osóbSkładniki:500 g makaronu lasagne250 g mięsa mielonego (użyłam wołowego)150 g świeżego szpinaku (może być mrożony )150 g pieczarek5 ząbków czosnku1 puszka pomidorów1 duża cebula15 g świeżej bazylii1 łyżeczka oregano1 papryczka chili 1 łyżeczka słodkiej papryki2 łyżki masła1 łyżka olejusól, pieprz do smaku300 g sera tarkowanego gouda (jak ktoś lubi) sos beszamelowy
Niezły Młynekbiałym pieprzem! , jednym słowem MĘSKA RZECZ :). Składniki; 1 kg mielonej łopatki, (można dodać wołowego mięsa ) 25 dag baleronu lub wędliny z dużą ilością tłuszczu 2-3 kromki czerstwego chleba, (bez skórek) 3 ząbki czosnku 2 jajka kilka łyżek bułki tartej 10-12 dag oscypka lub innego regionalnego sera sól pieprz biały i czarny mleko do namoczenia chleba ok.1/2 szklanki
Apetyczna babeczkaposiekane (lub tyle ile lubicie, pasta jest pikantna) 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól, pieprz 1/3 - 1/2 szklanki orzechów włoskich, uprażonych na suchej patelni i grubo posiekanych (dla mnie - więcej znaczy smaczniej) 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanego do podania: ciepłe placki pita gotową pastę można również posypać pokruszonym serem feta Przygotowanie: Bakłażany grillujemy lub pieczemy wybraną przez nas techniką
Chilli Czosnek i Oliwaspaghetti bolognese Kamisser żółty do posypaniaNa patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodać krojone pomidory z puszki oraz przyprawę Kamis. Wszystko razem dusić ok 10 minut. Makaron ugotować, wyłożyć na talerze i polać sosem (można też makaron wrzucić do sosu i razem wymieszać). Posypać startym serem i podawać
Monia miesza i gotujehttp:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/01\/rugelach.jpg","recipeIngredient":["Ciasto\r","320 g m\u0105ki pszennej\r","szczypta soli\r","240 g serka \u015bmietankowego lub sera z Wielunia\r","220 g zimnego mas\u0142a \r","1 \u017c\u00f3\u0142tko\r","1 \u0142y\u017ceczka esencji waniliowej\r","1 jajko\r","\r","Nadzienie\r","250 g orzech\u00f3w(...)esencj\u0105 i dodajemy do ciasta.\r","Zagniatamy jak kruche ciasto.\r","Ciasto owijamy foli\u0105 i sch\u0142adzamy w lod\u00f3wce przez 2h.\r","\r","Nadzienie\r","Orzechy mielimy.\r","Bia\u0142ka ubijamy.\r","Do orzech\u00f3w dodajemy cukier, cynamon i aromat\/alkohol.\r","Je\u015bli chcemy mie\u0107 ciemn\u0105 mas\u0119, dodajemy kakao.\r","Dla lubi\u0105cych
Mieszam w GarnkuCześć ! Znów jestem chora. Ciągle zmieniająca pogoda w końcu mnie wykończy. Pocieszam się obłędnym makaronem orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym z tymiankiem. Danie robi się dosłownie chwilę i jest jedynym, na co mam ochotę podczas choroby. Polecam ! Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki makaronu orzo 1 pierś z kurczaka (około(...)liści świeżego szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia czerwona cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona 200 ml śmietany kremówki 1/2 szklanki drobno startego grana podano + dodatkowo 1 – 2 łyżki 1/2 natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Filet z kurczaka opłucz i pokrój w kostkę – około
Moja pasja smakuzakryłam pokrywką patelnię. Odczekałam dwie minuty, wrzuciłam pokruszony ser do szparagów i zamieszałam całość. Do miseczki przełożyłam śmietanę, dodałam do niej 2 łyżki wody spod makaronu i zahartowałam śmietanę, dodałam do szparagów i zamieszałam. Odcedziłam makaron dodałam do sosu, wymieszałam i gotowe. Na talerzu doprawiłam całość świeżo mielonym pieprzem. Taki makaron spokojnie możesz zapakować do lunchboxa i zabrać
Kuchnia na wzgórzuprocedura zajmuje około 5 minut. Polecam! Składniki: 350g mielonego twarogu 3 jajka 400g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 3 krople aromatu śmietankowego lub waniliowego + minimum 0,5 litra oleju do smażenia + cukier puder do obtoczenia pączków *** Jajka oraz ser należy wyjąć nieco wcześniej z lodówki aby nabrały temperatury
Blog z ApetytemPulpety nie muszą być nudne. Nie wierzysz? przekonaj się! Przygotuj: 500g. Mielonego mięsa drobiowego 1/2 suchej bułki lub ok. 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki
MarcinCheflaskowych, ok. 100 g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 700 g sera twarogowego na sernik, 4 jajka, ½ szkl. cukru, 1budyń waniliowy, 150 g nutelli, olejek waniliowy, 2 łyżki oleju, 1 łyżka śmietany 12% Polewa: 3 łyżki nutelli, 2 łyżki mleka Dodatkowo: orzechy laskowe do dekoracji WYKONANIE Spód: Ciastka i orzechy mielimy w blenderze, dodajemy margarynę, wykładamy nimi spód tortownicy. Masa serowa
słodki bratekwłaśnie na sałatkę ze szparagami, pieczonym burakiem i serem mozzarella zapraszamy Was dzisiaj :) Ilość porcji:4 Czas przygotowania: 10 minut + czas na pieczenia buraków Składniki: 5 zielonych szparagów 2 małe buraki 2 garści mieszaki sałat 3-4 gałązki szczypiorku Kulka mozzarelli Skórka otarta z ćwiartki cytryny Świeżo mielony pieprz Do polania: olej lniany tłoczony na zimno Przygotowania zaczynamy
Kolizje Smakówporcje: 4 placki tortilli; 300 g mięsa mielonego; 1 puszka czerwonej fasoli; 0,5 puszki kukurydzy; 1 cebula; 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego; 2 konserwowe papryki; sól i pieprz; 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1 łyżeczka majeranku; 1 łyżeczka czosnku granulowanego; 2 łyżki oleju; ser żółty (jeżeli lubimy); Wykonanie: Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju
In my kitchensałata lodowa (kilka liści) 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki ser biały bałkański pieprz, oliwa z oliwek sok z połówki limonki Sos : passata oliwa z oliwek pieprz sos chili posiekany szczypiorek Mamy nadzieję, że przygotujecie ciasto "Szpinakowiec" w Waszych domach i pochwalicie się jak Wam smakowało, a może będziecie mieli pomysły na udoskonalenie. Czekamy na odzew z Waszej strony :) Pozdrawiamy
vegetaniepodsmażamy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego. Do gotowego mięska dodajemy pokrojonego w kostkę i obranego z łupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym
Lawendowe Niebołyżki ostrego katchupuKurczaka przyprawiamy sola, pieprzem i mieloną papryką i smażymy na patelni grillowej z odrobina oliwy z oliwek. Tortillę podsmażamy na suchej patelni. W tym czasie mieszamy składniki na sos (jogurt z majonezem i ketchupem). Na Ciepłej tortilli smarujemy sos układamy sałatę, po 2 plasterki sera, 2 plasterki pomidora, paseczki papryki i po 2 sztuki grillowanego
Bon Appetit Małgorzaty