Dawno nie piekłam sernika, a miałam ochotę na jakiś szybki, niezbyt wymyślny i prosty w przygotowaniu... Ten - okazał się wielkim hitem nie tylko wśród rodziny
Di gotujełyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, czosnek granulowany 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, parmezan starty 20 dag, olej rzepakowy 1/2 szklanki, czosnek niedźwiedzi - ile potrzeba wybrać ziemniaki typu "sałatkowe" i jednej wielkości, obrać ziemniaki i opłukać pokroić ziemniaki wzdłuż na grubsze porcje i włożyć do woreczka wsypać papryki, kucharka, czosnek, wlać olej rzepakowy, połowę sera parmezan i wszystko
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 ml czerwonego wina 300 ml bulionu 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 łyżeczka tymianku 1 liść laurowy oliwa 700 g ziemniaków 20 g masła 100 ml śmietanki 30% 100 g startego sera cheddar szczypta świeżo startej
zadanie-gotowaniepromocja -20% na sery białe :D Serki wiejskie używam do rozmaitych potraw, placków (słodkich/słonych), sałatek, jako dodatek do sosów, owoców. Dla mnie jest to produkt uniwersalny bez którego nie potrafię się obyć. Tak więc dziś słodka wersja placków ;) Składniki (na około 10 placuszków): 2 jajka 1 serek wiejski light (200g) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego firmy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsól pieprz kolorowy, mielony rukola garść orzechów drobno siekanych Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Gruszki i gorgonzolę pokroić w kosteczkę tej samej wielkości. Jajka rozkłócić i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Gruszki z serem i masę śmietanową
Wielki apetytsól morska świeżo mielony pieprz 300 - 400 g pełnoziarnistego spaghetti sól morska pesto z rukoli rukola (+ ewentualnie parmezan) do przybrania'; document.write(" "); Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy pesto. Odkładamy garstkę liści rukoli do dekoracji. Resztę wkładamy do malaksera wraz z obranymi ząbkami czosnku, serem (może być starty
Poezja smakunią, to domownicy nie mieli :) Aż się w końcu zbuntowałam :D Podałam z mieszanką sałat i pomidorkami koktajlowymi. Kapitalne danie! :) Składniki: 1/5 litra bulionu warzywnego 400 gramów makaronu penne trochę margaryny do posmarowania naczynia 500 gramów serka mascarpone 2 jajka garść listków świeżej bazylii 2 kulki mozzarelli pokrojone w plasterki 150 gramów mozzarelli - starty żółty ser pieprz ziołowy sól
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdodajemy orzechy mielone. Całość mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Jajka dzielimy na białka i żółtka, białka ubijamy na sztywno. Do masy orzechowej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzechy wykładamy na wcześniej wyłożone ciasto kruche.3. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze częsci.4. Robimy ser: żółtka oddzielamy od białek
Kuchnia domowa Animielonego kminu1 łyżeczka cukru 1 puszka pomidorów2 szklanki bulionu z kurczaka,+ w razie potrzeby więcej do rozrzerzedzenia1 puszka kukurydzy - 300 g po osączeniu1 puszka czarnej fasoli, ok 300 g po osączeniuok 1 kg - udek kurczaka zagrodowego, bez skóryśmietana kremówka (opcjonalnie)sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smakuPieprz cayenne, opcjonalnieolejdo podaniatarty ser cheddarśmietanachipsy
Stare Garymięs, sosów, serów czy kanapek. Ja jako miłośniczka różnego rodzaju makaronów sos podałam z makaronem typu świderki...Mniam! Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 filet z kurczaka 1 papryka czerowna 1 puszka pomidorów krojonych 5-6 łyżek Ajvaru Rolnik 1/2 szklanki soku pomidorowego 1 łyżka kaparów oliwa do smażenia sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili
Kuchnia MagdaLenychudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego)) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz, cukier do smaku czerwony ocet balsamiczny - 1-2 łyżki olej do smażenia puszka krojonych pomidorów bez skórki 1 szklanka passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku 100 g sera żółtego, najlepiej parmezanu, ale może
Czerwień i błękitPosypujemy startym serem. Łapiemy prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tutaj inne dania z ciasta francuskiego: Ciasto francuskie z salami Ślimaczki z pesto Gniazdka z szynką i parówkami Przekąska z salami Mielone w cieście francuskim
W kuchennym oknie Ewy500g mięsa mielonego wołowego - 2 puszki pomidorów (jedna puszka pomidorów w całości bez skórki, druga puszka - pomidorów bez skórki, pokrojonych) - 1 średniej wielkości cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka cukru - papryczka chilli (opcjonalnie) - papryka słodka, ostra - S&P - olej do smażenia - świeża bazylia i oregano - makaron do spaghetti + woda do jego ugotowania - starty ser Cebulę obrać
CookYourselfmięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka słodkiej papryki, pieprzu cayenne, oregano 0,5 łyżeczki czosnku i pieprzu cytrynowego szczypiorek zamiast cebuli 4 bułki sezamowe 1 pomidor 1 czerwona cebula sałata lodowa lub zielona 4 plasterki sera żółtego jeśli lubicie oliwa
Luźna Kuchniaserem czy dżemem przypominają nam niemalże obowiązkowe pozycje kolonijnych jadłospisów"* Nie wiem, jakie pan Jan ma wspomnienia, ale u mnie naleśniki w wakacyjnym jadłospisie były i są zawsze przyjmowane z wielkim entuzjazmem, a kiedy sięgam pamięcią do moich czasów stołówkowych, jak dziś widzę euforię, z jaką były witane po szarych i bezpłciowych mielonych, bigosie i innych "daniach
KUCHARNIAzwykłych mielonych, poza tym to prawdziwa bomba witaminowa. Kluczem ich niezwykłego smaku są odpowiednie proporcje przypraw, dlatego podczas ich robienia masę trzeba kilkukrotnie spróbować. Intensywny zielony kolor oraz złocista chrupiąca skorupką sprawiają, że można się najeść samym patrzeniem na nie :) SKŁADNIKI(na 15 szt)2 brokuły1 jajko1 cebula10 dag sera feta2 łyżki kaszki kukurydzianej
Złote przepisymielonego twarogu 100 g cukru pudru 15 g żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki zielonego barwnika spożywczego Wilton Masa owocowa: 350 g białej porzeczki 180 g jogurtu greckiego 8 łyżek cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1 zielona galaretka, u mnie agrestowa parę gałązek porzeczki do dekoracji Wykonanie: Ser miksujemy z cukrem
Kulinarne przygody Gatity