nacięcie w każdej z piersi tworząc "kieszonkę". Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrze kurczaka, a koniec spinamy wykałaczkami. Mięso przyprawiamy słodką papryką oraz

Słodka Strona
Piersi z kurczaka w śmietanie z kaszą jęczmienną mazurską. 153

Stoisław   Wykonanie : Mięso myjemy, i kroimy w grubą kostkę lub paseczki,następnie nacieramy przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. W rondlu rozpuszczamy masło i przekładamy obraną i pokrojoną w piórka cebulę, chwilę podsmażamy, następnie dodajemy piersi z kurczaka i obsmażamy na rumiano.  Wszystko zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak w sosie marchewkowym 174

złoty kolor. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Na czystej patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać startą marchewkę i pokrojony seler naciowy. Smażyć mieszając, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, i kmin rzymski po czym zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około

O kuchni z uczuciem
WIEPRZOWE CURRY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 155

kawałki najpierw myjąc ją.Mięso opłukać,osuszyć.Pokroić w dość grubą kostkę,zrumienić w woku na dużym ogniu i 4 łyżkach oleju.Posolić do smaku.Dokładamy czosnek,chili,imbir.Krótko smażymy na ostrym ogniu,ciągle mieszając.Posypujemy kurkumą.Dodajemy warzywa chińskie,mleczko kokosowe i bulion,oraz pastę curry.Zagotować aż potrawa zawrze,zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem( nie musowo

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PIERŚ ZIOŁOWA POD ANANASEM I SEREM Z KOLOROWYM RYŻEM 165

czasie mięso owinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach ok. 1h.  Pod koniec pieczenia folię odwinąć położyć na każdym kotlecie plaster ananasa, posypać serem żółtym i zapiec, aż ser się roztopi. Wyjąć z piekarnika. kolorowy ryż: Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć na łyżce oliwy, dodać szpinak i całość dusić, aż szpinak będzie miękki i woda

Prosto i Smacznie z Anetą

Proponowane wyszukiwania