mielone z serem - 3500 przepisów (strona:143/234)

Ciasto jaglane z kruszonką cynamonową 691

kaszy jaglanej 70-80 dag jabłek 30-40 dag sera białego  3,5 szklanki mleka słoik brzoskwiniowej lub morelowej konfitury 2-3 łyżki cukru kryształu do twarogu + cukier waniliowy szczypta soli Kruszonka: 10 dag margaryny 1 szklanka mąki 6 łyżek cukru kryształu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków Po przyprawy i kaszę warto zajrzeć(...)obieramy z łupin i kroimy w płaskie plasterki. 4. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. 5. Przygotowujemy tortownicę wykładając ją papierem do pieczenia. Układamy składniki warstwowo: 1/2 kaszy jaglanej - ser biały - 1/2 plastrów jabłek - 1/2 kaszy jaglanej - słoik konfitury brzoskwiniowej - 1/2 plastrów jabłek - cynamonowa kruszonka.6. Piekarnik rozgrzewamy do 170 - 180 C i ciasto pieczemy przez 60 minut

Apetyczna babeczka
Bardzo kremowe risotto z borowikami i gorgonzolą 136

łyżki masła do smażenia grzybów200 g sera gorgonzola (mój z Biedronki)1 - 1,5 litra bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia, ale nie ukrywajmy może być z kostek rosołowych b;) )3 listki laurowe4 ziarna ziela angielskiego4 ziarna pieprzupęczek natki pietruszkipół łyżki suszonego tymianku5 gałązek świeżego tymiankuświeżo mielony kolorowy pieprzsólW rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy(...)wchłonie bulion, czynność tę powtarzamy aż ryż zacznie być miękki ale nie rozgotowany. Ryż musi być al dente. Ja dolewałam rosół 4 razy. Potem do ugotowanego ryżu dodajemy ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy by ser się rozpuścił. W tym czasie świeże grzyby kroimy w kostkę i gotujemy w osolonym wrzątku z zielami angielskimi, listkami laurowymi i ziarnami

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekane naleśniki bolognese. 410

bolognese, polane sosem pomidorowym z żółtym serem. Naleśniki: 1.5 szklanki mąki 1 szklanka zimniej gazowanej wody jajo zielononóżki szczypta soli olej do smażenia Połączyć składniki na naleśniki.  Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć  cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy(...)łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka pomidorów krojonych ząbek czosnku łyżka oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta cukru szczypta ostrej papryki sól do smaku Z cebuli, selera i marchewki przygotowujemy soffritto czyli pocięte w kosteczkę warzywa. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy soffrtitto. Podsmażamy, następnie dodajemy mięso, solimy. Kiedy

AZgotuj!
Krokiety 159

naleśniki wypełniamy dowolnymi farszami. Oto kilka przykładów:pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. (jak zwijamy: "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli to, co nad farszem, a na końcu zwijamy do środka boki krokieta). Krokieta obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy(...)patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy 0,5 kg mięsa mielonego (doprawiamy je). Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta.jeśli mamy na przykład bigos

upichcic
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 185

sirene. Nie dosalamy dodatkowo frytek, gdyż ser jest wystarczająco słony. :) Te pyszne kotleciki były podawane w naszym hotelu, były tak pyszne, że nie przeszkadzało nam, że podawano je właściwie codziennie, bo mimo to zawsze decydowaliśmy się je jeść. Teraz już wiem, że niezwykłego smaku dodawała im czubrica (czyli nasz cząber) i mielony kminek - który ma tak niesamowity aromat zupełnie(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 174

sirene. Nie dosalamy dodatkowo frytek, gdyż ser jest wystarczająco słony. :) Te pyszne kotleciki były podawane w naszym hotelu, były tak pyszne, że nie przeszkadzało nam, że podawano je właściwie codziennie, bo mimo to zawsze decydowaliśmy się je jeść. Teraz już wiem, że niezwykłego smaku dodawała im czubrica (czyli nasz cząber) i mielony kminek - który ma tak niesamowity aromat zupełnie(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster
Salsa słodko-kwaśna 132

idealna do domowych przekąsek. Domowa salsa słodko-kwaśna, obłędna do imprezowych przekąsek, wędlin i serów! Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką „górką” konfitury truskawkowej szczypta soli i pieprzu 2 płaskie łyżeczki mielonej curry Przygotowanie salsy: W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki za pomocą kuchennej trzepaczki, doprawiamy

Zasmakuj Kuchni
zapiekanka szpinakowa z jajkiem 159

padło na nie. Nadziałam je mięsem i szpinakiem, zalałam sosem pomidorowym, na górze beszamel, z serem i jajka. Bardzo smaczny misz masz, w którym każdy znajdzie coś dla siebie.  Składniki: opakowanie makaronu duże muszle paczka mrożonego szpinaku (350 g) 500 g mięsa mielonego 4 jajka puszka pomidorów krojonych 100 g masła 100 g mąki 375 ml mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Capuns podane z rosti i sosem śmietanowym czyli przenosimy się do Szwajcarii! 158

zblanszowanych liści botwiny i faszerowane masą mączno- jajeczną. Często dodaje się do nich mięso i ser oraz polewa sosem. Jako, że danie idealnie wpisało się w ideę letniego klimatu postanowiłam nieco zmienić oryginalną recepturę i przygotowałam farsz na bazie tłuczonych ziemniaków i mielonej piersi kurczaka oraz podsmażonej cebuli, czosnku i ziół. Zawinięte w zblanszowane liście botwiny gołąbki zapiekłam(...)fanami botwiny i nie boicie się nowych smaków to polecam Wam serdecznie ten przepis.   Składniki (na 3-4 porcje): Capuns: 20-30 liści botwiny  250 gram piersi kurczaka mielonej  250 gram ziemniaków 1 cebula  1 ząbek czosnku  1 łyżka masła  sól, pieprz, majeranek  1 jajko  500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego

Mango Papaja
Pęczak ze szparagami i orzechami 158

pęczaku – namoczonego lub wypłukanego na sitku i ugotowanego kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) świeżo mielony pieprz mała czerwona cebula drobno posiekana kilka posiekanych listków mięty 6 suszonych moreli pokrojonych na plasterki 6 orzechów włoskich – wyłuskanych i podprażonych na patelni pół opakowania sera feta pokrojonego na kawałki   Przepis na pęczak ze szparagami Szparagom odciąć zdrewniałe końcówki

Ugotowane pozamiatane
Domowy hamburger 157

nadaje się na spotkania, ponieważ każdy może dodać to co lubi :) Składniki: * 500g mięsa wołowego mielonego (bądź w kawałku (rostbef) do zmielenia w domu - jeszcze lepiej!) * sól i pieprz * jedna średnia cebula * bułki do hamburgerów * pomidory *ogórki kiszone * ketchup  * majonez * 5 plasterków sera  Poziom trudności: łatwy porcja: 5 hamburgerów kaloryczność: średnia czas przygotowania: nie więcej niż

Klasyka Gotowania
Lasagne 187

zbliżających się imienin. Jak kochać to tylko po włosku. Składniki na lasagne (4 porcje): mięso mielone około 500 g makaron do lasagne (w przepisie został użyty oryginalny włoski makaron firmy Arrighi) puszka krojonych pomidorów pomidor puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: masło około 50 g 3 łyżki

Karola gotuje
Cannelloni przepis 163

przepisu, wyszło mi 26 rurek cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki

NiePieprz.pl
Amerykański studencki obiad 168

Składniki: - 150g mięsa mielonego - 1 cebula - jajko - kilka łyżek oleju do smażenia - kilka łyżek bułki tartej - dwie bułki kajzerki lub inne jak ktoś woli - 400g mrożonych frytek - 2 plasterki żółtego sera -sól, pieprz, ketchup do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka

Tanie przepisy studenckie
Keftedes, pulpeciki po grecku 151

poprzestanę, myślę, że w końcu utrafi ona idealnie w mój gust. Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe - 1 cebula; - 2 szalotki; - 1 pęczek natki pietruszki; - puszka pokrojonych pomidorów; - łyżka koncentratu pomidorowego; - 0,5 łyżeczki cynamonu; - 4 kromki chleba; - 60 g sera feta; - 80 g czarnych oliwek; - jajko; - 1/3 szklanki mleka; - oliwa; - 0,5 szklanki wody; – sól

dom-agi.pl
Kalafior w mięsie mielonym 198

dużo z nim zabawy.Spróbujcie bo warto:) Składniki: 1 kalafior 1,5 kg mięsa mielonego pieprz do smaku wegeta do smaku sól do smaku łyżeczka słodkiej papryki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej plastry szynki bądź boczku 10 dag startego żółtego sera Wykonanie: Kalafiora obrać i wymyć. W całości wsadzić go do gotującej się wody i gotować około

Krakowskie smaki Ani
Spaghetti Bolognese 159

porcje słodka cebula 2 łyżki oleju 500 g mielonego mięsa wołowego/wieprzowego 500 ml przecieru pomidorowy 1/2 łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku duże opakowanie spaghetti 150 g startego parmezanu (ewentualnie inny ser) sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, siekamy na mniejsze kawałki

Słodkie Przyjemności
Chłopskie risotto. 183

szkl wina białego wytrawnego  ok 1 l bulionu (drobiowego, warzywnego) pieprz czarny świeżo mielony 1 szkl mrożonego groszku 1 cebula 2 mniejsze marchewki 200 - 300 g  kiełbasy cienkiej (myśliwska GTS) olej rzepakowy do smażenia ok 3 łyżek 20 - 30 g sera Rubin Wykonanie:Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania