Żeberka w piwie miodowym

Żeberka w piwie miodowym

Żeberka w piwie miodowym

Nie tylko zagorzali piwosze pokochają te żeberka. Mięso przyrządzane przy jego użyciu jest wyjątkowo soczyste, miękkie i aromatyczne.  SKŁADNIKI:  1,5 kg żeberek  pół litra piwa miodowe 2 łyżeczki musztardy  chilli, pieprz, sól, kminek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy 2 łyżki mąki olej Umyte, podzielone, osuszone żeberka natrzeć przyprawami. Oprószyć mąką. Obsmażyć na złoto na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego . Piwo połączyć z musztardą, zalać miksturą żeberka.  Dusić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, mięso, chilli, obiad, mięso na obiad, mięso duszone

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.