mielone z serem - 3500 przepisów (strona:157/234)

Pizza z Mięsem Mielonym 195

mielonego dowolnego 2 łyżki koncentratu 1  por 6 pomidorków suszonych 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka  oleju   rzepakowego Sól  i pieprz do smaku 1 łyżeczka  czosnku   niedźwiedziego 1 łyżeczka  czosnku  granulowanego 1 łyżeczka  papryki  czerwonej ostrej 1 łyżeczka  papryki  czerwonej słodkiej Dodatkowo 20 g  sera

Gotowanie Patki
Domowa shoarma z kurczaka 258

Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Penne z sosem bolońskim na sposób Josha 151

podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu.  Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku solą, pierzem, siekaną kolendrą. Podawać z penne i włoskim twardym serem nap. parmezanem  Smacznego życzymy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym 203

mięsa mielonego 100 g bryndzy pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego sos 0,5 l rosołu 1 marchewka 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka mąki szczypta estragonu Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka. Wilgotnymi rękami formować kuleczki

Gotowanie jest łatwe
Makaron z Sosem z Awokado – Zdrowy i Smaczny Obiad 187

taki który jest z mięsem i serem :). Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu taki jaki lubimy na sos: 2 awokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta papryki ostrej duża szczypta kolendry mielonej sól do smaku Link do filmu z przygotowania

Uwaga Babcia Gotuje
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 375

zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy

Szefowa kuchni
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 205

gram maku mielonego 200 gram mielonych migdałów 200 gram cukru 200 gram miękkiego masła 10 jajek 1  łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól Krem advocat 300 ml mleka 300 ml likieru advocat 5 żółtek 1/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 500 gram sera mascarpone Wykonanie: Biszkopt makowy Masło z miodem

kgwjanczewo
Domowe hamburgery 230

pieprz do smaku. Z mielonego mięsa wołowego przygotowałam hamburgery (wielkości ok.100g) i usmażyłam, po 3 minuty z każdej strony, na patelni grillowej. Bułkę przekroiłam na 3 części i podpiekłam (też na patelni grillowej). Teraz pora na składanie hamburgerów: spód bułki – sos – drobno posiekana cebula – pokrojona sałata lodowa – plaster sera żółtego – mięso – ponownie bułka

mojewypiekiinietylko
Bakłażan faszerowany mięsem i kaszą jaglana 194

patelni bez rumienienia.Dodac czosnek Mieso mielone wymieszac z podduszona cebula i czosnkiem.Mocno doprawic sola i pieprzem.Dodac kasze jaglana,jajko i drobno pokrojonego,obranego ze skory pomidora (tylko twarda czesc,bez pestek i wody) jak rowniez upieczony i pokrojony w kostke miazsz z baklazanaPrzygotowanym farszem napelnic polowki baklazanow,posypac startym serem i wlozyc do piekarnika nagrzanego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 197

może być dowolne mleko ja miałam akurat takie) 3/4 szklanki mąki z amarantusa 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu kolorowego 1/2 łyżeczki mielonych nasion chilli 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i musztardy w proszku Dodatkowo do smażenia 1 litr oleju rzepakowego. Smażyłam w garnuszku o pojemności 2 litrów. PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić(...)czasu aż osiągną złoty kolor. Po wysmażeniu przekładamy je na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Na gorące stripsy położyłam dodatkowo plasterki sera żółtego typu Edam MSM Mońki . Dodały one jeszcze lepszego smaku :) Edamski MSM Mońki to ser podpuszczkowy typu holenderskiego. Powstał z  pasteryzowanego mleka krowiego i charakteryzuje się łagodnym smakiem z lekko wyczuwalną orzechową nutą. Wyjątkowy aromat zawdzięcza wykorzystaniu

ClauditteMissCooking
Środek tygodnia ! 174

odległych czasach. Makaron kolanka z sosem pomidorowym :  (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie makaronu kolanka 1 koncentrat pomidorowy 1/2 kostki bulionu warzywnego 100 g jogurtu pieprz sól oregano bazylia ser żółty Makaron gotujemy al dente. W tym czasie do rondla wlewamy 1/2 litra wody, dodajemy pół kostki bulionu warzywnego i zagotowujemy wodę. Jak woda zagotuje się, wtedy dodajemy dwie łyżki(...)jogurt.  Zwróćcie uwagę, aby nie było żadnych grudek, wtedy powoli wlewamy do sosu i mieszamy. Musicie zrobić to na wyczucie, żeby sos nie zgęstniał zbyt mocno, bo będziecie mieli raczej klej stolarski niż dobry sos. Tak więc uwaga przy dodawaniu jogurtu z mąką. Jak już wszystko uda się super :) czekamy, aż się sos zagotuje. Wtedy próbujemy czy nie należy

vegetanie
Wyprawa do Francji, czyli danie a'la quiche 285

potrzebowałem: 1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram szpinaku, 200 ml śmietany 12%, 100 gram dobrej jakości salami, 50 gram masła, 10 pomidorków koktajlowych, 50 gram parmezanu, 50 gram tartego sera mozarella, 4 jajek, 3 ząbków czosnku, ziół prowansalskich, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od rozwałkowania płatu ciasta francuskiego oraz umieszczenia go w formie do tarty z karbowanymi brzegami(...)mielony pieprz. Składniki wymieszałem na w miarę jednolitą masę. Lekko przestudzone ciasto posmarowałem pozostałym roztopionym masłem. Następnie ułożyłem na nim około połowę pokrojonego w półplasterki salami i kilka pokrojonych w połówki pomidorków koktajlowych. następnie wylałem na ciasto masę szpinakową i rozłożyłem ją równomiernie. Wierzch udekorowałem pozostałymi półplasterkami salami i pokrojonymi w połówki pozostałymi pomidorkami koktajlowymi. Całość posypałem pozostałym serem

Wyprawy kulinarne
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 216

Kraków, Wrocław, Zakopane, Bukowina Tatrzańska, Rzeszów a ostatnio Toruń. W każdym z tych miast zahaczyłam o restaurację z pierogami. Wszędzie smakowały inaczej. W Krakowa zmałpowałam ze szpinakiem i żółtym serem z Wrocławia duży i pieczony z ziemniakami, z Zakopanego z oscypkiem, z Bukowiny z kapustą i grzybami a z Torunia przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę(...)suszonych bez zalewy  puszka fasoli czerwonej  ząbek czosnku  20 dag startej mozzarelli  2 łyżki koncentratu pomidorowego  łyżka smalcu  pieprz, sól, łyżeczka kminku mielonego, łyżeczka majeranku, garść posiekanej świeżej kolendry lub zielonej pietruszki  Sposób przyrządzenia:  Mąkę przesypać do miski, dodać sól, cukier, drożdże. Wymieszać, następnie dołączyć posiekane masło, jajko i mleko

pieprzny smaczek
FRANCUSKA TARTA Z POREM 146

Czosnkowy PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję

Gotowanie Patki
Risotto z gruszką i serem 160

gruszką, aromatycznym białym winem, cebulą i serem. Podana z dodatkiem świeżych pomidorków i rukoli stanowi wyśmienite, pełnowartościowe danie obiadowe.   Składniki: (na 4 porcje) 300g ryzo do risotto 2 twarde gruszki 500ml bulionu warzywnego 1 biała cebula kieliszek białego wytrawnego wina 150g serka kremowego (do smarowania) 2 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz, sól do podania: pomidorki

Pyry na Gaz
Sałatka z czerwonej fasoli, endywii i ogórków małosolnych 119

łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: fasolę płuczemy, wysypujemy do miski, dodajemy posiekany koperek, pociętą endywię, pokrojone w kostkę ogórki, majonez i przyprawy, mieszamy. konsumujemy np ze świeżym pieczywem z serem camembert. smacznego

Gocha gotuje!
Bakaliowe mini tarty z serkiem z nerkowców i herbaty matcha 167

suchych składników np. mąki kokosowej, albo mielonych orzechów. Dwie foremki o średnicy 8-9 cm wykładamy folią aluminiową, lub spożywczą (dzięki temu łatwiej będzie wyjąć z nich gotowe tarty) i wylepiamy dno oraz brzegi naczyń masą bakaliową. Wyrównujemy krawędzie i wkładamy foremki na chwile do zamrażalnika, a w tym czasie przygotowujemy ser z nerkowców. Orzechy nerkowca odsączamy z wody

Quinoa Raz!
Sylwestrowe menu-orzechowe ciasteczka z pleśniowym serem i gruszką 323

smak. Składniki: mąka 2 szklanki mielone orzechy włoskie 150 gr 4 żółtka masło słone użyłam Lurpak 100 gr białko z jednego jaja szczypta cukru Zagnieć ciasto ze składników. Schłódź w lodówce. Rozwałkuj na stolnicy cienki placek, wycinaj dowolne kształty. Piecz w 180 stopniach od 15-20 minut. Podawaj z pleśniowym serem, gruszką i rodzynką

AZgotuj!
Naleśnikowa Quesadilla 389

kawałki kurczaka, posypujemy kukurydzą, szczypiorkiem oraz serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem i kładziemy na gorącej suchej patelni, najlepiej tej samej, a której smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane śmietaną i oprószone szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. PYCHOTA! P.S Pomysł idealnie sprawdzi się

Luźna Kuchnia
Kopytka na różne sposoby 158

trzy sposoby: na słodko z białym serem i cukrem, podsmażane, oraz z masłem i pyszną marchewką. To tylko trzy sposoby, bo jest ich jeszcze wiele, ale to innym razem. Składniki; 1 kg ziemniaków 2 szk mąki pszennej  5-6 łyżek mąki ziemniaczanej  jajko 2-3 łyżki oliwy Sól Ziemniaki ubijamy lub mielimy przez maszynkę, dodajemy mąkę i wbijamy

Apetyczna babeczka
WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 165

szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka owczo-koziego) - świeży koper - kwaśna śmietana (nie trzeba) Wędzonkę pokroić na małe kawałki, u mnie cienkie paski (ok.0,5x2cm), W garnku zagotować wodę(...)kostkę seler naciowy, dodajemy także pozostałe warzywa i gotujemy ok.15 minut. Następnie dorzucamy buraczki, gotujemy 5 minut, dodajemy łodyżki, po kolejnych 5 minutach dorzucamy pokrojone liście, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą gdy jest taka potrzeba. Dodajemy także wrzącą wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Gdy dodajemy kwaśną śmietanę musimy ja wcześniej zahartować, tzn. do śmietany dodajemy kilka razy

Smaczne Zdrowe
Gniazdka ziemniaczane z jajkami 140

się upiecze, niż ziemniaki. Wielbicielom żółtego sera, przypominam serowe koszyczki , które niezmiennie cieszą się u mnie dużą popularnością w okolicy Wielkanocy. Zapewniam, że będą pięknie wyglądać na świątecznym stole. Do jajek oczywiście polecam majonez w wersji light . Składniki na 4 porcje : 500g ziemniaków 1 duże jajko 1/2 łyżeczki majeranku sól i świeżo mielony pieprz do smaku 4 średniej wielkości

Dietolog
Sernik w kruchym cieście. 206

trzykrotnie mielonego twarogu + 125 ml ciepłego mleka (lub 500 g twarogu z wiaderka) 150 g cukru 1 łyżka  cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ser ubijamy z cukrami, mąką, połową

Rozpustne gotowanie
Placuszki z cukinii z mozzarellą 214

mąką z ciecierzycy z żółtym serem) sól, pieprz do smaku oliwa lub olej do smażenia Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i odstawić na ok. 30min. Nadmiar wody z cukinii odsączyć. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę, jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku pieprzem ( ja użyłam mieszanki świeżo mielonego pieprzy zielonego, białego, czerwonego i czarnego

apetytnapieczenie
Grecka uczta z Pascalem 175

dania meze. Czerwone cebule faszerowane mielonym mięsem, papryką, kolendrą. Połowa z cynamonem, połowa na ostro. Do tego baba ghanoush z pieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem

GRUBY WAŁEK
Indyjskie kofty i Przypomnienie :) 208

kurkumy garść orzechów nerkowca 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili  1/2 łyżeczki cynamonu 600 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta soli olej kuleczki ziemniaczano-serowe (KOFTY) ok. 20 sztuk: 2 szkl. zimnego puree ziemniaczanego 200 g sera typu capri 2 czubate łyżki maki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z jabłkami z ciasta francuskiego 330

zupę cebulową, nadziać warzywami lub serem. Dzisiaj przedstawiam przepis na tartę z twarogiem, jabłkami i cynamonem. Jest delikatna i słodziutka. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Przepisy Majki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 2 duże słodkie jabłka 1 łyżeczka brązowego cukru szczypta cynamonu szczypta mielonego kardamonu (zastąpiłam ziarenkami z nasion) Masa twarogowa

My Culinary Art
Carpaccio z buraka na rukoli 187

serka koziego ( można zastąpić serem feta)1/2 paczki rukoliprażone pestki słonecznikaoliwa z oliweksól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Ugotowane buraki kroimy na cienkie plastry. Na talerzu układamy liście rukoli, a na nich plastry buraka. Buraki przyprawiamy szczyptą soli. Następnie dodajemy serek kozi. Wszystko polewamy oliwą z oliwek, posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i szczyptą świeżo mielonego pieprzu.Smacznego

kulinarnyJa