Dwa tygodnie temu jadłam pyszną tartę z serami (E. - dziękuję 😊) i zainspirowana tamtą postanowiłam zrobić podobną. Dla koloru dodałam zielony groszek. O tej porze roku używam groszku mrożonego. Jest wygodny w użyciu i ma piękny kolor, idealnie współgrający z dzisiejszą pogodą. Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Ciasto 200 g mąki orkiszowej pół łyżeczki soli 100 g zimnego masła 2 żółtka 2 łyżki wody 2 łyżki oleju Farsz 200 g fety 250 g ricotty 125 g brie gruszka 200 g mrożonego zielonego groszku Hortex ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)