Golonka po Bawarsku...

Golonka po Bawarsku...

Golonka po Bawarsku...

Golonka... hmm niby taka zwykła i pospolita, a jednak można zrobić z niej coś więcej. Dlaczego po Bawarsku?  Otóż,  kuchnia Bawarska opiera się na konsumowaniu różnych tłustych i nie mało kalorycznych mięs, zapijanych morzem piwa pszenicznego... Brzmi nieźle! Jak dla naszej męskiej populacji, ale również damska cześć, pomijając oczywiście tabelę kaloryczną, raczy się tym specjałem! Jakim jest tytułowa golonka. W Bawarii również duże powodzenie ma biała kiełbasa, boczek, wątróbka itp... Standardowymi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspiruj się kuchnią

Autor

Zainspiruj się kuchnią

Chciałabym zaprosić na moją stronę ludzi, którzy nie boją się eksperymentować w kuchni. Zaczynamy od Polski a kończymy tam, gdzie nas garnki poniosą. :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, golonka po bawarsku, cebula, polewa, czosnek, biała kiełbasa, seler naciowy, kiełbasa, seler, ogórki, boczek, pieczenie, marchewka, miód, ogórek, duszone, tarta, pieczywo, warzywa, francuskie, jabłka, mięso, włoska, ogórki kiszone, roladki, śliwka, jabłka pieczone, pieczone jabłka, czosnek w ziołach, pieczony boczek

Inne przepisy z Zainspiruj się kuchnią

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.