mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:56/400)

Weganski, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka 217

kaszki kukurydzianej 80 ml śmietanki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii po pół łyżeczki mielonego cynamonu, imbiru i kardamonu po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, soli i pieprzu 100 g cukru trzcinowego 20 g płynnego oleju kokosowego Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Mieszamy składniki ciasta w misce. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka śledziowa z burakami 445

matiasów 5 kopiastych łyżek majonezu 2 jajka 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku pieprz czarny mielony Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach, ostudziłem, obrałem i pokroiłem w kostkę. Buraki owinąłem w folię aluminiową wstawiłem na 90 min do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Ostudziłem i również pokroiłem w kostkę. Cebulę pokroiłem w kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, białka

R'n'G Kitchen
Makaronowe gniazdka z mielonym 139

mieszamy). Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i posypujemy łyżką tartej bułki. Gniazdka wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i układamy w naczyniu obok siebie. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mielone mieszamy z jajkiem, cebulą, czosnkiem, dwoma łyżkami tartej bułki, 2 łyżkami przyprawy meksykańskiej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy 8 kotletów i smażymy je na rumiano(...)wszystko się ładnie rozpuści dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Sosem Zalewamy makaron z mielonym. Fetę kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół. Zapiekankę posypujemy fetą, oliwkami i mozzarellą. Posypujemy dwoma łyżkami ziół prowansalskich. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut

Pobite gary Barbary
PIECZONE ZIEMNIAKI HASSELBACK (NACINANE) 404

dużych ziemniaków (około  1-1,2 kg) 8 łyżek oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne lub płatków chili 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego kilka gałązek świeżego tymianku sól do smaku odrobina pieprzu WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj szczoteczką. Jeśli wolisz wersję bez skórki, obierz je cienko

Słodko-Słony Świat Ilony
Kasza jaglana z awokado, buraczkami i groszkiem 163

łyżka octu balsamicznego - kawałek awokado                   - świeżo mielony pieprz - oliwa                                         - sól(...)Wykonanie: - Buraczki zawinąć w folię aluminiową (błyszcząca strona do środka) i włożyć do nagrzanego na 180 0 C piekarnika, na ok. 40 minut - Sprawdzić widelcem twardość (mają być lekko twarde, ale widelec powinien dać się wbić bez większego oporu); ostudzić je - Kaszę gotować przez 15 minut wraz z solą i kurkumą - Groszek ugotować na parze lub w wodzie

Wegańska kuchnia orientalna
Hamburgery z kotletem indyczym i piklami 129

soli (na wierzch): - jajko roztrzepane z mlekiem - sezam Kotlety: - mięso mielone indycze - drobno posiekana cebula - jajko - czerstwa bułka - mleko - sól, czarny pieprz mielony - majeranek - ewentualnie bułka tarta   dodatki: - musztarda, majonez, ketchup - pomidor - sałata - cebula - konserwowe ogórki (u mnie pikle z ogórków ) Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika

Kuchnia co dnia
Hot-dog z majonezem, ketchupem i prażoną cebulką 146

wierzch): - mleko - sezam Prażona cebulka   przygotowana według przepisu Prażona cebulka do hot-dogów : - 1 cebula  - sól, mielony pieprz czarny - mąka pszenna - olej rzepakowy do smażenia Dodatki: - parówki - majonez (u mnie o smaku smażonej cebulki) - ketchup Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według podane wyżej przepisu. Formułuję z nich paluchy, lekko spłaszczam. A po wyrośnięciu smaruję

Kuchnia co dnia
Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą 141

czosnku 300 g jarmużu umytego i oczyszczonego z grubych łodyg 2 małe kalarepy 1 pęczek rzodkiewek ½ łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić

Pełny talerz
Trudna miłość. Dżem z marchewki z pomarańczą i kardamonem w kolejnym TU i TAM 241

sitko i odcisnąć nadmiar wody. Masę przełożyć do rondelka, dodać cukier, sok i skórki z cytrusów oraz mielony kardamon. Zamieszać i trzymać na średnim ogniu aż nieco zgęstnieje. Gorący dżem przełożyć do słoików i zapasteryzować (trzymam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 90 stopni).  * Cytuję  fragmenty rozdziału "Trudna miłość do marchewki" z książki "Dialogi języka z podniebieniem

KUCHARNIA
Naleśniki o smaku sernika brzoskwiniowego 137

przepis zainspirowany sernikiem brzoskwiniowym , który kilka dni temu piekłam razem z mamą.Kiedy z piekarnika dolatywał jego zapach ja podpaliłam patelnię i do dzieła!Delikatne, puszyste , mięciutkie … z orzeźwiającym cytrynowym posmakiem i wypełnione po brzegi słodkim mielonym serem i soczystymi ( niesamowicie soczystymi! ) brzoskwiniami.Niebo w gębie!SKŁADNIKI:( 6 szt )NALEŚNIKI:* mąka – 1,5 szkl* jajko – 2 szt* mleko

Ostra na Słodko
Pasztet z gęsi 150

przekładamy do jednego dużego lub kilku mniejszych naczyń żaroodpornych. Pasztet najlepiej zapiekać w kąpieli wodnej, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nie przypali się. Naczynie lub naczynia z pasztetem wkładamy do dużej głębokiej blaszki, do której wlewamy wodę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st.C od 40 minut do godziny, w zależności od wielkości naczyń w których zapiekamy pasztet. Gotowy

Smakowity Blog Kulinarny
Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami 183

cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy espresso 1 łyżeczka mielonej kawy (nierozpuszczalnej) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, grubo pokrojonej [ dałam garść orzechów włoskich Kresto] Piekarnik rozgrzać do 190°C.Osobno wymieszać składniki suche i mokre. Wlać do miski płynne składniki i wymieszać Dodać posiekane orzechy

Moje domowe kucharzenie
SERNIK Z MAKIEM, KOKOSEM I BRZOSKWINIAMI 6525

zamrażarki.Składniki na masę serową: -500g sera mielonego ( dałam z wiaderka)- 1 jajko- 1 op.budyniu śmietankowego bez cukru- 1/2 szkl mielonego ksylitolu- 125g miękkiego masłaW misie malaksera utrzeć masło z ksylitolem, dodać ser, jajko i budyń. dokładnie wymieszać.Składniki masy makowo-kokosowej: - 4/5 szklanki mielonego ksylitolu lub pudru- 1 szklanka maku- 5 białek- 100g(...)zmielony ksylitol lub puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, kokos i delikatnie wymieszać, do połączenia składników. Dałam mak mielony - suchy. Wyłożyć na masę serową. Na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone pozostałe ciasto. Piec ok.45 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku ( termoobieg) Wierzch polukrowałam lekko lukrem z cukru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówką. Takie wykończenie

Smaczne Zdrowe
Kurczak curry z placuszkami ziemniaczano-cukiniowymi 315

stylu z dużą ilością curry i kozieradki, a do niego placki ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja szybkiego, łatwego i taniego obiadu - zajadajcie ze smakiem! Kurczak curry - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) - przyprawa curry - mielona kozieradka - sos sojowy - świeża natka pietruszki - połowa ostrej czerwonej papryczki chili Placki ziemniaczano - cukiniowe - 1 cukinia - 8 ziemniaków

Sajkofanka smaku
Babka trzy smaki 199

części.Formę 30*10 cm wysmarować i wysypać kaszą manną.Wlać białe ciasto.Do drugiej części ciasta dodać mielone migdały ,wymieszać i wylać na białe ciasto.Do trzeciej części ciasta dodać kakao ,wymieszać i wylać na ciasto z migdałami Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 45 minut. Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje