mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:53/400)

Kapsalon. Holenderski przysmak, który z tym przepisem przyrządzisz we własnej kuchni 163

pomidorków koktajlowych, 1 ogórek zielony, ćwierć główki sałaty lodowej, 1 czerwona cebula, 3 łyżki dobrego majonezu, 3 łyżki mleka, ketchup, 1 ząbek czosnku, olej, po jednej kopiastej łyżeczce kuminu mielonego, łyżeczka papryki w proszku, łyżeczka kurkumy w proszku, sól, pieprz. Będziesz potrzebować też 3-4 jednorazowych foremek aluminiowych, w których podaje się kapsalon. Danie można też jednak przygotować(...)dnie każdej foremki wyłóż porcję frytek, posyp startym lub pokrojonym w paseczki serem, zapiecz krótko w piekarniku – najlepiej pod górnym grillem. Kapsalon przed zapieczeniem. Zapieczone mięso i ser polej ketchupem, wyłóż składniki sałatki, polej sosem majonezowo-czosnkowym. Można posypać mieloną papryką. Przepis na shoarmę: Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz w domu [PRZEPIS] Artykuł

Kulinarna Polska
KRĄŻKI CUKINII NADZIEWANE MIĘSEM 224

Dzisiaj polecam przepis na krążki cukini nadziewane mięsem w wersji fit-odtluszczonej. Nadziane cukinie piekłam w piekarniku, wyszły smaczne i mniej kaloryczne niż te smażone na oleju. Mi bardzo smakowały a podałam je polane odrobiną ketchupu. Jeżeli lunicie cukinię tak jak ja to te danie jest(...)wygodniej. Wszystkie krążki lekko solimy. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną cebulę, natkę i przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i paprykę do smaku oraz bułkę tartą. Masę mięsną mieszamy.  Z cukinii dolewamy powstałą wodę i nadziewany krążki mięsem. Układamy je na wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180  C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli
Smarowidło ze słoika z piekarnika 175

Dobrą Kiełbasą . Od paru tygodni w każdy poniedziałek raczymy was przepisem na jakieś słoikowe smarowidło. I co jedno to lepsze :) Tym razem nie będzie pasteryzowane tylko pieczone w piekarniku. Użyjemy do niego mieszanki przypraw "Smarowidło domowe". W ogóle polecam zapoznanie się z produktami dostępnymi w sklepie Dobrej Kiełbasy: KLIK . A zwłaszcza zwróćcie uwagę na te ich mieszanki przypraw, bo wgniatają(...)cebuli (1 duża) 13 g mieszanki "Smarowidło domowe" od Dobrej Kiełbasy Słoninę, łopatkę i cebulę mielimy w maszynce na małych oczkach (ok. 3 mm). Doprawiamy i mieszamy dokładnie żeby wszystko się połączyło. Napełniamy słoiki. Zakręcamy i ustawiamy na blasze w zimnym piekarniku. Nastawiamy na 180 stopni i pieczemy 2 godziny na grzałkach góra-dół. Studzimy i możemy się zajadać

Marder&Marder Manufacture
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 144

czekało na swoją kolej mięso mielone, a pieczarki mam zazwyczaj w lodówce bez specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować(...)postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki 2+2 łyżki sera żółtego sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie Wykonanie Cukinie przekrawamy

Mieszam w Garnku
Dutch Baby, czyli Pieczony Naleśnik Piernikowy 181

piekarniki, bo składniki każdy z Was znajdzie w swojej szafce i lodówce.  Ps. W trzeciej wersji melasę zastąpiłam miodem, też wyszedł. Chciałam sprawdzić, bo czułam, że padną pytania "a co jeśli nie mam melasy" :) Składniki na 1 szt. śr. ok.22 cm: 2 jajka, duże L 1 łyżeczka melasy  1/3 szklanki (40 g) mąki pszennej 1/4 łyżeczki mielonego(...)cynamonu 1/8 łyżeczki mielonego imbiru szczypta zmielonych goździków 1/8 łyżeczki mielonej lub świeżo startej gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki soli 1/3 szklanki (80 ml) mleka 2 łyżki (30 g) masła Dodatkowo: cukier puder syrop klonowy albo słodka śmietanka, owoce itd. Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności nagrzałam piekarnik do 200 stopni . Do blendera wbiłam jajka i miksowałam do momentu

Blondynka Gotuje
Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą 186

składniki:ciasto250 g mąki125 g margaryny1 żółtko jaja1 łyżka cukru pudru szczypta solikrem300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone100 g białej czekolady3 łyżki mielonych migdałów300 g borówek kilka jeżynZe składników: mąki, margaryny,żółtka, łyżki cukru pudru oraz szczypty soli zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kulę owinąć(...)formy na tartę, ponakłuwać widelcem. Ciasto piec w rozgrzanym do 200 C piekarniku na złoty kolor ok 20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek maskarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę oraz mielone migdały, cały czas delikatnie mieszając szpatułką. Krem wyłożyć na wystudzone

Monia miesza i gotuje
Chlebki orzechowo-owsiane 206

łyżki oleju kokosowego i syropu klonowego cukier trzcinowy do posypania Piekarnik nagrzewamy do 150 st.C. Orzechy umieszczamy na blasze wyłozonej papierem i pieczemy ok 20 minut. Skórki powinny poodchodzić a orzechy lekko sie zezłocić. Wyjmujemy orzechy z pieca, studzimy. Ocieramy dłońmi skórki z orzechów. W maszynce do mielenia lub w malakserze mocno rozdrabniamy płatki owsiane (200 g) oraz orzechy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Imbirowe pierniczki jak z Ikei - Pepparkakor ze Szwecji 370

melasy lub syropu klonowego110 g masła100 g cukru trzcinowego375 g mąki1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru (dałam jedną)1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki mielonych goździków*1/4 łyżeczki soli1 duże jajko2 łyżeczki przyprawy do pierników (dałam jedną)+mąka do podsypywaniaCZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN+ CHŁODZENIECZAS PIECZENIA: 8-10 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI1. Do małego garnka wlewamy melasę, wsypujemy(...)róbcie to bezpośrednio na papierze do pieczenia, żeby zachowały pożądany kształt. Ciasteczka pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni - do momentu zarumienienia brzegów. Studzimy, przekładamy do puszki. Najlepiej smakują po kilku dniach. Smacznego! :)*Jeżeli nie uda wam się kupić mielonych goździków, kupcie całe. Wystarczy zdjąć z nich "główki" i zgnieść np. przy pomocy łyżki

My Culinary Art
Pomidory faszerowane mięsem 177

imprezach.  Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9  średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz pół łyżeczki cukru pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili 10 gałązek pietruszki(...)farszem. Na górze farszu kładziemy plasterek mozzarelli. Pomidory przykrywamy odkrojonym kapeluszem. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy i 2 łyżki wody. Układamy w nim pomidory i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pół godziny w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Cukinie zapiekane z kaszą 189

Kostkę rosołową rozpuścić wg przepisu Cukinie ułożyć na blaszce wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C, do blaszki wlać rosół Piec około 20 min. przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem. Dla tych którzy wolą wersję z mięsem proponuję zamiast farszu z serem zrobić farsz z mięsem mielonym. Może być wg tego przepisu na pulpety. Cukinie z farszem serowym

Proste Potrawy
ROSÓŁ Z PULPETAMI 156

sól i pieprz 1  gałązka lubczyku pulpety:  500 g mięsa mielonego z szynki 1/2 pęczka pietruszki 1 łyża musztardy sarepskiej sól i pieprz  Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy na połowę.Mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Cebule przekrajamy na pół i opiekamy w piekarniku- u mnie grill na 220 stopni na 5 minut ale moja babcia opalała(...)łyżę soli. Garnek kładziemy na gaz, gdy się zagotuje zdejmujemy szumowinę,zmniejszamy płomień i  przykrywamy pokrywką- wywar powinien tylko pyrkać. Od teraz wszystko gotujemy minimum 60 minut. Mielone z szynki przyprawiamy musztardą solą i pieprzem. Natkę siekamy bardzo drobno i dodajemy do mięsa. Formujemy kotleciki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucamy pulpety, gotujemy

KuchcikoweLove
Filet z kurczaka z kalafiorem z piekarnika i sosem tahini 348

Filety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie dopiekamy(...)wychodzi super! Składniki: 1/2 dużego kalafiora 1 cebula 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki pieprzy cayenne sól, pieprz 2 piersi z kurczaka cytryna 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy 2 łyżki tahini 1/2 pęczka pietruszki Wykonanie: włączyć piekarnik i nastawić na 200`C. Z kalafiora odzielić małe różyczki. Cebulę obrać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń zrobiona z fileta z kurczaka 171

zwijamy za pomocą foli aluminiowej i wiążemy nitką .Kładziemy do pojemnika żaroodpornego mięso zakrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok 70 min. Ja na nadzienie zużyłam farsz jaki mi został z pierogów świątecznych .Dodałam szpinak i jeszcze pieczarki oraz mięso mielone ok pól kg z indyka .wszystko doprawić i wbić 2 jajka .Mięso będzie się trochę zle zwijać

Moje Wyroby
Ciasteczka imbirowe świąteczne 209

ciasteczek 50 g cukru 85 g czekolady, 70% kakao 180 g mąki grahamki ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka świeżego imbiru, utartego szczypta soli 60 g masła 30 ml melasy 50 g perłowego cukru 1 jajko Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Rozpuść masło z cukrem i melasą. Lekko ostudź i wymieszaj

codojedzenia
Ciasto Makowa Panienka 1057

wiórków kokosowych 150 g masła w temperaturze pokojowej Dekoracja: 60-100 g wiórków kokosowych * Obrane ze skórki migdały mielimy w maszynce do kawy na mączkę. Jak zrobić ciasto ,,Makowa Panienka"? Biszkopt: Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Białka ubijamy ze szczyptą soli na miękką pianę. Po tym stopniowo dodajemy cukier i ubijamy

Kuchnia Łukasza