Pomidory faszerowane wieprzowiną z pieprzem syczuańskim

Pomidory faszerowane wieprzowiną z pieprzem syczuańskim

Pomidory faszerowane wieprzowiną z pieprzem syczuańskim

Nadeszło lato, a wraz z nim pyszne soczyste pomidory. W tej odsłonie są bardzo sycące, a dodatek pieprzu syczuańskiego daje lekką nutkę orzeźwienia.  Składniki: 4 duże pomidory 400 g mielonej wieprzowiny 2 małe szalotki 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego w ziarenkach 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 pęczka natki pietruszki sól  olej do smażenia  mozzarella (opcjonalnie) Przygotowanie: Szalotki i czosnek drobno posiekać. Na suchej, rozgrzanej patelni prażyć ziarenka pieprzu do mome... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piąty grzech główny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.