Kaczka faszerowana grzybami
Kaczka faszerowana grzybami
Kaczka faszerowana grzybami Dzisiaj propozycja na świąteczny obiad - kaczka z farszem grzybowym. Kaczka ma chrupiącą skórkę i miękkie mięso, które łatwo odchodzi od kości. Bez wielu składników i udziwnień. Prosto pieczona, podlewana wywarem z pieczenia. U mnie podana klasycznie z kaszą gryczaną i buraczkami. Mimo to, z kaczki nie zrobił się zając ;) Dla początkujących z kaczkami dopisałam kilka uwag, które powinny pomóc. Składniki dla 4 osób: 1 kaczka ok. 2kg 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszone... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pełny talerz
Autor
Kasia | Pełny talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, grzyby, mięso, mielone, pieczarki, buraczki, sosy, chleb, mięsa pieczone, piersi z kaczki, świąteczne, papryka, świąteczne przepisy, kasza, piersi, kasza gryczana, skrzydełka, udka , obiad, pierś, boże narodzenie, pieczone udka, bez pieczenia, mięso na obiad, mielone pieczarki, pieczarki do obiadu, chleb mieszany, chrupiące skrzydełka, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone
Inne przepisy z Pełny talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję