mielone z serem - 3500 przepisów (strona:142/234)

Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 135

Inspiracja: Cannelloni z mięsem w sosie porowym wg Okrasy . Kuchnia Lidla. Przepis nieco zmodyfikowałam, używając tego, co akurat miałam pod ręką w lodówce. Cannelloni z mięsem

Kulinarne Przeboje
CIABATTY FASZEROWANE 150

SKŁADNIKI: • 4 ciabatty • 250 g mięsa mielonego • 1/2 papryki • 1/2 cebuli • 2 ząbki czosnku • 1 puszka pomidorów pelati • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 150 g czerwonej fasoli • 1 ostra papryczka • sól, pieprz • 50 g żółtego sera • olej PRZYGOTOWANIE: Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru, dodajemy mięso, smażymy aż się zarumieni

KUCHNIA POLSKA
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 223

spód: 115 g orzeszków z pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta 250 ml śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DANIE JEDNOGARNKOWE Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM 1580

CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 200 g ryżu, 35 dag mięsa mielonego, 1/2 większej papryki czerwonej, 1/2 średniej papryki białej, 1/2 puszki pomidorów krojonych, 250 ml bulionu, 3/4 puszki kukurydzy, większa cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka oleju, garść startego sera żółtego, posiekana natka pietruszki (do posypania potrawy), łyżeczka oregano, łyżeczka kminu rzymskiego, płaska łyżeczka soli

JejKuchnia
sałatka meksykańska król imprezy 445

składniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek majonezu 500 ml gęstego jogurtu naturalnego tłuszcz do smażenia sproszkowana ostra papryka sól, pieprz wykonanie: Cebule obieramy, jedną kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka żytnianka z makową nutą 235

mojej kochanej mamy:) Składniki (całość około 540 kcal): jajko 125g chudego twarogu 10g suchego maku (mielimy) około 15g rodzynek 30g płatków żytnich 100g dojrzałego banana klika kropel olejku migdałowego 10g migdałów (do dekoracji:) opcjonalnie coś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy jajko, ser, olejek, banana, mak, miksujemy na jednolitą masę dodajemy płatki, rodzynki, mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z serem mozzarella 183

Zrobiłam więc lekką kolację.  Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat z roszponką 1 opakowanie sera mozzarella 1 dymka - szczypior 3 duże rzodkiewki 1 żółta papryka 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki zielonych oliwek  1/2 puszki zielonego groszku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól Sałatę przekładamy do salaterki Mozzarellę szarpiemy w palcach na kawałki Dymkę siekamy Rzodkiewki

Szczęśliwa kuchnia
Frykadelki serowe 165

Mieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy. Składniki 1 cebula 6 łyżkek oleju rzepakowego 250 g chudego twarogu 1 jajko 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 4 łyżki bułki tartej mielona czerwona papryka sól, pieprz(...)Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki). Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 165

SKŁADNIKI : 1 kalafior romanesco 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 2 młode marchewki, pokrojone w kostkę  1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego garść mrożonego groszku 3 łyżki oleju 150 g żółtego sera, tartego tarty parmezan do posypania sól, pieprz, słodka papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 308

MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki (lub bardzo drobno posiekaną świeżą) oraz starty ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki kukurydziane rozgniatamy w drobne kawałki

Nerds Kitchen
Prosta zapiekanka z ziemniakami 204

danie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego sera 4 jajka wegeta przyprawy (na przykład zioła prowansalskie, oregano, bazylia itp.) Podstawą jest mięso

KasiaiKrzysiu.pl
Cobb salad 316

musztardy Dijon 1 mały roztarty ząbek czosnku pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki oliwy Sałatka: 500 g piersi kurczaka 2 awokado 1 sałata lodowa skwarki z 100 g bekonu 3 pomidory pokrojone w kostkę 100 g sera Roquefort 2 jajka na twardo pokrojone drobno 4 dymki Przygotowanie   Sos : połączyłem składniki, wymieszałem

R'n'G Kitchen
Zielone spaghetti z chipsami z salami 160

smaku, 100 ml oleju rzepakowego cytryna i bazylia, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: świeży majeranek, świeży tymianek. P rzygotowanie: Pesto: Do blendera dodajemy bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewamy olej, dodajemy ser i ponownie miksujemy. Na sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i mieszamy

Moniki Smakołyki
Lasagne w szkle 137

wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. Co bedzie nam potrzebne? -platy lasagne -mieso mielone wolowe lub wieprzowo wolowe- nie kupujcie na tackach ale w kawalku i sami zmielcie w domu -marchewka -swieza bazylia -oliwa z oliwek -czosnek nawet 6 zabkow -cebula -ser zolty-koncentrat pomidorowy Pudliszki  -2 ugotowane jajka(niekoniecznie) -pieprz,sol -smietana - ja uzylam celowo MASMAL

Z Kuchni Do Kuchni
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 158

sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini, jagnięcina i indyk – oto przysmaki

Chilli Czosnek i Oliwa