mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:220/400)

Domowy kebab drobiowy w bułce z własnego wypieku 115

gyros 30 ml oleju rzepakowego 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 czerwona cebula, mniejsza kawałek zielonego ogórka SOS CZOSNKOWY 300 g gęstego jogurtu 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól morska cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: CHLEB TURECKI Do miski przesiej przez sito mąkę pszenną. Wsyp torebeczkę suchych drożdży i sól morską, po czym wszystkie suche składniki(...)centymetr). Zbyt gruba bułka zdominuje smak i sprawi że kebab będzie suchy. Uformowane bułki ułóż na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Okryj ścierką i pozostaw na kolejne 30 minut. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Przed samym pieczeniem bułki delikatnie ponacinaj nożem (tylko po wierzchu, nie przecinając ich na wylot), posmaruj rozkłóconym żółtkiem z mlekiem i obsyp obficie sezamem. Piecz

ProstePesto.pl
Bezglutenowy sernik na haloween 137

mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 100 g cukru pudru 110 g masła 1  jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych masa serowa: 140 g puree z dynii 250 g twarogu (mielonego) 100 g kwaśnej śmietany 100 g cukru (dałam 60 g cukru brzozowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ryżowej drobnej 1 jajko 1 żółtko pisaki czekoladowe do dekoracji Ciasto(...)serowa: Puree z dyni zmiksuj z cukrem, serem i kwaśną śmietaną. Dodaj mąkę i cynamon, a na końcu jajka. Masę serową wylej na wyłożoną kruchym ciastem blaszkę. Wsadź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 50 minut. W przypadku tartaletek, wyjmij z piekarnika po 30 minutach. Ostudź i udekoruj

Kuchnia bezglutenowa
Rozmarynowa panna cotta z pieczonymi śliwkami 138

oczekiwania Składniki: 340 ml śmietanki 36% 100 ml  mleka 2,5 łyżeczki żelatyny 2 gałązki rozmarynu 1/4 filiżanki cukru 500 g śliwek węgierek 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki kardamonu Wykonanie: Do małego garnuszka o grubym dnie wlewamy śmietankę, mleko, dodajemy cukier i gałązki rozmarynu. Na małym ogniu doprowadzamy śmietankę do wrzenia(...)foremek. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Owoce płuczemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Śliwki układamy w formie, przecięciem do góry. Posypujemy przyprawami.  Owoce pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Deser wyjmujemy z foremek, podajemy z upieczonymi śliwkami, polane sokiem, który powstał  w trakcie pieczenia owoców

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka orkiszowo-orzechowe ze wzorem (pełnoziarniste) 136

można użyć kakao) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Dodatkowo: mąka do podsypywania ciasta (u mnie ta sama co w ciastkach) Orzechy należy zmielić. (U mnie powstała wilgotna papka - dłużej mielona byłaby masłem orzechowym. Możecie je uprzednio podprażyć na suchej patelnie, ale wtedy należy użyć około 30-40g mąki mniej.) Wszystkie składniki (z orzechami) szybko zagnieść - do uzyskania jednolitej(...)przygotowanego ciasta - wykrawać (foremką lub np. szklanką) dowolne kształty (u mnie kółka o średnicy 6 cm). Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 12 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione.) (*) Jeśli chcecie upiec ciasteczka z własnym wzorem, to śmiało mogę polecić stronę My Gift Dna, gdzie istnieje możliwość zamówienia grawerowanego

Di gotuje
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 297

pokrój w plasterki. W rondelku połącz ze sobą (najlepiej trzepaczką) wodę, śmietanę, musztardę i mąkę. Dodaj koperek, wymieszaj. Przypraw dwiema szczyptami soli ziołowej i po 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego i ziołowego. Jeśli trzeba dodaj jeszcze soli lub pieprzu, wg uznania. Wstaw sos na gaz i mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu kilka minut, często mieszając. Pod koniec(...)czas mieszaj. Usmażone pieczarki rozrzuć na rybie i warzywach. Całość polej gorącym sosem. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i posyp nim potrawę. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Przez pierwsze 10 minut piecz w 180stC, potem zmniejsz do 160stC. Piecz łącznie ok 25 minut. Czas pieczenia dostosuj do grubości i wielkości ryby. Moje filety były raczej cienkie

Anioszek w kuchni
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 374

przed gotowaniem  użyłam wieprzowego ale może być cielęce lub wołowe przyprawy do gotowania mięsa: 1 listek laurowy 1 ząbek czosnku 4 – 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli do farszu: 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 średnia cebula (około 100 g) 1 łyżka usiekanej natki pietruszki 1 łyżka usiekanego koperku duża szczypta gałki muszkatołowej(...)półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut żeby cebula się zeszkliła. Teraz w maszynce do mielenia mięsa z założonym średnim sitkiem mielę składniki farszu na paszteciki, najpierw mięso i cebulę a na koniec do mielenia daję odciśniętą kajzerkę. Tak zmielone składniki farszu doprawiam przyprawami i dokładnie wyrabiam dłonią w misce, po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli

Uwaga Babcia Gotuje
Burgery z kaszy jaglanej i ciecierzycy 219

brązowego Papier do pieczenia 1 jajko do posmarowania bułek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki majonezu 1/4 szklanki ketchupu Słodka papryka mielona  Eco Blik Chili mielone  Eco Blik Dodatkowo: 1 cebula czerwona 2 pomidory Ogórek zielony Kilka liści sałaty Sposób przygotowania: Przygotowujemy zaczyn na bułki: do miski wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy drożdże wymieszane(...)Ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na 8 części, formujemy w kulki, spłaszczamy dłonią, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Upieczone bułeczki układamy na metalowej kratce i pozostawiamy do ostudzenia. Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka, zalewamy 1 litrem wody, gotujemy

Bajeczna Kuchnia
Czekoladowe babeczki z pepsi colą i kremem z gorzkiej czekolady 171

oleju roślinnego 300 ml pepsi coli 4 łyżki kakao 50 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wódki malinowej lub nalewki porzeczkowej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta mielonego kardamonu Krem czekoladowy: 400 ml śmietanki 30% 10 dag gorzkiej czekolady o zawartości 60% kakao orzechy włoskie do posypania Wykonanie: Ciasto: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę z proszkiem(...)masy mokrej, wsypujemy składniki suche, krótko miksujemy, tylko do połączenia. Tak przygotowane ciasto wylewamy do papierowych papilotek na babeczki, na wysokość 3/4 foremek, wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy około 20-25 minut lub do suchego patyczka. Krem czekoladowy:  Śmietanę kremówkę podgrzewamy w rondelku, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, czekamy chwilę aż zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy

Wanilia i Kardamon
Chrupiące pieczone ziemniaczki 396

tego przepisu są mega chrupiące i wspaniale pasują do głównego dania! Składniki na 4 porcje. Składniki: 1 kg ziemniaków 5 łyżek oleju arachidowego (lub oliwy z oliwek) 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu 1 ząbek czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu Przepis: Ziemniaki myjemy i delikatnie szorujemy. Następnie kroimy w półksiężyce, obmywamy i wrzucamy(...)ziemniaki i dokładnie je nacieramy. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i układamy ziemniaki (najlepiej tak aby się nie stykały), posypujemy rozmarynem i pieczemy w nagrzanym do 200C piekarniku (w termoobiegu) przez 15-20 minut

Emcia Pichci
Ciasto czekoladowe z gruszkami 223

łyżka soku pomarańczowego Ciasto: 1 i 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 1/3 szklanki tradycyjnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka mielonego cynamonu szczypta soli 1 jajko 1 szklanka maślanki pół szklanki oleju  Posypka do gruszek: 1 łyżka mąki 1 łyżka kakao pół łyżeczki cynamonu Ponadto: cukier puder do posypania(...)ogniu ok. 20-25 min. (gruszki powinny być miękkie, ale nie powinny się rozpadać). Po tym czasie wyjąć gruszki z płynu za pomocą łyżki cedzakowej i pozostawić do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. W misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier trzcinowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i szczyptę soli. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: jajko

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto z gruszkami i masłem orzechowym 176

Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 230 g masła 220 g cukru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki  masła orzechowego Sante  ok. 700 g małych gruszek Wykonanie: Uwaga ! Składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową W dużej(...)składników. Gruszki obieramy ze skórki, zachowując ogonek. Dół ścinamy na prosto, aby gruszki się nie przewracały i wydrążamy gniazdko nasienne i nasiona.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy na nią ciasto. Do ciasta wkładamy gruszki. Ciasto pieczemy około 50 minut. Będzie gotowe

Kulinarne przygody Gatity
Antystresowe ciasteczka św. Hildegardy 219

wzmacniają system nerwowy i poprawiają samopoczucie a samo przygotowywanie ciasta koi nas cudownym aromatem.   Składniki: - 400g mąki orkiszowej - 250g masła - 140g cukru trzcinowego - 200g zmielonych migdałów - 2 łyżki mielonego cynamonu - 1 łyżka gałki muszkatołowej - 1 łyżka goździków - 2 jajka - 2 solidne szczypty soli Mąkę i pozostałe sypkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy podzielone na mniejsze kawałki masło oraz(...)przechować w lodówce ok. 30-45 minut. Po wyjęciu schłodzonego ciasta wałkujemy je do uzyskania grubości ca. 3-5 mm i wykrawamy z uzyskanej masy ciasteczka. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik (góra-dół) do temperatury ca. 190-200 st. C, w którym po wyłożeniu na papierze pieczemy ciasteczka przez ca.20 minut - mniej więcej do utracenia elastyczności

upichcona
Pizza z żółtymi pomidorkami, bazylią i mozzarellą 172

żółta cebula – pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki – dodatki: kilka żółtych pomidorków cherry – umytych i przekrojonych na pół garść startej mozzarelli garść liści bazylii Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około(...)minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość gotuj na małym ogniu 5 – 10 minut. Odstaw do przestygnięcia, następnie zblenduj. Ciasto: Gdy będzie gotowe – nastaw piekarnik na 250 C. Ciasto podziel na 2 części, każdą z nich rozwałkuj na stolnicy, podsypując mąką w razie potrzeby. Gdy ciasto będzie cienkie – ułóż je na blaszce wyłożonej papierem

Moja pasja smaku
Tarta mięsno pieczarkowa 172

sycąca. Składniki: Na blaszkę o śr. 28cm Ciasto: 350g mąki 180g masła (zimne i twarde- wprost z lodówki) szczypta soli 4 łyżki przegotowanej wody Farsz: 0.5kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dkg pieczarek 1 mała czerwona cebula kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 mała lub pół dużej papryki 1 serek topiony pieczarkowy (100g) 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)zamrażarki na ok 30 minut. Po tym czasie wyciągamy i wałkujemy między dwoma kawałkami folii. Wykładamy formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika (grzałka górna i dolna) i pieczemy ok 15 minut. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki. Podlewamy odrobiną wody, delikatnie solimy i smażymy na małym ogniu. Dodajemy mięso i przyprawiamy. Smażymy

Kuchnia w czekoladzie