mielone z serem - 3500 przepisów (strona:152/234)

CHILI Z MIĘSEM MIELONYM, RYŻEM I WARZYWAMI 106

POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, 150-200 g ryżu, łyżka oleju, mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 puszki pomidorów krojonych, 1/2 puszki kukurydzy Bonduelle, 1/2 puszki czerwonej fasoli Bonduelle, 1/2 większej papryki czerwonej, szklanka bulionu,  większa garść tartego sera żółtego, łyżeczka oregano, łyżeczka kminu rzymskiego, łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka papryki ostrej

JejKuchnia
Pierś kurczaka grillowana w bazyliowym pesto 121

listki umieszczamy w pojemniku blendera razem z obranymi ząbkami czosnku, orzechami, posiekanym serem i oliwą z oliwek. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Opcjonalnie możemy użyć gotowego peto. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem a następnie mieszamy z pesto. Zostawiamy w szczelnie zamkniętym pudełku

Pyry na Gaz
ZIEMNIAKI Z LION 130

dag.cebuli 16dag.sera żółtego 20g. koncentratu pomidorowego sól papryka słodka  mielona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki kroimy w plastry.Cebulę drobno siekamy,dusimy na maśle,dodajemy ziemniaki i nadal dusimy pod przykryciem na małym ogniu.Pod koniec duszenia dodajemy  koncentrat pomidorowy i przyprawy.Wykładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy startym serem i zapiekamy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 124

bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego  2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra

Zasmakuj Kuchni
ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO 188

ulubionymi dodatkami to super propozycja na obiad.  Więc tak : Mięso mielone wyrobić według własnego uznania jak na klopsiki. Na blacie wyłożyć mięso i uformować z niego płaski prostokąt, pociąć na mniejsze prostokąty. Na każdym ułożyć dowolne nadzienie, może to być ogórek kiszony, konserwowy, pieczarki, ser papryka, co kto lubi. U mnie były z ogórkiem kiszonym

Zrób to smacznie
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 146

pomysłu na obiad idę w te najprostsze rozwiązania jak kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka

Aga w kuchni
Jarmark Francuski 2015 w Poznaniu 150

zaczęły nas otaczać piękne aromaty przywodzące na myśl Francję. Intensywne zapachy rozmaitych serów oraz świeżo pieczonego pieczywa. Z wielkim zaciekawieniem  zwiedzałyśmy cały Jarmark odkrywając na każdym kroku coraz to wspanialsze smakołyki. Było fantastycznie i na pewno udamy się na niego za rok. Dla tych co nie mieli okazji być w Poznaniu zapraszamy na krótką fotorelację. Oprócz różnego rodzaju specjałów

Kolizje Smaków
Kruche babeczki na słono (z farszem mięsno-serowym) 504

koloru.Farsz:1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. 2. Dodać mielone mięso, posypać solą, pieprzem, papryką. Smażyć do zarumienienia. 3. Dodać starte na tarce pieczarki, smażyć do wyparowania wody. Doprawić do smaku, pozostawić do wystudzenia.4. Do wystudzonych składników dodać kukurydzę, starty na tarce żółty ser, pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszać wraz z majonezem. 5. Farszem napełnić

Szefowa kuchni
Puszysty sernik 402

wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem.Masa serowa:1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam President)0,5 szklanki mleka1 cukier waniliowy 5 jajek60 g budyniu śmietankowego1 szklanka cukruŻółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru na puch. Następnie dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Kolejno do sera dodajemy przesiane budynie oraz mleko i ponownie mieszamy ręcznie.Wszystkie białka (razem

Delicious Titbits
Sernik cytrynowy z kisielem 162

niesamowicie smaczny!Ps. niezwykle puszysty!SKŁADNIKI :* twaróg mielony – 700 g* masło – 50 g* jajko – 7 szt* cukier – 250 g* kisiel cytrynowy – 2 op* mąka ziemniaczana – 40 g* sok cytrynowy – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Masło roztapiamy.Oddzielamy żołtka o białek.Żółtka dodajemy do sera. , mieszamy.Wsypujemy kisiel , mąkę ziemniaczaną i wlewamy masło

Ostra na Słodko
Zapiekanka meksykańska 5795

Składniki: 200 g makaronu 300 g mięsa mielonego wieprzowego 6-7  pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2/3 puszki kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 150 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka sosu worhestershire około 200g żółtego sera pieprz, papryka słodka i ostra 2-3 łyżki przyprawy do kuchni meksykańskiej oliwa Przygotowanie: Połowę cebuli

Mania Gotowania
Hamburger 158

Potrzebujemy: 4 bułki (mogą być zwykłe, nie musza być hamburgerowe) 500 g mielonego antrykotu wołowego 1 czerwoną cebulę 1 pomidora 1 szalotkę kilka listków sałaty kilka ogórków konserwowych pikantny keczup sos czosnkowy 1 niepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy (u mnie Dijon) 4 plastry ostrego żółtego sera (opcjonalnie) sól, pieprz olej do smażenia Mięso doprawiamy solą i pieprzem

Ratunku obiad
Lasagne al forno 174

prostokatne płaty makaronu + ragu bolognese + sos beszamelowy + ser tarty Na Sycylii wzbogacane dodatkowo szynką i groszkiem oraz jajem na twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości(...)Kolejne składniki to -płaty lasagne- od Ciebie zależy ile, gdyż wielkość brytfanny, ilość warstw decyduja o tym czy zrobisz z  500 g czy z 800 g gotowych płatów. -sery- edam rycki, mozarella, grana padano – dajesz ile chcesz. Zetrzyj na dużych oczkach -beszamel Sos beszamelowy jest prosty do przygotowania -masło roztopiłam w rondelku, dodałam mąki i podsmażyłam, mieszając dało

Z Kuchni Do Kuchni
68. Przysmak na półkruchym spodzie: czyli wytrawna tarta z fasolką szparagową i dodatkami pod śmietanowo-jajeczną pierzynk 319

podsypywania  dodatki: 300 g fasolki szparagowej 100g sera feta (pół kostki) ok. 10 sztuk pomidorków daktylowych lub koktajlowych garść świeżych listków kolendry śmietanowo-jajeczna pierzynka: 2 całe jaja 200g śmietany 18% 100ml śmietanki 30% 2 dość spore ząbki czosnku świeżo starta gałka muszkatołowa kurkuma, słodka papryka mielona, świeżo zmielona sól i pieprz do smaku listki kolendy do dekoracji(...)gotujemy w dość małej ilości osolonej wrzącej wody aż do półmiękkości początkowo bez przkrycia, kolejno przykrywamy garnek pokrywką (fasolka nie musi być bardzo miękka ponieważ będzie jeszcze kolejno zapiekana). Ser feta kroimy w średnią kostkę.  Piekarnik nastawiamy do 180*C (termoobieg). Na upieczony spód wykładamy fasolkę (w kształt słoneczka(:), fetę i pomidorki (na krzyż). Sporządzamy masę jajeczno-śmietanową

Symfonia Smaków
Buddha bowl – czyli miska boskich smaków i zdrowia 129

świat ze swoją miską, do której dobrzy ludzie wrzucali to co mieli do zaoferowania. Oczywiście wyłącznie produkty wegetariańskie. Polecamy Wam ten pomysł na prostą i niebywale zdrową sałatkę. I przy tym bardzo kolorową. Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwe Liczba dań : dla 2 osób Składniki: Opakowanie sera tofu Puszka cieciorki Średniej wielkości słodki ziemniak Mała czerwona papryka Mała żółta papryka

Niedzielny kucharz
Zimowa sałatka z kaszą kuskus 128

suszonych pomidorów lub majonez do smaku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę kuskus wsypać do miseczki zalać lekko osolonym wrzątkiem ponad 1 cm nad kaszę, zostawić do spęcznienia, po 10 minutach kaszę przemieszać, wystudzić, dodać pokrojone w kostkę papryki oraz ogórka, ser mozzarella osączyć z zalewy pokroić w kostkę,  tak samo suszone pomidory

Wanilia i Kardamon
sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami 160

czarnych oliwek 2 garście świeżych liści szpinaku wykonanie: Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Szpinak myjemy i osuszamy. Na talerzach rozkładamy wszystkie składniki. Całość polewamy sosem i od razy podajemy. składniki na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny tymianek, mielony kminek wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą

Domowy Smak Jedzenia
Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado 149

Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane na twardo jajka (z wolnego wybiegu) 1 szalotka 2 łyżki kremowego serka typu Philadelphia 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu 1 szczypta mielonego kuminu rzymskiego 1 szczypta mielonej słodkiej papryki 1 szczypta ziół prowansalskich  świeży tymianek do ozdoby

Wino Francja Kuchnia
RATATOUILLE Z MIĘSEM MIELONYM 127

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 duża cukinia 2 pomidory 1 duża cebula 2 - 3 ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżeczki ziół prowansalskich  1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka tymianku olej do smażenia 75 g startego żółtego sera sos pomidorowy Przygotowanie: Mięso podsmaż na patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebule posiekać w średnią kostkę

Ciastka - domowe słodkości
Sałatka z szynką, mozzarellą i pomidorkami suszonymi 212

wcześniej przygotowujemy i w oleju przechowujemy.  Łączymy szynkę szwarcwaldzką, ser mozzarella, mix sałat, oliwki zielone, całość ziołami i przyprawami  do smaku jest doprawione, na koniec pomidorki dokładamy i olejem z nich polewamy. Składniki: SUSZONE POMIDORKI W OLEJU: 200 g pomidorów koktajlowych, pieprz kolorowy świeżo mielony, suszona bazylia, sól himalajska, suszona papryczka chili świeżo mielona, olej

Moniki Smakołyki
Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami 130

pochodzi z przepisy.pl Stopień trudności prosty Skala smaku 8/10 składniki: mielone mięso wieprzowe - 500 gramów ricotta - 200 gramów kilka gałązek świeżej bazylii lub suszonej suszone pomidory - ok 6 sztuk bułka namoczona w mleku - 1 sztuka jajo - 1 sztuka sól, pieprz - 2 szczypty odrobine natki pietruszki  Ser typu ricotta wrzucamy do miski. Dodajemy do niego posiekane liście bazylii

Kubki smaku
Placuszki z brokułami 111

jest tak zawsze, wtopy się zdarzają, choćby wczorajszy omlet z serem, który uległ całkowitej destrukcji na patelni;p poproszę o weekend!  Składniki: (na około 14 placków): 3 jajka łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 400-450 mrożonych brokułów (lub też świeżych) 3 łyżki mielonych otrębów żytnich sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek lub cebula wg. smaku podajemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deszczowy maj. I sernik zamiast słońca 119

sprawą cynamonu i goździków masa figowa, a całość zwieńczona cudownie kremowym serem z nutą pomarańczy. Wyszedł dokładnie taki, jak się spodziewałam - pyszny, mazisty, pełen kontrastów, które wspaniale się uzupełniają. Delikatny za sprawą mascarpone, który nadaje sernikom nadzwyczajnej, wyjątkowej struktury. Poezja smaku. Koniecznie spróbujcie, jeśli tylko będziecie mieli pomarańcze i figi.Sernik pomarańczowy z suszonymi figamiSkładniki:(na formę o średnicy(...)spód:80 g niesolonych orzeszków ziemnych125 g herbatników maślanych80 g masłamasa figowa:200 g suszonych fig100 ml soku z pomarańczy1 laska cynamonu o długości 5 cm1/4 łyżeczki mielonych goździkówmasa serowa:250 g serka kremowegoskórka otarta z 1 pomarańczy120 g cukru250 g mascarpone2 jajkaOrzechy zmiksować z ciasteczkami na miał. Masło rozpuścić, wymieszać z masą.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 191

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :) Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo(...)kajzerkę odciskamy. Wszystko mielimy przez maszynkę, dodajemy jajka (surowe) przyprawy, dokładnie wszystko mieszamy. Ugotowane jajka ścieramy na drobnych oczkach albo również mielimy przez maszynkę, dodajemy do masy.Wsypujemy sporą ilość posiekanego koperku. Mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki i smażymy z obu stron  na dość mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.Wersja "fast food" czyli razowa buła, sałata, ser, pomidor, ogórek konserwowy

Walijskie Pichcenie
KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM 204

kokosowym, podejrzewam, że jest świetny. KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM /własny;/ na 2 porcje 3 nieduże młode buraki (ok. 300- 400g) 1 cebula czerwona 100 ml czerwonego półwytrawnego wina 400 ml buliony warzywnego 200g kremowego serka koziego (u mnie Rondele President) pieprz świeżo mielony ew. ocet balsamiczny olej ryżowy Buraki gotuję do miękkości, następnie obieram

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania