Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu. Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku solą, pierzem, siekaną kolendrą. Podawać z penne i włoskim twardym serem nap. parmezanem Smacznego życzymy
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmięsa mielonego 100 g bryndzy pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego sos 0,5 l rosołu 1 marchewka 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka mąki szczypta estragonu Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka. Wilgotnymi rękami formować kuleczki
Gotowanie jest łatwetaki który jest z mięsem i serem :). Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu taki jaki lubimy na sos: 2 awokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta papryki ostrej duża szczypta kolendry mielonej sól do smaku Link do filmu z przygotowania
Uwaga Babcia Gotujezmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy
Szefowa kuchnigram maku mielonego 200 gram mielonych migdałów 200 gram cukru 200 gram miękkiego masła 10 jajek 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól Krem advocat 300 ml mleka 300 ml likieru advocat 5 żółtek 1/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 500 gram sera mascarpone Wykonanie: Biszkopt makowy Masło z miodem
kgwjanczewopieprz do smaku. Z mielonego mięsa wołowego przygotowałam hamburgery (wielkości ok.100g) i usmażyłam, po 3 minuty z każdej strony, na patelni grillowej. Bułkę przekroiłam na 3 części i podpiekłam (też na patelni grillowej). Teraz pora na składanie hamburgerów: spód bułki – sos – drobno posiekana cebula – pokrojona sałata lodowa – plaster sera żółtego – mięso – ponownie bułka
mojewypiekiinietylkopatelni bez rumienienia.Dodac czosnek Mieso mielone wymieszac z podduszona cebula i czosnkiem.Mocno doprawic sola i pieprzem.Dodac kasze jaglana,jajko i drobno pokrojonego,obranego ze skory pomidora (tylko twarda czesc,bez pestek i wody) jak rowniez upieczony i pokrojony w kostke miazsz z baklazanaPrzygotowanym farszem napelnic polowki baklazanow,posypac startym serem i wlozyc do piekarnika nagrzanego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!może być dowolne mleko ja miałam akurat takie) 3/4 szklanki mąki z amarantusa 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu kolorowego 1/2 łyżeczki mielonych nasion chilli 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i musztardy w proszku Dodatkowo do smażenia 1 litr oleju rzepakowego. Smażyłam w garnuszku o pojemności 2 litrów. PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić(...)czasu aż osiągną złoty kolor. Po wysmażeniu przekładamy je na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Na gorące stripsy położyłam dodatkowo plasterki sera żółtego typu Edam MSM Mońki . Dodały one jeszcze lepszego smaku :) Edamski MSM Mońki to ser podpuszczkowy typu holenderskiego. Powstał z pasteryzowanego mleka krowiego i charakteryzuje się łagodnym smakiem z lekko wyczuwalną orzechową nutą. Wyjątkowy aromat zawdzięcza wykorzystaniu
ClauditteMissCookingodległych czasach. Makaron kolanka z sosem pomidorowym : (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie makaronu kolanka 1 koncentrat pomidorowy 1/2 kostki bulionu warzywnego 100 g jogurtu pieprz sól oregano bazylia ser żółty Makaron gotujemy al dente. W tym czasie do rondla wlewamy 1/2 litra wody, dodajemy pół kostki bulionu warzywnego i zagotowujemy wodę. Jak woda zagotuje się, wtedy dodajemy dwie łyżki(...)jogurt. Zwróćcie uwagę, aby nie było żadnych grudek, wtedy powoli wlewamy do sosu i mieszamy. Musicie zrobić to na wyczucie, żeby sos nie zgęstniał zbyt mocno, bo będziecie mieli raczej klej stolarski niż dobry sos. Tak więc uwaga przy dodawaniu jogurtu z mąką. Jak już wszystko uda się super :) czekamy, aż się sos zagotuje. Wtedy próbujemy czy nie należy
vegetaniepotrzebowałem: 1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram szpinaku, 200 ml śmietany 12%, 100 gram dobrej jakości salami, 50 gram masła, 10 pomidorków koktajlowych, 50 gram parmezanu, 50 gram tartego sera mozarella, 4 jajek, 3 ząbków czosnku, ziół prowansalskich, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od rozwałkowania płatu ciasta francuskiego oraz umieszczenia go w formie do tarty z karbowanymi brzegami(...)mielony pieprz. Składniki wymieszałem na w miarę jednolitą masę. Lekko przestudzone ciasto posmarowałem pozostałym roztopionym masłem. Następnie ułożyłem na nim około połowę pokrojonego w półplasterki salami i kilka pokrojonych w połówki pomidorków koktajlowych. następnie wylałem na ciasto masę szpinakową i rozłożyłem ją równomiernie. Wierzch udekorowałem pozostałymi półplasterkami salami i pokrojonymi w połówki pozostałymi pomidorkami koktajlowymi. Całość posypałem pozostałym serem
Wyprawy kulinarneKraków, Wrocław, Zakopane, Bukowina Tatrzańska, Rzeszów a ostatnio Toruń. W każdym z tych miast zahaczyłam o restaurację z pierogami. Wszędzie smakowały inaczej. W Krakowa zmałpowałam ze szpinakiem i żółtym serem z Wrocławia duży i pieczony z ziemniakami, z Zakopanego z oscypkiem, z Bukowiny z kapustą i grzybami a z Torunia przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę(...)suszonych bez zalewy puszka fasoli czerwonej ząbek czosnku 20 dag startej mozzarelli 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka smalcu pieprz, sól, łyżeczka kminku mielonego, łyżeczka majeranku, garść posiekanej świeżej kolendry lub zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Mąkę przesypać do miski, dodać sól, cukier, drożdże. Wymieszać, następnie dołączyć posiekane masło, jajko i mleko
pieprzny smaczekCzosnkowy PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję
Gotowanie Patkigruszką, aromatycznym białym winem, cebulą i serem. Podana z dodatkiem świeżych pomidorków i rukoli stanowi wyśmienite, pełnowartościowe danie obiadowe. Składniki: (na 4 porcje) 300g ryzo do risotto 2 twarde gruszki 500ml bulionu warzywnego 1 biała cebula kieliszek białego wytrawnego wina 150g serka kremowego (do smarowania) 2 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz, sól do podania: pomidorki
Pyry na Gazłyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: fasolę płuczemy, wysypujemy do miski, dodajemy posiekany koperek, pociętą endywię, pokrojone w kostkę ogórki, majonez i przyprawy, mieszamy. konsumujemy np ze świeżym pieczywem z serem camembert. smacznego
Gocha gotuje!suchych składników np. mąki kokosowej, albo mielonych orzechów. Dwie foremki o średnicy 8-9 cm wykładamy folią aluminiową, lub spożywczą (dzięki temu łatwiej będzie wyjąć z nich gotowe tarty) i wylepiamy dno oraz brzegi naczyń masą bakaliową. Wyrównujemy krawędzie i wkładamy foremki na chwile do zamrażalnika, a w tym czasie przygotowujemy ser z nerkowców. Orzechy nerkowca odsączamy z wody
Quinoa Raz!smak. Składniki: mąka 2 szklanki mielone orzechy włoskie 150 gr 4 żółtka masło słone użyłam Lurpak 100 gr białko z jednego jaja szczypta cukru Zagnieć ciasto ze składników. Schłódź w lodówce. Rozwałkuj na stolnicy cienki placek, wycinaj dowolne kształty. Piecz w 180 stopniach od 15-20 minut. Podawaj z pleśniowym serem, gruszką i rodzynką
AZgotuj!kawałki kurczaka, posypujemy kukurydzą, szczypiorkiem oraz serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem i kładziemy na gorącej suchej patelni, najlepiej tej samej, a której smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane śmietaną i oprószone szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. PYCHOTA! P.S Pomysł idealnie sprawdzi się
Luźna Kuchniatrzy sposoby: na słodko z białym serem i cukrem, podsmażane, oraz z masłem i pyszną marchewką. To tylko trzy sposoby, bo jest ich jeszcze wiele, ale to innym razem. Składniki; 1 kg ziemniaków 2 szk mąki pszennej 5-6 łyżek mąki ziemniaczanej jajko 2-3 łyżki oliwy Sól Ziemniaki ubijamy lub mielimy przez maszynkę, dodajemy mąkę i wbijamy
Apetyczna babeczkaszynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka owczo-koziego) - świeży koper - kwaśna śmietana (nie trzeba) Wędzonkę pokroić na małe kawałki, u mnie cienkie paski (ok.0,5x2cm), W garnku zagotować wodę(...)kostkę seler naciowy, dodajemy także pozostałe warzywa i gotujemy ok.15 minut. Następnie dorzucamy buraczki, gotujemy 5 minut, dodajemy łodyżki, po kolejnych 5 minutach dorzucamy pokrojone liście, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą gdy jest taka potrzeba. Dodajemy także wrzącą wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Gdy dodajemy kwaśną śmietanę musimy ja wcześniej zahartować, tzn. do śmietany dodajemy kilka razy
Smaczne Zdrowe