Bardzo dobry przepis na pulchne, mięciutkie ciasto na pierogi. Tym razem wersja pierogów ruskich (nie wiem dlaczego kiedyś ich nie lubiłam ;)). Pierogi są oczywiście pyszne w dniu ich przygotowania. Można jednak część pierogów zamrozić i ugotować je innego dnia (nic nie tracą na smaku) a będziemy mieli szybką obiadokolację w środku tygodnia. Pierogi ruskie PRZEPIS Ciasto 2 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 szkl. wody ciepłej 1 jajko Nadzienie 50 dkg sera białego 5 średnich... czytaj dalej...
......nic dodać nić ująć bo mamy tu do czynienia z niebiańską potrawą . Na przystawkę proponuję ukraińską dumkę.
Może domownikom zasmakują z czasem. Ja też kiedyś nie przepadałam. ;)
Dzięki za odwiedziny mojego bloga :) a pierogi uwielbiam, dzisiaj nawet zjadłam na kolacje ruskie odsmażone, posypane fetą i ostra papryką-pycha :)pozdr:)P.