Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Cannelloni z cukinii w roli charakterystycznego makaronu. Mięsne kuleczki zawinięte w plastry cukinii zapieczone z kaszą to bardzo fajne podanie mięsa mielonego w oryginalny sposób. Całość połączona sosem pieczarkowym, która smakuje wybornie i stanowi doskonały pomysł na rodzinny obiad. Składniki: 200g kaszy jęczmiennej 2 duże cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 400g mięsa mielonego z szynki 200g mięsa mielonego z kurczaka 1 jajko 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej olej masło do wysmarowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, cukinia, tarta, kasza, mięso, mięso mielone, sos pieczarkowy, pulpeciki, bułki, pieczarki, kurczak, obiad, cannelloni, makarony, szynka, makaron, dania z kurczakiem, dania mięsne, dania z makaronem, kurczak z makaronem, kurczak z pieczarkami, makaron z szynką, pieczarki do obiadu, makaron z pieczarkami

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.