mielone z serem - 3500 przepisów (strona:141/234)

Lasagne 211

zbliżających się imienin. Jak kochać to tylko po włosku. Składniki na lasagne (4 porcje): mięso mielone około 500 g makaron do lasagne (w przepisie został użyty oryginalny włoski makaron firmy Arrighi) puszka krojonych pomidorów pomidor puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: masło około 50 g 3 łyżki

Karola gotuje
Cannelloni przepis 181

przepisu, wyszło mi 26 rurek cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki

NiePieprz.pl
Amerykański studencki obiad 185

Składniki: - 150g mięsa mielonego - 1 cebula - jajko - kilka łyżek oleju do smażenia - kilka łyżek bułki tartej - dwie bułki kajzerki lub inne jak ktoś woli - 400g mrożonych frytek - 2 plasterki żółtego sera -sól, pieprz, ketchup do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka

Tanie przepisy studenckie
Keftedes, pulpeciki po grecku 166

poprzestanę, myślę, że w końcu utrafi ona idealnie w mój gust. Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe - 1 cebula; - 2 szalotki; - 1 pęczek natki pietruszki; - puszka pokrojonych pomidorów; - łyżka koncentratu pomidorowego; - 0,5 łyżeczki cynamonu; - 4 kromki chleba; - 60 g sera feta; - 80 g czarnych oliwek; - jajko; - 1/3 szklanki mleka; - oliwa; - 0,5 szklanki wody; – sól

dom-agi.pl
Kalafior w mięsie mielonym 217

dużo z nim zabawy.Spróbujcie bo warto:) Składniki: 1 kalafior 1,5 kg mięsa mielonego pieprz do smaku wegeta do smaku sól do smaku łyżeczka słodkiej papryki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej plastry szynki bądź boczku 10 dag startego żółtego sera Wykonanie: Kalafiora obrać i wymyć. W całości wsadzić go do gotującej się wody i gotować około

Krakowskie smaki Ani
Spaghetti Bolognese 170

porcje słodka cebula 2 łyżki oleju 500 g mielonego mięsa wołowego/wieprzowego 500 ml przecieru pomidorowy 1/2 łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku duże opakowanie spaghetti 150 g startego parmezanu (ewentualnie inny ser) sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, siekamy na mniejsze kawałki

Słodkie Przyjemności
Chłopskie risotto. 196

szkl wina białego wytrawnego  ok 1 l bulionu (drobiowego, warzywnego) pieprz czarny świeżo mielony 1 szkl mrożonego groszku 1 cebula 2 mniejsze marchewki 200 - 300 g  kiełbasy cienkiej (myśliwska GTS) olej rzepakowy do smażenia ok 3 łyżek 20 - 30 g sera Rubin Wykonanie:Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę

Malinowe Pocałunki
Zrolowany Kurczak 179

dwie odsłony: zielone oliwki ser żółty Oraz: Świeże brokuły pół kostki białego sera  plaster sera feta czosnek Piersi z kurczaka kroimy na pół lub na 3 w zależności od grubości...Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety...Przyprawiam słodką oraz ostrą papryk, świeżym mielonym pieprzem. Do środka wkładamy ulubione warzywa, oraz wszystko tak naprawdę na co mamy ochotę...Zawijamy...Smażymy

NaKońcuJęzyka
Burger z polskiej wołowiny 206

Przepis powstał przy współpracy z portalem beefmania.org Składniki (na 3 burgery):200 g wołowego mięsa mielonego (tatar)1 łyżeczka musztardy dijon1/2 cebuliOliwa z oliwek do smażeniaDodatki:3 bułki pełnoziarniste kajzerki3 łyżki listków roszponki1 pomidor gruszkowy3 plastry sera topionego1 ogórek kiszonySos:1 łyżka ketchupu1 łyżka majonezuPrzepis: Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem

Emcia Pichci
Pierogi ruskie 205

jednak część pierogów zamrozić i ugotować je innego dnia (nic nie tracą na smaku) a będziemy mieli szybką obiadokolację w środku tygodnia. Pierogi ruskie PRZEPIS Ciasto 2 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 szkl. wody ciepłej 1 jajko Nadzienie 50 dkg sera białego 5 średnich ugotowanych ziemniaków 3 średnie cebule pieprz sól Przygotowanie Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Zapiekanka z pieczonymi pomidorami, cukinią i makaronem 503

minut . Na końcu przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem. 500 g młodej cukinii (drobnej i wąskiej) 40 g masła szczypta soli morskiej 1 łyżka listków świeżego tymianku świeżo mielony czarny pieprz Piekarnik nastawić na 160°C (termoobieg) . Ugotować makaron w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 180 g makaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych(...)Mieszać przez chwilę. Dodać małą szczyptę soli (bo ser jest słony), szczyptę białego pieprzu i odrobinę świeżo startej gałki muszkatołowej. Po chwili dodać żółtko i szybko wymieszać wszystko razem. 60 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 125 ml mleka 50 g ricotty 1 żółtko sól morska, biały mielony pieprz, gałka muszkatołowa Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć

Moja Delicja
Tarta z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem w sosie pomidorowym 180

włoskiego sosu pomidorowego (miałam z kaparami i oregano) 5 łyżek startego żółtego sera + 4 plastry 1 puszka kukurydzy z groszkiem (po odsączeniu 285g) 100g tuńczyka w sosie własnym (może być więcej, ja miałam akurat niepełną puszkę) 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Miękką margarynę dodajemy(...)wycinamy foremkami dowolne kształty, którymi przyozdobimy wierzch tarty (ja akurat wycięłam gwiazdki i serduszka, ale jest pełna dowolność w tym temacie). Farsz: Sos pomidorowy wlewamy do miski, dodajemy starty ser, odsączoną kukurydzę z groszkiem i przyprawy, mieszamy.  Na podpieczony spód kładziemy 2 plastry żółtego sera, wykładamy połowę farszu, ponownie 2 plastry żółtego sera, resztę farszu, a na wierzch rozdrabniamy

Kolorowy Przepisownik
Ser piwny / Bierkäse 348

porcje: 1 miękki ser pleśniowy (najlepszy tzw. "śmierdzący" :P ) romadour, limburger, Pont-l’Évêque, Saint-Albray lub bardzo dojrzały brie, camembert lub Bonifaz  (ok. 180-200g) 1 szalotka lub nieduża cebula posiekana 1 płaska łyżka ostrej papryki w proszku 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu 1 duża łyżka ostrej musztardy 1 płaska łyżeczka grubo mielonego kminku 1 płaska(...)grzanki chlebowe (chleb smarujemy oliwą i na mocno rozgrzanej patelni opiekamy krótko z dwóch stron, aż się lekko podpieką - powierzchnia powinna być podpieczona i twarda, środek miękki)   1. Ser należy wyjąć kilka godzin przed wymieszaniem z resztą składników - powinien być bardzo miękki. Można rozłożyć składniki na talerzu lub desce, w krążkach cebuli (jak na zdjęciu 2.) , dodając do każdej

Kuchnia Prezydentowej
Wiosenna fritata z kiełkami strączków, młodymi ziemniakami i twarożkiem. 143

sera cheddar  1 średnia cebula  4 średnie ziemniaki młode  50 g twarożku u ,mnie akurat paprykowego  kilka pomidorków koktajlowych garść świeżej kolendry   ok. 70 g kiełków roślin strączkowych  szczypiorek  Przyprawy:  sól  pieprz czosnek  oliwa z oliwek  wędzona czerwona papryka  kmin rzymski  kolendra mielona  tymianek(...)Całość podsmażamy przez ok 2 minuty na wolnym ogniu.  2. Jajka wbijamy do osobnej miski i lekko roztrzepujemy, nie ubijamy!. Dolewamy mleko i mieszamy. Dodajemy sól oraz pieprz. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. dodajemy do masy jajecznej.  3. Na dnie naczynia żaroodpornego lub innej formy wykładamy warzywa. Posypujemy całość pozostałymi przyprawami (tymiankiem, papryką, czosnkiem, kolendrą

vaniliowoczekoladowa
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 237

wyrazistym smaku, np. z serem z niebieską pleśnią, oscypkiem lub z twarogiem czy serem korycińskim. Galaretka z pewnością polubi się także ze słoną, suszoną szynką czy z piersią kaczki.Jeżeli macie możliwość, kupcie duże owoce pigwy jabłkowej lub gruszkowej, a nie pigwowca, ponieważ będziecie mieli zdecydowanie mniej roboty z ich krojeniem i wydrążaniem (pamiętam, jak kiedyś nasza kuchnia po wydrążaniu(...)jeszcze przez ok. 30 min., aż na powierzchni powstała zastygnięta warstwa. Galaretkę wyjęłam z piekarnika i zostawiłam do wystygnięcia.  Gotową galaretkę pokrój na kwadraty i podaj do deski serów, suszonej szynki, mięsa kaczki lub zjedź jako deser. Można ja też dodać do herbaty (jak pisałam wyżej, smakuje jak miód). Galaretkę przechowuj w lodówce owiniętą w folię plastikową lub pokrojoną

Chilli Czosnek i Oliwa