mielone z serem - 3500 przepisów (strona:153/234)

Orkiszowe naleśniki po meksykańsku 158

serem w piekarniku. Do roboty! Składniki na naleśniki (ok. 12-14 sztuk): – 500ml wody – 250g mąki orkiszowej – 100ml mleka – 2 jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 25ml oleju – szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą łączymy i smażymy bez dodatku tłuszczu na wolnym ogniu. Składniki na farsz: – 500g mielonej(...)dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy wedle uznania. (Tak przygotowane naleśniki możemy zapiec posypane tartym serem w piekarniku). Smacznego! Artykuł Orkiszowe naleśniki po meksykańsku pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Domowe FIT burgery z indyka 182

mielonego z indyka – 2-3 kromki czerstwego żytniego chleba – mleko lub woda do namoczenia – 1 cebula – 1 jajko – sól, pieprz Dodatkowo: – 4 bułki (u mnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty rzymskiej – 8 plasterków ogórka kiszonego – 4 plastry szynki parmeńskiej – 4 plastry sera

Be Fit Be Strong
PLACUSZKI Z CUKINII I ZIEMNIAKÓW Z ZIOŁOWYM SERKIEM „SARASSOU” 125

się w tym regionie Francji „sarrasou”, tradycyjnie do jego przyrządzenia używa się świeżego, miękkiego twarożku ze zsiadłego mleka, sprzedawanego w specjalnych pojemniczkach z dziurkami, umożliwiających odpływanie serwatki. Tego typu ser odstawia się przed użyciem poprzedniego dnia do odsączenia. Ale można go również zastąpić śmietankowym serkiem twarogowym. Placki są niezwykle proste w przygotowaniu, nie dodałam do nich mąki ani jajek(...)letni obiad.   Czas przygotowania : 25 min Smażenie : ok. 5 min. Porcje dla 4 osób   Składniki na serek sarassou : ● 200 g serka śmietankowego naturalnego lub serka twarogowego mielonego ● ½ pęczka szczypiorku ● ½ pęczka natki pietruszki (gładkiej) ● 1 ząbek czosnku ● 30 ml octu winnego lub jabłkowego ● 40 ml oleju z orzechów laskowych (lub oleju rzepakowego) ● sól, pieprz   Składniki na placki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Eskalopki z indyka zapiekane z pieczarkami i serem 647

obiad, ale może być doskonałą propozycją na rodzinne przyjęcie... Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów piersi z indyka (ok. 1,5 cm)suszony czosnek, słodka mielona papryka, mielony kminek, zioła prowansalskiesól i pieprz 3-4 łyżki mąki pszennej (byle nie krupczatki) olej do smażenia150 g żółtego sera250 g małych pieczarek posiekana natka pietruszki Filety oprószyć solą, pieprzem(...)pieczenia lub folą aluminiową. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry i usmażyć. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Rozdzielić po równo na eskalopkach. Na wierzch zetrzeć ser żółty i posypać natką pietruszki. Zapiekać aż ser się rozpuści w 190oC. Eskalopki podałam z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty

Czerwień i błękit
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 182

ok.150 g białego sera solankowego, sera feta lub innego ulubionego, słonego ok. 150-200 g buraczków marynowanych w occie balsamicznym (u nas z Wootwórni) kilka plastrów wędzonego boczku 1 jajo + białko, które zostało z robienia ciasta ok. 200 g śmietany 18 % dwie łyżki mleka łyżeczka gałki muszkatołowej tymianek suszony rozmaryn świeżo mielony pieprz sól 1 ząbek czosnkuDodatkowo(...)choćby dzień wcześniej podgotowując i zamarynować robiąc zalewę z cukru brązowego i octu balsamicznego z dodatkiem cebulki i jabłek, lub po prostu dać zwykłe buraki pokrojone w kostkę:).  Ser także kroimy w kostkę Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy. W miseczce mieszamy rózgą śmietanę, mleko i jaja, przyprawiamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku. Na podpieczony spód wykładamy wszystkie składniki

Symfonia Smaków
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 92

Jak to z zapiekankami bywa… estetyką nie grzeszą (wybaczcie!), ale nie ważne jak wygląda – ważne jak smakuje! Składniki Mięso mielone z szynki

Kulinarne Przeboje
Dressingi i sosy do sałatek 103

można modyfikować po swojemu dodając dodatkowe składniki, jak na przykład zioła, ser feta lub parmezan, anchois, chrzan, sos sojowy. Takie sosy dobrze komponują się z sałatkami ze świeżych warzyw. Klasyczny winegret 1 łyżka octu winnego białego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy dijon, posiekane zioła, czosnek, miód Ocet

Obiad gotowy
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 128

Już wiem - będzie zapiekanka!! :) 4 duuuże ziemniaki mięso mielone (resztka z sosu do spaghetti - można również dodac pozostałości z innego mięsnego obiadu ) mozarella bazylia Ziemniaki gotujemy, kroimy w plastry. układamy do naczynia żarrodpornego. Układamy - ziemniaki, mięso, ziemniaki, mozarella, bazylia. Zapiekamy do momentu zarumnienienia sie sera. Doooooobre! :) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Pasztet pieczarkowy 117

pieczarki, pokrojoną bułkę, starty na grubej tarce żółty ser i dokładnie wymieszać. • Przyprawić solą, pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki. • Dwie keksówki wysmarować masłem i rozłozyć masę pieczarkową. • Piec w 180 st. C przez 40 minut. Jeśli nie chce się Wam wyciągać maszynki do mielenia, to można pieczarki zetrzeć na tarce

To co kocham
Cannelloni z mięsem i pomidorami 137

porcje): 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 400 g mielonej karkówki 500 g dojrzałych, świeżych pomidorów lub puszka pomidorów 1 czubata łyżeczka domowej Vegety 2 czubate łyżeczki oregano 1 płaska łyżeczka bazylii sól pieprz 1/2 łyżeczki cukru 125 g makaronu cannelloni 100 g drobno krojonego sera mozzarella Wykonanie: Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy chwilkę na gorącej

Smak mojego domu
Sernik z choinką. 156

jest upieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Składniki na sernik; 70 dag mielonego twarogu op. budyniu (ja dałam bananowy , może być tez ś mietankowy) ok 50 ml. mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 3/4 szkl. cukru pudru (słodkość ciasta dostosujcie do siebie) 3 jajka   kolorowe cukrowe ozdoby   Przygotowanie; Ser miksujemy z mąką, budyniem(proszkiem), mlekiem i cukrem a także

Radość kipiąca uśmiechem.
PLACKI ZIEMNIACZANE Z NUTĄ INDII 219

pomidory 3 ząbki czosnku ( rozgniecione) sól pieprz garam masala cząber mielona kolendra masło Do rondla wrzucam masło i dodaję pokrojone warzywa, przyprawiam i jeszcze chwilę duszę na małym ogniu do miękkości. Warzywa muszą być dość dobrze doprawione i lekko ostre. Jeżeli lubicie to można pokruszyć placki serem kozim lub posypać startym żółtym serem

harrisa
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 215

pielmieni, w Gruzji – chinkali, a my mamy… pierogi. Z serem – na słodko, ruskie, z owocami, z mięsem… i nie tylko. Pierogi ze słodką kapustą i grzybami.     Składniki na farsz:  - średnia główka kapusty – ok. 700g- 1 marchewka- 100g suszonych grzybów- 500g pieczarek brunatnych- sól- czarny pieprz mielony- 2 łyżeczki nasion kminku- maggi w płynie (nie używam

mojewypiekiinietylko
Jagnięcina zapiekana z warzywami czyli prawie mussaka w wolnowarze 191

książki "The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis.składniki500 g mielonej jagnięciny1 duży bakłażan3 - 4 ziemniaki1 cebula, posiekana2 - 4 ząbki czosnku1 łyżka mąki400g puszka pokrojonych pomidorów200 ml bulionu lub wina czerwonego1 łyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżka pasty pomidorowejsól, pieprzna wierzch3 jajka250 g jogurtu naturalnego75 g sera fetaprzygotowaniewolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Bakłażan pokroić na plastry grubości

Stare Gary
Makaron z sosem brokułowo - serowym 315

Historia zaczyna się w pewnym sklepie, do którego udałam się onegdaj celem zakupienia składników do zupy z poprzedniej notki. Mieli tam, jak się okazało, promocję na

Kulinarne zapędy Kokosa