mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:56/400)

PIECZONE BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM I CUKINIĄ 150

Dwie nieduże cebule kroję w kostkę  i podsmażam na patelni, pod koniec smażenia dodaję starte ząbki czosnku. 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego albo z indyka smażę  wraz z cebulą,solą,pieprzem,bazylią,słodką papryką i oregano. Dodałam również małą białą,pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. Bakłażana i cukinię myję, kroję wzdłuż na pół i wydrążam środek(...)posypuję serem mozzarellą. Wstawiam danie w żaroodpornym naczyniu skropionym oliwą do piekarnika,  na około 40 minut w temp.180 stopni. Danie w sam raz na tę porę roku.... róbcie szybko bo bakłażany są teraz tanie i smaczne ;-) Polecam też CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI

potrawyregionalne
Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami 666

podgrzybków, całość mieszamy i doprawiamy solą, sporo mielonym pieprzem i jeszcze do smaku – mielonym kminkiem.   Jeśli Wasze nadzienie wyszło za bardzo wilgotne i przy nabieraniu go widać płyn, wyjmijcie wszystko razem na szeroką dużą patelnię i duście, aż większość płynu odparuje. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C . Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt na podsypanej mąką stolnicy na grubość około(...)kminkiem, czarnuszką lub sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut, do zezłocenia.   Pyszne są i na ciepło, i na zimno. I same, i podane do czerwonego barszczu czy czystej zupy grzybowej. Te paszteciki idealnie się mrożą – potem wystarczy tylko odmrozić je w lodówce i odgrzać w piekarniku. Możecie też od razu zrobić je z kilograma

Karo in the Kitchen
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 163

domowe, dobrze przyprawione są dla mnie synonimem świąt. A pasztet to już w ogóle! Ze względu na żmudny proces przygotowywania tej potrawy (głównie mielenie jest uciążliwe, wiem bo mieliłam w tym roku wszystko dzielnie i samodzielnie, a robiliśmy z podwójnej porcji) pasztety robi się u mnie w domu tylko dwa razy do roku - na Boże Narodzenie i Wielkanoc (zazwyczaj przygotowuje(...)pozostałego z ugotowania warzyw, wołowiny i indyka), mieszamy, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, tartym korzeniem lubczyku i solą (my dodajemy jajka na samym końcu, masę można było spróbować i ewentualnie doprawić wg smaku). 4. Na końcu dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Przekładamy do aluminiowych foremek wkładamy do piekarnika i nastawiamy temp. na ok.150-160stopni. Pieczmy ok 45 – 50 minut

W mojej kuchni
Faszerowana papryka wg Aleex 165

modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta, jędrna, ale nie za twarda, taka w sam raz. W mojej kuchni danie sprawdziło się znakomicie. A u Was? Spróbujcie. Składniki: • 5 małych papryk podobnej wielkości • ½ kg mięsa mielonego (łopatka, szynka, mięso mieszane) • 1 jajko • 1 torebka ryżu • 5 łyżek bulionu • sól(...)pieprz, ew. inne ulubione przyprawy • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować i ostudzić. 2. Mielone mięso połączyć z ryżem, dodać 2 -3 łyżki bulionu. Wymieszać. Można dodać natkę. 3. Dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę. 4. Mięso można przygotować wcześniej. Wówczas należy je przykryć folią i wstawić do lodówki. 5. Papryki umyć, osuszyć. 6. Odkroić

W mojej kuchni
DWA MILIONY KALORII CZYLI KARMELOVE, KARMELOWY ZAWRÓT GŁOWY 386

pudru trzcinowego) Dodatkowo: - ok.350g kajmaku, masy karmelowej (użyłam domowy kajmak na bazie nierafinowanego cukru trzcinowego  , przygotowałam podwójną porcję) - orzechy włoskie - płatki migdałów W misie miksera umieszczamy mąkę, mielony ksylitol (lub puder trzcinowy) oraz pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i stopniowo dodając po jednym żółtku zagniatamy kruche ciasto, u mnie przy pomocy haka miksera. Można również zagnieść energicznie(...)umieścić w lodówce. Po upieczeniu pierwszego spodu, wyjmujemy go, a  do piekarnika wstawiamy drugą blaszkę i pieczemy również (+/-) 22 minuty do lekkiego przyrumienienia, w tej samej temperaturze. Po wystudzeniu spodów, przystępujemy do ubijania masy śmietanowej. W misie miksera umieszczamy mascarpone, dodajemy kremówkę oraz 2 łyżki mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego i ubijamy na sztywno. Gotową masę śmietanową wykładamy

Smaczne Zdrowe
Domowy hamburger 141

jajko do posmarowania 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam kotlety burgery: 70 dkg wołowiny 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny sól, pieprz 1 jajko olej do smażenia pozostałe 2 pomidory 2 ogórki korniszony 1 ogórek zielony mały 1 cebula czerwona szpinak baby(...)układam na blaszce wysmarowanej i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół. Bułki przed pieczeniem smaruję żółtkiem rozmieszanym z mlekiem, posypuję sezamem.Wstawiam na 15 minut aż się ładnie zrumienią. Burgery: Mięso mielę razem z cebulą obraną i czosnkiem, przekładam do miski, dodaję musztardę, ketchup, paprykę mieloną, przyprawę do wołowiny, sól, pieprz, jajko i całość dobrze

wesoła kuchnia
Lazania… ulubiona 307

prostu nie ma :) Zresztą sama lazania dietetyczna nie jest… Sekretny składnik zaznaczony został gwiazdką na liście :) Składniki: (5-6 porcji) 12-14 płatów makaronu lasagne 500 g mięsa mielonego (np. z szynki) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku Sos boloński 520 g (np. taki ) *24 plasterki topionego sera żółtego (tostowego lub gouda) -musi to być właśnie ser topiony(...)sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg). Cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Odsunąć na bok patelni. Wrzucić mięso i smażyć, cały czas mieszając i rozdrabniając, aż mięso straci różowy kolor i nie będzie grudek (jeżeli kupiliśmy gotowe mięso mielone to proponuję przed wrzuceniem

Moja Delicja
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 134

Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest soczysta i smaczna. Proste i łatwe danie, które mam nadzieję zachwyci również Wasze podniebienia.   Składniki (na 2 porcje): 300 gram łososia bez skóry i ości garść solonych migdałów 1/4 cytryny 2 łyżki miodu świeżo mielony pieprz sól 2 gałązki rozmarynu oliwa z oliwek do wysmarowania formy(...)posiekane migdały i polewamy je miodem. Na każdym filecie kładziemy gałązkę rozmarynu. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i układamy w nich przygotowane filety. Danie umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 8 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.   Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
pysznotka ze śliwkami 203

dwie jednakowe blaszki i możemy piec na raz dwa ciasta w piekarniku z termoobiegiem. składniki: ciasto: 350 g mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru pudru beza: szklanka białek szczypta soli szklanka cukru 3/4 szkl mielonych orzechów włoskich krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone(...)pieczenia. Posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić ciasto. Odłożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto podzielić na pół, każdą część rozwałkować, wykleić dno natłuszczonych blaszek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 12 minut. W tym czasie śliwki umyć, wypestkować, podzielić na ćwiartki. Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Podpieczone ciasta

6niebo
CHRUPIĄCA CIECIERZYCA, ZDROWA I SMACZNA PRZEKĄSKA 1142

himalajska lub morska- inne dowolne dodatki, np. mielona papryka, czosnek itp.Ciecierzycę zalewamy wodą np. wieczorem i odstawiamy na conajmniej 12h, u mnie stała ok.20h. Następnie odsączamy ją, lekko obsuszamy, zalewamy oliwą, posypujemy solą lub dowolnymi przyprawami wg uznania, dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.30-40 minut

Smaczne Zdrowe
Chleb pszenno-żytni na piwie Guinness 228

wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą”. Nie wiem, co za pokrętny marketingowy umysł to napisał, ale pewne jest, że o pieczeniu chleba pojęcia nie miał. Woda w 200 stopniach i tak szybko się zagrzeje.   Po kolei. Odważamy połowę mieszanki, w moim wypadku było to 470g mąki. Mąkę mieszamy z drożdżami instant, mielonym kminkiem(...)wilgotną ściereczką lnianą przez ok.2 godziny, w piekarniku ustawionym na 50⁰C. Podrośnięte ciasto wyjmujemy na blat, formujemy bochenek (zerknijcie TUTAJ , pokazywałam jak). Po uformowaniu chleb ponownie musi wyrosnąć i podwoić swoją objętość – znowu włożyłam go do wyrastania pod ściereczką, do ciepłego piekarnika. Gdy chleb zwiększy już swoją objętość podczas drugiego wyrastania, piekarnik rozgrzewamy do 220⁰C i na jego

Karo in the Kitchen
Lekkie, pieczone kotlety mielone 140

Dziś zaproponuje Wam, coś co bardzo lubicie, ale w zupełnie innej odsłonie. Bo kto nie lubi kotletów mielonych? Ja osobiście uwielbiam i mogłabym je jeść co drugi dzień… jedyna rzecz, która mnie zniechęca, to sterczenie przy kuchence i smażenie tych kotletów. Pilnowanie, żeby się dobrze usmażyły, żeby się nie przesuszyły zbytnio, żeby się nie przypaliły… później sprzątanie(...)Smacznego! Jeżeli macie sprawdzone przepisy na kotlety mielone to podzielcie się ze mną przepisem * Można oczywiście wykorzystać swój ulubiony i sprawdzony przepis na kotlety i również je upiec. ** Im większy udział mięsa tłustego, tym kotlety będę mniej suche. *** Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika oraz od wielkości kotletów, im większe kotlety, tym odrobinę większy czas pieczenia

moj przepis na
651. Wiejski z piekarnika 137

gdybym się nie poparzyła choć raz na dwa dni.Przepis:200g serka wiejskiegook.70-100g mielonego serajajko20g waniliowego proszku budyniowegoskórka starta z cytrynysok z cytryny(1-2 łyżki)coś do posłodzeniaszczypta soliborówkiWszystkie składniki ze sobą miksujemy. Delikatnie mieszamy z borówkami. Przekładamy do natłuszczonego naczynka i pieczemy ok.35min w piekarniku nagrzanym do 180stopni

More food, love and dreams
.553. jedno z ulubionych połączeń 107

szkoły... PRZEPIS /1 porcja/ ~220g mielonego twarogu ~50g jogurtu greckiego (lub innego gęstego) ~jajko ~2 łyżki kakao ~łyżka czekoladowego proszku budyniowego ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku ~szczypta soli ~czubata łyżka masła orzechowego, ok. 30g (ja użyłam domowego, które ma nieco płynną konsystencję (♥), jeśli wasze jest twarde/gęste trochę je rozpuśćcie) Piekarnik rozgrzać do 190*C. Ser wymieszać z jogurtem

breakfast of dreams
paprykowe fryteczki z dipem czosnkowym 205

sól i sól grubo mielona nać pietruszki Sposób przyrządzenia : papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski grubości około 0,5cm i przekładamy do miseczki na paprykę wylewamy oliwę z oliwek oraz posypujemy ją słodką papryką w proszku - całość dokładnie mieszamy by wszystkie paski były pokryte mieszanką oliwy ze słodką papryką rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, paprykę wykładamy(...)muszkatołową i solimy do smaku papryki w piekarniku obracamy, zwiększamy temperaturę do 250 stopni i pieczemy jeszcze maksymalnie 5-7 minut obserwując czy się nie przypalają na talerzu/półmisku wykładamy pokrojoną sałatę lodową, układamy na niej upieczoną paprykę, następnie polewamy dipem czosnkowym, posypujemy drobno posiekaną nacią pietruszki i opruszamy grubo mieloną solą

zobacz ich smak

Proponowane wyszukiwania