mielone z serem - 3500 przepisów (strona:156/234)

Makaron ze szparagami i gorgonzolą, pyszny pomysł na obiad 148

zakryłam pokrywką patelnię. Odczekałam dwie minuty, wrzuciłam pokruszony ser do szparagów i zamieszałam całość. Do miseczki przełożyłam śmietanę, dodałam do niej 2 łyżki wody spod makaronu i zahartowałam śmietanę, dodałam do szparagów i zamieszałam. Odcedziłam makaron dodałam do sosu, wymieszałam i gotowe. Na talerzu doprawiłam całość świeżo mielonym pieprzem.   Taki makaron spokojnie możesz zapakować do lunchboxa i zabrać

Kuchnia na wzgórzu
Pączki serowe w 5 minut! 1245

procedura zajmuje około 5 minut. Polecam! Składniki: 350g mielonego twarogu 3 jajka 400g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 3 krople aromatu śmietankowego lub waniliowego + minimum 0,5 litra oleju do smażenia + cukier puder do obtoczenia pączków     *** Jajka oraz ser należy wyjąć nieco wcześniej z lodówki aby nabrały temperatury

Blog z Apetytem
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 235

Pulpety nie muszą być nudne. Nie wierzysz? przekonaj się! Przygotuj: 500g. Mielonego mięsa drobiowego 1/2 suchej bułki lub ok. 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki

MarcinChef
SERNIK ZEBRA Z NUTELLĄ I ORZECHAMI 124

laskowych, ok. 100 g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 700 g sera twarogowego na sernik, 4 jajka, ½ szkl. cukru, 1budyń waniliowy, 150 g nutelli, olejek waniliowy, 2 łyżki oleju, 1 łyżka śmietany 12% Polewa: 3 łyżki nutelli, 2 łyżki mleka Dodatkowo: orzechy laskowe do dekoracji WYKONANIE Spód: Ciastka i orzechy mielimy w blenderze, dodajemy margarynę, wykładamy nimi spód tortownicy. Masa serowa

słodki bratek
Sałatka ze szparagami i pieczonym burakiem 369

właśnie na sałatkę ze szparagami, pieczonym burakiem i serem mozzarella zapraszamy Was dzisiaj :) Ilość porcji:4 Czas przygotowania: 10 minut + czas na pieczenia buraków Składniki: 5 zielonych szparagów 2 małe buraki 2 garści mieszaki sałat 3-4 gałązki szczypiorku Kulka mozzarelli Skórka otarta z  ćwiartki cytryny Świeżo mielony pieprz Do polania: olej lniany tłoczony na zimno Przygotowania zaczynamy

Kolizje Smaków
Burrito 145

porcje: 4 placki tortilli; 300 g mięsa mielonego; 1 puszka czerwonej fasoli; 0,5 puszki kukurydzy; 1 cebula; 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego; 2 konserwowe papryki; sól i pieprz; 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1 łyżeczka majeranku; 1 łyżeczka czosnku granulowanego; 2 łyżki oleju; ser żółty (jeżeli lubimy); Wykonanie: Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju

In my kitchen
Ciasto szpinakowe, czyli szpinakowiec w cieście francuskim :) 191

sałata lodowa (kilka liści) 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki ser biały bałkański pieprz, oliwa z oliwek sok z połówki limonki Sos : passata oliwa z oliwek pieprz sos chili posiekany szczypiorek Mamy nadzieję, że przygotujecie ciasto "Szpinakowiec" w Waszych domach i pochwalicie się jak Wam smakowało, a może będziecie mieli pomysły na udoskonalenie. Czekamy na odzew z Waszej strony :) Pozdrawiamy

vegetanie
Faszerowana cukinia 228

podsmażamy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego. Do gotowego mięska dodajemy pokrojonego w kostkę i obranego z łupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym

Lawendowe Niebo
Tortilla z grillowanym kurczakiem po mojemu 219

łyżki ostrego katchupuKurczaka przyprawiamy sola, pieprzem i mieloną papryką i smażymy na patelni grillowej z odrobina oliwy z oliwek. Tortillę podsmażamy na suchej patelni. W tym czasie mieszamy składniki na sos (jogurt z majonezem i ketchupem). Na Ciepłej tortilli smarujemy sos układamy sałatę, po 2 plasterki sera, 2 plasterki pomidora, paseczki papryki i po 2 sztuki grillowanego

Bon Appetit Małgorzaty
Pasta alla bolognese dla dorosłych 272

Porcja dla 4 osób.Składniki:500 g mielonego mięsa wołowego680 g pasty pomidorowej  - Passata Rustica firmy CIRIO50 ml koniaku200 ml piwa pszenicznego500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona3 ząbki czosnkugarść świeżej bazyliiszczypta tymiankuszczypta oreganokilka kropli tabasco1 łyżeczka papryki czerwonejłyżka oliwy do smażeniasól, pieprz do smaku100 g sera Lazur SkalmierzyckiPrzygotowanie:W garnku gotujemy makaron w lekko

Niezły Młynek
Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka 158

przeschną.Teraz, jeszcze gorące mielimy w maszynce do mielenia, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków.Gdy już całość mamy zmieloną,ważymy nasze ziemniaki i ostudzamy.Na 1 kilogram przeciśniętych ziemniaków potrzebujemy - 2 żółtka(białka można wykorzystać do jajecznicy) - 300 gr. mąki pszennej - 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera bursztyn - kawałeczki masła(ja ścieram na tarce

Pasje Jolki
Jego Wysokość Kabaczek. 186

przyjaciół dostałem kilka dorodnych kabaczków i teraz one królują w kuchni. Kabaczki bezkonkurencyjne pod względem wszechstronności ,dopasowują się swoją delikatnością do wszystkiego .Doskonale komponują się z innymi warzywami ,mięsem ,serem i owocami. Kabaczek przypomina duży ,pękaty ogórek. Najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny miąższ mają niezupełnie dojrzałe o długości 20-25cm .Skóra zawsze jest twarda i raczej niejadalna ,natomiast miąższ delikatny(...)pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie mięso  mielone jest wspaniałe. Gotowe mielone to nieporozumienie. Dlaczego tak piszę-mam kolegę który przy tym pracuje. Chyba że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski

Kulinarny karnet Christophera
Tortille z kurczakiem i awokado 219

papryki szczypta suszonego oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku szczypta pieprzu cayenne oliwa Składniki do sosu majonezowego 2 ząbki czosnku 3 duże łyżki majonezu (my użyliśmy Majonez Kielecki Lekki ) pęczek szczypiorku 2 łyżki śmietany 1 łyżka octu balsamicznego Dodatkowe składniki dojrzałe awokado limonka 3 wieloziarniste tortille duży filet z kurczaka 150g tartego sera mozzarella Tortille z kurczakiem i awokado

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"Dietetyczne rewolucje" z Oleofarm 164

Kuchnia pełna świeżych warzyw, owoców, serów, ziół - marzenie każdego wielbiciela sałatek. Taką kuchnię udostępnili blogerom firma Oleofarm i łódzki Andel's Hotel w ramach cyklu "Dietetyczne rewolucje". Przygotowanie własnej kompozycji w takich warunkach po prostu musiało być czystą przyjemnością :)Zanim opowiem o szczegółach spotkania słów parę o samym miejscu, bo łódzki Andel's Hotel jest naprawdę niesamowity. Hotel mieści się(...)nagrody, a na koniec wszyscy uczestnicy mieli wybrać sałatkę najsmaczniejszą. Okazało się jednak, że wszystkie były tak pyszne, że nie udało nam się dokonać wyboru :D Jak widzicie na zdjęciu wszystkie sałatki były piękne, kolorowe i przygotowane z mnóstwa zdrowych i pysznych składników. Do dyspozycji mieliśmy nie tylko świeże warzywa, ale także owoce, sery, kiełki, pestki dyni, płatki migdałowe

Kraina Tysiąca Smaków
Spaghetti Bolognese 154

porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni

Studencka Micha