Zupa krem z pieczonej papryki

Zupa krem z pieczonej papryki

Zupa krem z pieczonej papryki

Przepyszna zdrowa i bardzo sycąca :) Zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia! Można ją przygotować przy okazji wiosennego grilla, wystarczy zawinąć warzywa w folię aluminiową i upiec na kratce :) Składniki: 3 czerwone papryki 4 pomidory 4 ząbki czosnku średnia cebula lub 2 szalotki 0,5 litra bulionu warzywnego gałązka tymianku oliwa z oliwek łyżka masła sól i pieprz Do posypania: słonecznik pestki dyni płatki migdałów Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 200°C. Warzywa dokładnie umyć. Papryki przekroić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piąty grzech główny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.