Schab zapiekany w kiszonej kapuście

Schab zapiekany w kiszonej kapuście

Schab zapiekany w kiszonej kapuście

Takie danie możemy przygotować na obiad oraz śmiało podać na uroczyste przyjęcie zamiast tradycyjnego bigosu.  1 kg schabu bez kości 1,5 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 1 duża cebula sól świeżo mielony pieprz majeranek suszony 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 8-10 ziarenek kolorowego pieprzu  2 łyżki przyprawy warzywnej 2 łyżki oleju Schab podzielić na kotlety,delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą,pieprzem i majerankiem,ułożyć na talerzu. Talerz owinąć folią spożywczą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mielone, kotlety, schab, kotlet, marchewka, kapusta kiszona, pieczywo, wieprzowina, bigos, obiad, kotlet z kapusty, dania obiadowe, dania mięsne, kotlety mielone, schab gotowany

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.