spód: 115 g orzeszków z pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta 250 ml śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 200 g ryżu, 35 dag mięsa mielonego, 1/2 większej papryki czerwonej, 1/2 średniej papryki białej, 1/2 puszki pomidorów krojonych, 250 ml bulionu, 3/4 puszki kukurydzy, większa cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka oleju, garść startego sera żółtego, posiekana natka pietruszki (do posypania potrawy), łyżeczka oregano, łyżeczka kminu rzymskiego, płaska łyżeczka soli
JejKuchniaskładniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek majonezu 500 ml gęstego jogurtu naturalnego tłuszcz do smażenia sproszkowana ostra papryka sól, pieprz wykonanie: Cebule obieramy, jedną kroimy
Domowy Smak Jedzeniamojej kochanej mamy:) Składniki (całość około 540 kcal): jajko 125g chudego twarogu 10g suchego maku (mielimy) około 15g rodzynek 30g płatków żytnich 100g dojrzałego banana klika kropel olejku migdałowego 10g migdałów (do dekoracji:) opcjonalnie coś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy jajko, ser, olejek, banana, mak, miksujemy na jednolitą masę dodajemy płatki, rodzynki, mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZrobiłam więc lekką kolację. Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat z roszponką 1 opakowanie sera mozzarella 1 dymka - szczypior 3 duże rzodkiewki 1 żółta papryka 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki zielonych oliwek 1/2 puszki zielonego groszku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól Sałatę przekładamy do salaterki Mozzarellę szarpiemy w palcach na kawałki Dymkę siekamy Rzodkiewki
Szczęśliwa kuchniaMieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy. Składniki 1 cebula 6 łyżkek oleju rzepakowego 250 g chudego twarogu 1 jajko 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 4 łyżki bułki tartej mielona czerwona papryka sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki). Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G KitchenSKŁADNIKI : 1 kalafior romanesco 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 2 młode marchewki, pokrojone w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego garść mrożonego groszku 3 łyżki oleju 150 g żółtego sera, tartego tarty parmezan do posypania sól, pieprz, słodka papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju
Kulinarne Fantazje MarioliMIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki (lub bardzo drobno posiekaną świeżą) oraz starty ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki kukurydziane rozgniatamy w drobne kawałki
Nerds Kitchendanie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego sera 4 jajka wegeta przyprawy (na przykład zioła prowansalskie, oregano, bazylia itp.) Podstawą jest mięso
KasiaiKrzysiu.plmusztardy Dijon 1 mały roztarty ząbek czosnku pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki oliwy Sałatka: 500 g piersi kurczaka 2 awokado 1 sałata lodowa skwarki z 100 g bekonu 3 pomidory pokrojone w kostkę 100 g sera Roquefort 2 jajka na twardo pokrojone drobno 4 dymki Przygotowanie Sos : połączyłem składniki, wymieszałem
R'n'G Kitchensmaku, 100 ml oleju rzepakowego cytryna i bazylia, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: świeży majeranek, świeży tymianek. P rzygotowanie: Pesto: Do blendera dodajemy bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewamy olej, dodajemy ser i ponownie miksujemy. Na sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i mieszamy
Moniki Smakołykiwyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. Co bedzie nam potrzebne? -platy lasagne -mieso mielone wolowe lub wieprzowo wolowe- nie kupujcie na tackach ale w kawalku i sami zmielcie w domu -marchewka -swieza bazylia -oliwa z oliwek -czosnek nawet 6 zabkow -cebula -ser zolty-koncentrat pomidorowy Pudliszki -2 ugotowane jajka(niekoniecznie) -pieprz,sol -smietana - ja uzylam celowo MASMAL
Z Kuchni Do Kuchnisera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini, jagnięcina i indyk – oto przysmaki
Chilli Czosnek i Oliwałyżki soku z cytryny Składniki na masę serową: 500g sera mascarpone 2 jajka 140g cukru pudru 120g śmietany 18% 1,5 łyżeczki skórki z cytryny 40ml soku z cytryny Dekoracja: kilka sztuk świeżych fiołków (mogą być też fiołki karmelizowane) - opcjonalnie Wykonanie ciasteczkowego spodu: Rozpuszczamy masło. Herbatniki mielimy na "piasek" i dodajemy do nich rozpuszczony tłuszcz. Mieszamy, aż powstanie jednolita(...)łyżeczce masy fiołkowej na wystudzony spód ciasteczkowy. Wykonanie masy serowej: Wszystkie podane składniki zmiksować na gładką masę. Gotową masę wylewamy na fiołki i pieczemy ok. 30-40 minut (aż ser się całkowicie zetnie) w kąpieli wodnej w temperaturze 180 stopni. Ja swoje foremki włożyłam do prostokątnej blaszki i wlałam wody do połowy wysokości foremek. Po upieczeniu pozostawiamy serniczki w piekarniku
Mania Wypiekaniasera 1/2 kostki masła ( 10 dkg ) 1 jajko 1 budyń o smaku śmietankowym 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń ( połówki ) Piana bezowa : 5 białek 1 szklanka cukru Sposób wykonania : Z podanych składników na ciasto zrobić kruche ciasto i wstawić na kilkanaście minut do lodówki. Gdy kruche ciasto będzie się nam chłodzić,przygotowujemy sobie masę serową. Twaróg mielimy(...)mielony w sklepie ). Następnie ucieramy z cukrem i miękkim masłem na puszystą masę. Dodajemy jajko i znów mieszamy kilka minut. Na końcu dodajemy budyń i chwilkę mieszamy. Kawałek ciasta kruchego ( 1/4 ) wkładamy do lodówki ,aby nam dobrze stężało. Pozostałe ciasto wałkujemy i wyścielamy nim spód blaszki. Gotową masę serową wylewamy na kruche ciasto i równo rozsmarowujemy. Na ser układamy
Przepisy i porady kulinarnestarty ser. Na serze układać plastry ziemniaków tak, aby jeden plaster zachodził na drugi. Układać w rzędach obok siebie. Całość oprószyć solą i pieprzem. Całość skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec aż ziemniaki zarumienią się po bokach i będą miękkie. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Mięso 500 g mięsa mielonego wieprzowego(...)ząbek czosnku 2 łyżki ketchupu 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz 2 łyżki oleju 1/2 słodkiej papryki 1 papryczka chilli Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oleju. Dodać mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, słodką paprykę. Wszystko usmażyć aż mięso będzie ciemne. Dodać ketchup, przecier pomidorowy, pokrojoną drobno papryczkę chilli i chwilę smażyć. Całość wyłożyć
O kuchni z uczuciemsera. Jest to świetne danie zarówno na obiad jak kolację czy na spotkanie z przyjaciółmi. Jakiś czas temu robiłam go z farszem szpinakowym. I powiem Wam, że obie wersje są pyszne i ja nie umiem się zdecydować, która wersja jest lepsza. A Wam, która smakuje bardziej?? Składniki na farsz: 0,4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego(...)pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, Dodatkowo: makaron cannelloni, 150 g żółtego sera Wykonie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam oregano i ziołami prowansalskimi. Jak cebulka się zeszkli dodaję mięso . Przyprawiam solą i pieprzem
Passion of Cooking