mielone z serem - 3500 przepisów (strona:156/234)

Pasta alla bolognese dla dorosłych 279

Porcja dla 4 osób.Składniki:500 g mielonego mięsa wołowego680 g pasty pomidorowej  - Passata Rustica firmy CIRIO50 ml koniaku200 ml piwa pszenicznego500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona3 ząbki czosnkugarść świeżej bazyliiszczypta tymiankuszczypta oreganokilka kropli tabasco1 łyżeczka papryki czerwonejłyżka oliwy do smażeniasól, pieprz do smaku100 g sera Lazur SkalmierzyckiPrzygotowanie:W garnku gotujemy makaron w lekko

Niezły Młynek
Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka 166

przeschną.Teraz, jeszcze gorące mielimy w maszynce do mielenia, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków.Gdy już całość mamy zmieloną,ważymy nasze ziemniaki i ostudzamy.Na 1 kilogram przeciśniętych ziemniaków potrzebujemy - 2 żółtka(białka można wykorzystać do jajecznicy) - 300 gr. mąki pszennej - 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera bursztyn - kawałeczki masła(ja ścieram na tarce

Pasje Jolki
Jego Wysokość Kabaczek. 191

przyjaciół dostałem kilka dorodnych kabaczków i teraz one królują w kuchni. Kabaczki bezkonkurencyjne pod względem wszechstronności ,dopasowują się swoją delikatnością do wszystkiego .Doskonale komponują się z innymi warzywami ,mięsem ,serem i owocami. Kabaczek przypomina duży ,pękaty ogórek. Najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny miąższ mają niezupełnie dojrzałe o długości 20-25cm .Skóra zawsze jest twarda i raczej niejadalna ,natomiast miąższ delikatny(...)pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie mięso  mielone jest wspaniałe. Gotowe mielone to nieporozumienie. Dlaczego tak piszę-mam kolegę który przy tym pracuje. Chyba że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski

Kulinarny karnet Christophera
Tortille z kurczakiem i awokado 229

papryki szczypta suszonego oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku szczypta pieprzu cayenne oliwa Składniki do sosu majonezowego 2 ząbki czosnku 3 duże łyżki majonezu (my użyliśmy Majonez Kielecki Lekki ) pęczek szczypiorku 2 łyżki śmietany 1 łyżka octu balsamicznego Dodatkowe składniki dojrzałe awokado limonka 3 wieloziarniste tortille duży filet z kurczaka 150g tartego sera mozzarella Tortille z kurczakiem i awokado

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti Bolognese 161

porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni

Studencka Micha
Chlebek kukurydziany, mocno serowy... 147

chilli con carne i podobnymi na bazie mięsa mielonego i pomidorów. Przepis ze strony Netmums:  'Cheesy corn triangles' . Składniki: foremka 18 lub 20cm, czyli okolice 6-8 porcji) 100g maki pszennej 100g maki kukurydzianej (nie skrobi!) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml mleka 2 jajka 50g masła 100g sera żółtego, startego 100g puszkowanej kukurydzy, dokładnie odcedzonej Rozgrzej piekarnik

Lejdi of the house
Naleśniki zawijane z sosem bolońskim 321

przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: świeżo mielona sól, oregano, bazylia, słodka papryka, ostra papryka Na sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 ½ łyżka mąki ¾ szklanki mleka Przyprawy: gałka muszkatołowa Na sos pomidorowy: ½ szklanki przecieru pomidorowego ½ szklanki wody Przyprawy: sól, bazylia, oregano, słodka papryka Ponadto: 30g tartego żółtego sera Rozgrzewamy dużą patelnię z odrobiną oleju. Wrzucamy na nią

Kolizje Smaków
Pasta z pomidorków koktajlowych na ostro 166

podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 czerwone papryki chili, 100 g cebuli, 8 ząbków czosnku, ½   cukru pudru, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego. Przygotowanie: Umyte i osuszone pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę

Moniki Smakołyki
Ciastka z twarogu i wafli tortowych 150

przepisem i nową wersją ciastek. 200-250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej)  4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: pokruszone wafle tortowe (czym więcej, tym ciasteczka będą bardziej kruche) Twaróg (można użyć mielonego lub podusić widelcem) zmiksować z z resztą składników

Di gotuje
"Crema di zucca" Krem z dyni z razowym makaronem, kosteczkami prazonego bakłazana i parmezanem 164

wielkości por (biała część) natka pietruszki ser parmezan sól pieprz 1 łyżka octu winnego pół bakłażana 0,5 litra mleka Przygotowanie: 1. Pora pokrój drobno i zacznij dusić na łyżce oleju. Dadaj pokrojone w kostki kawałki dyni, smaż kilka minut. Zalej mlekiem, posól i dodaj sporo mielonego pieprzu. Gotuj aż dynia będzie miękka

AZgotuj!
Schab z serem korycińskim dojrzałym aromatyzowany kwiatami czarnego bzu 205

razowej grzancew towarzystwie pikantnej sałatki truskawkowo-arbuzowejZgłoszenie w konkursie (II miejsce)  Składniki:Schab 4 plastry (grubość ok. 1,5 cm),4 plastry szynki Schwarzwaldskiej,10 dag sera „dojrzałego” Koryciński z ziołami prowansalskimi,30 dag truskawek,30 dag arbuza,Pesto z czosnku niedźwiedziego,Marynata z kwiatów czarnego bzu do mięsa,Sos z kwiatów czarnego bzu do sałatki,Razowa bagietka.Kwiaty(...)czarnego bzu,sok z cytryny,1 posiekana papryczka chili,kilka posiekanych gałązek estragonu,kilka listków stewi i mięty pociętych w cienkie paseczki,3 łyżki oliwy,sól i świeżo mielony pieprz do smaku.Pesto z czosnku niedźwiedziego:arść listków czosnku niedźwiedziego,łyżka podprażonego słonecznika,2 łyżki startego parmezanu,do smaku sól, pieprz, sok z cytryny,oliwa ok. ½ szklankiWszystkie składniki zmiksować, dodać

SzczyptaSmaQ
PASTA POMIDOROWA 128

serów, do pieczywa itp. Ponieważ pasty przygotowuje się przez parowanie zagęszczając masę, brak w nich witaminy C.  Moi Drodzy, dzisiaj przepis na domową pastę pomidorową, taki podstawowy - możecie go wzbogacić dodając ulubione zioła i przyprawy. Polecam! SKŁADNIKI: 3kg pomidorów 3 duże cebule po kilkanaście ziaren gorczycy oraz goździków po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego łyżeczka mielonej(...)przez kilka minut. Krok 4. Małe wyprażone słoiki napełniamy po brzegi gorącą pastą, szczelnie zamykamy, pasteryzujemy 15-20 minut w 90 stopniach. Tak przygotowana pasta jest świetna do białych serów, wędlin, jaj itd. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Tarta kremowa ze szparagami na cieście francuskim 141

Zegarek nastawiłam, piekarnik włączyłam, pomysł już miałam, wiec do przygotowania wszystkich produktów się zabrałam. Wodę nastawiłam, ciastem w tym czasie formę wyłożyłam, kiedy szparagi się gotowały, to jaja z serem w robocie się miksowały. Potem wszystko połączyłam i czas na zegarku sprawdziłam, 20 min jeszcze miałam, tartę do piekarnika „schowałam”, za sprzątanie się zabrałam i stół do obiadu przygotowałam(...)ARLA APETINA W BLOCZKU CLASSIC, (s er solankowy typu śródziemnomorskiego ) pieprz ziołowy do smaku, 3 łyżki posiekanego świeżego kopru, 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku. Przygotowanie: Przygotowujemy sobie wszystkie składniki. Formę do tarty wykładamy ciastem, nakłuwamy widelcem i odstawiamy do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Wodę nastawiamy w czajniku, w tym czasie myjemy

Moniki Smakołyki
Szakszuka 166

Wersję klasyczną możesz wzbogacić boczkiem, kiełbasą, warzywami czy serem ale najważniejsze jest to, że prawdziwa szakszuka powinna mieć w sobie orientalne przyprawy nadającej jej cudowny smak. Dla mnie to idealna propozycja na śniadanie – sycąca, aromatyczna. Składniki: 3 pomidory 2 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka

Życie zaczyna się w kuchni
Roladki z fetą otulone ciastem francuskim 145

Taka moja wariacja obiadowa z mięskiem mielonym w roli głównej. Zrobiłam roladki a w środek włożyłam kawałek fety. Całą roladkę owinęłam paskiem ciasta francuskiego. Wyszło mi coś fajnego i pysznego. składniki: 900 g karkówki 1 sucha bułka kajzerka namoczona w mleku sól,pieprz oregano ok 200 g sera feta w kawałku 1 opakowanie ciasta fracuskiego białko do posmarowania czarny

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania