mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:55/400)

Filet z kurczaka z kalafiorem z piekarnika i sosem tahini 322

Filety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie dopiekamy(...)wychodzi super! Składniki: 1/2 dużego kalafiora 1 cebula 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki pieprzy cayenne sól, pieprz 2 piersi z kurczaka cytryna 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy 2 łyżki tahini 1/2 pęczka pietruszki Wykonanie: włączyć piekarnik i nastawić na 200`C. Z kalafiora odzielić małe różyczki. Cebulę obrać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń zrobiona z fileta z kurczaka 122

zwijamy za pomocą foli aluminiowej i wiążemy nitką .Kładziemy do pojemnika żaroodpornego mięso zakrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok 70 min. Ja na nadzienie zużyłam farsz jaki mi został z pierogów świątecznych .Dodałam szpinak i jeszcze pieczarki oraz mięso mielone ok pól kg z indyka .wszystko doprawić i wbić 2 jajka .Mięso będzie się trochę zle zwijać

Moje Wyroby
Ciasteczka imbirowe świąteczne 192

ciasteczek 50 g cukru 85 g czekolady, 70% kakao 180 g mąki grahamki ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka świeżego imbiru, utartego szczypta soli 60 g masła 30 ml melasy 50 g perłowego cukru 1 jajko Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Rozpuść masło z cukrem i melasą. Lekko ostudź i wymieszaj

codojedzenia
Ciasto Makowa Panienka 1028

wiórków kokosowych 150 g masła w temperaturze pokojowej Dekoracja: 60-100 g wiórków kokosowych * Obrane ze skórki migdały mielimy w maszynce do kawy na mączkę. Jak zrobić ciasto ,,Makowa Panienka"? Biszkopt: Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Białka ubijamy ze szczyptą soli na miękką pianę. Po tym stopniowo dodajemy cukier i ubijamy

Kuchnia Łukasza
Nuggetsy. 157

Składniki:  4 piersi z kurczaka  1 duży jogurt naturalny (gęsty)  papryka słodka mielona, sól, pieprz  płatki kukurydziane Kurczaka płuczemy i kroimy na duże kawałki (tak żeby nam nie pospadały kiedy położymy na kratce w piekarniku) - solimy, pieprzymy. Jogurt mieszamy w miseczce z papryką, następnie przekładamy go do piersi kurczaka i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki

Moje-pitraszenie
Taco z mięsem mielonym i kukurydzą 193

papryka, curry, pieprz, sól, zioła prowansalskie (przyprawiamy wedle uznania) Wykonanie: Rozgrzewamy patelnie z łyżką oleju. Wrzucamy mięso mielone i przyprawy smażymy. Następnie dodajemy kukurydze, smażymy razem chwile i dodajemy pastę pomidorową. Na mniejszym ogniu dusimy, aż całość delikatnie zgęstnieje. Piekarnik nastawiamy na 125 stopni i po nagrzaniu wstawiamy nasze tortille na 10 minut. Następnie nadziewamy naszym mięsem. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Schab zapiekany w kiszonej kapuście 178

drobno cebulę. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę,przesmażyć kilka minut mieszając kilkakrotnie,doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Połowę przesmażonej kapusty włożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Na kapustę ułożyć obsmażone kotlety i rozłożyć resztę kapusty. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200* C i zapiekać ok. 40 minut. Spożywać na ciepło z kawałkiem pieczywa lub z innymi

Kolorowa kuchnia Elki
Przekąska na Halloween - kotleciki mumie 233

Wykonanie: 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, zarumienić na rozgrzanym oleju. 2. W misce połaczyć składniki kotlecików - mieso mielone, jajko, posiekana natkę pietruszki, przestudzoną cebulę i bułkę tartą. Doprawić pieprzem. Wyrobić jednolitą, zwartą masę. Schłodzić 15 min w lodówce. 3. Piekarnik rozgrzać do 200°C. 4. Uformować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 5. Oliwki pokroić

Atlas Smaków
Tarta bananowo-brzoskwiniowa 172

tartą. 2/3 ciasta wyłożyć na tortownicę (o średnicy 24-26 cm).  1/3 ciasta włożyć do lodówki. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.  Nadzienie: 2-4 dojrzałe banany 100 gram zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 3 białka Orzechy wymieszać z cynamonem i kardamonem.  Banany obrać, pokroić w plastry. Wyłożyć na spód

Kuchnia smaków
Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie) 194

musztardzie położyć startą (na grubych oczkach) marchew, połowę cebuli (pokrojonej w piórka) i farsz z mięsa mielonego. (Farsz - wszystkie składniki dokładnie wymieszać.) Całość zwinąć, związać nitką i umieścić z pozostałą cebulą - w worku do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 2-2,5 godziny. Przez pierwsze 30 minut w 200 stopniach, a następnie zmniejszyć temperaturę

Di gotuje
Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb 195

Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 cukinia 1 jajko kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki otrąb żytnich sól pieprz 1. Grzyby mielimy w młynku do kawy, mieszamy z … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kopytka z mlodych ziemniakow zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo 186

patelnię wlewamy pokrojone pomidory z puszki i wodę. Dusimy na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem, solą i dorzucamy porwane na mniejsze kawałki liście bazylii. Mieszamy. Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy danie ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C, ta by ser ładnie się ze złocił. Podajemy udekorowane listkami bazylii

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekany camembert 94

Składniki 2 krążki sera Camembert w drewnianym opakowaniu (musi być połączony zszywką a nie sklejony) szczypta grubo mielonej papryczka chili grubo zmielony świeży pieprz 2 ząbki czosnku (zmiażdżone) świeży tymianek(ewent. suszony) łyżka oliwy (może być smakowa) bagietka   Przygotowanie   Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni. Ser wyjąłem z pudełek i zamoczyć spód opakowania w wodzie

R'n'G Kitchen
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 183

zrobić? Wykorzystaj go do nadziania pysznych roladek lub usmaż jak kotlety mielone! Składniki na 6 niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego na końcu przepisu) 7 łyżek sosu(...)całość i gotuj sos kilka minut, często mieszając. Dopraw niewielką ilością pieprzu mielonego i po ok pół łyżeczki ziół prowansalskich i papryki mielonej. Gotowym sosem polej roladki. Zrzuć z mięsa cebulkę, bo może się przypalić przy pieczeniu. Wstaw do nagrzanego do 170-180stC piekarnika. Piecz ok 25 minut. Po 10 minutach obróć roladki, żeby ładnie zrumieniły się

Anioszek w kuchni
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze 372

podgrzać w piekarniku zawinięte w folię aluminiową albo posmarować glazurą – np. sosem BBQ i wstawić pod górną grzałkę piekarnika. Albo pociąć na zgrabne kawałki z jedną kostką i odgrzać na teflonowej patelni. SKŁADNIKI "DRY RUB" 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej 2 łyżki stołowe papryki ostrej wędzonej 3 łyżki stołowe soli 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 8 łyżek

Karo in the Kitchen