masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:9/237)

Tort Raffaello z truskawkami 196

Przepyszny tort na wyjątkowe okazje. Jeśli lubicie połączenie truskawek i kokosu czeka Was kulinarne niebo:) Przełożenie warstw biszkoptowych zostało wykonane z połączenia mleka kokosowego i wiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować

Milion Smaków
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 286

CAPPUCCINO:Żółtka ubij na parze (ustawiając garnek z niewielką ilością wody, a na nim miskę aluminiową z żółtkami, tak, aby nie dotykała wrzącej wody) z cukrem pudrem na puszystą masę.Mascarpone króciutko zmiksuj w osobnej misce i wlej do niego ubite żółtka, nie przerywając miksowania. Wsyp cappucino, zmiksuj dokładnie.Żelatynę rozpuść dokładnie we wrzącej wodzie i cienką strużką wlej

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z kremem jagodowym 215

kwaśnej śmietany Na krem jagodowy:  frużelina jagodowa 300g serka mascarpone Wykonanie: Frużelina: umyte jagody (zamrożonych nie musimy wcześniej rozmrażać) wsypujemy do rondelka, dodajemy cukier i podgrzewamy do czasu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody, mieszamy i zagotowujemy. Gorącą masę przecieramy przez sitko. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (np. w mikrofali około(...)każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy z serkiem mascarpone, masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Deser jagodowy z serkiem mascarpone 189

letnie orzeźwienie polecam, deserek serowo jagodowy z dekoracją czekoladową od firmy -  Słodki Świat Deser jagodowy z serkiem mascarpone Składniki: na masę jagodową śmietana 36 % - 125 ml cukier - 1 łyżka serek mascarpone - 125 g jagody - 0,5 szkl na masę serową śmietana 36 % - 125 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 1 łyżka dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak woda gotowana(...)wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.  Jagody umyć, osączyć na sicie.  Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać.  Następnie dodawać po łyżce sera mascarpone, zmiksować.  Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać jagody, zmiksować.  Na dno pucharków wsypać po jednej łyżeczce jagód.  Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć

Kuchnia Danusi
Tarta cytrynowa 363

kruchego, zapiekanej masy cytrynowej i kremu powstałego z połączenia śmietanki i białej czekolady. Całość nie jest przesłodzona, a smak cytryny jest mocno wyczuwalny. Można ją przygotować w formie o średnicy 21cm . Tarta cytrynowa Składniki: CIASTO KRUCHE 180g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody skórka otarta z jednej cytryny MASA CYTRYNOWA 200g mascarpone 200g śmietany(...)schłodzić - piekarnik rozgrzać do temperatury 190-200 stopni, wstawić formę z ciastem, piec przez 20-25 minut do zrumienienia - gotowy spód do tarty ostudzić MASA CYTRYNOWA - składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej - mascarpone wymieszać ze śmietaną, dodać cukier puder, sok  i skórkę z cytryny oraz rozbełtane żółtka i przesianą mąkę ziemniaczaną, wszystko wymieszać i przełożyć na upieczony

Smakołyki Bereniki
Ciasto jamajka 457

kremówki 2 łyżki cukru pudru 50 g posypki czekoladowej 2 śmietan fix Poncz na wierzchni blat: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku Masa mascarpone: 250 g mascarpone 150 g kremówki 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: posypka czekoladowa lub tarta czekolada    Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno(...)galaretki.     Gdy galaretka zastygnie, wtedy robimy masę straciatella. Kremówkę ubijamy razem z cukrem i śmietan fixem.  Dodajemy posypkę czekoladową i dokładnie mieszamy. Wykładamy na galaretkę. Przykrywamy wierzchnim biszkoptem. Nasączamy drugą porcją ponczu i wkładamy na około godzinę do lodówki.    Po tym czasie serek mascarpone miksujemy razem z kremówką na najwyższych obrotach, potem dodajemy cukier

Ewusiowe Smaki
Szpinakowe ciasto "Leśny Mech" 186

oleju 180 g mąki tortowej 220 g mąki krupczatki (można zastąpić tortową) 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nasionka z 1/2 laski wanilii lub odrobina aromatu Składniki na masę mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru skórka otarta z 1/2 cytryny Dodatkowo: czarna porzeczka lub jagody CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Szpinak rozmrażamy

My Culinary Art
Tort migdałowo-cytrusowy 233

cukru kryształu* 2 łyżki mleka* 2 łyżki płynnego miodu* 100 g masła* 200 g płatków migdałowychmasa z serka mascarpone* 1 mała cytryna* 3 łyżeczki żelatyny* 250 g serka Mascarpone* 50 g cukru pudru* 300 ml śmietany kremówki* 1 puszka mandarynek w syropieSposób wykonaniabiszkopt niskiOddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca(...)blaty.masa migdałowaCukier, miód, masło, mleko-wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i delikatnie podsmażyć.Nieco przestudzoną masę rozsmarować na niskim biszkopcie, przykryć jednym blatem i pozostawić do wystudzenia.masa z serka mascarponeŻelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.Ser Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił.Następnie ubić śmietanę

Mix smaku
Czekoladowa tarta z truskawkami 204

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  Dodajemy po 1 żółtku, ubijając dalej dodajemy olej ,a następnie delikatnie mieszamy ze składnikami sypkimi.  Masę wylewamy(...)wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut.  Upieczony biszkopt studzimy a następnie odwracamy do góry dnem, tak aby wgłębieni e było na górze.  masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem, studzimy i polewamy po wierzchu tarty. Brzegi dekorujemy pokrojonymi

Bon appetit mon amie
Tort a la Jack Daniel's 262

Krem malinowy: 500 g malin garść jagód (dla koloru) 1 szklanka cukru sok z połowy cytryny 4 łyżeczki pektyny 400 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g serka mascarpone Masa maślana (pomijamy, jeśli nie robimy dekoracji z masy cukrowej) : 2,5 kostki masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii czarny barwnik spożywczy Poncz

Domowa Cookierenka Agi
PUCHAR Z MUSEM MALINOWYM, SERKIEM MASCARPONE I OWOCAMI 204

pomocy widelca lub innego narzędzia kuchennego. Do musu można dodać odrobinę cukru pudru, gdyby maliny okazały się zbyt kwaśne. Śmietanę ubijamy przez kilka minut po czym dodajemy serek mascarpone. Do masy dodajemy cukier puder (w razie potrzeby dodać więcej cukru) i chwilę miksujemy. Na samym dnie pucharka lub szklanki układamy po kolei: ciasteczka, mus malinowy, masę z mascarpone

Calzonella.com
Desery kawowo-waniliowe 152

śmietan-fixu 0,5 op. podłużnych biszkoptów Dekoracje czekoladowe Sposób przygotowania: Śmietaną ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem oraz po łyżce serka mascarpone. Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kawę a do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy. Na dno szklanek lub pucharków układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, masę kawową, warstwę biszkoptów, masę waniliową

Bajeczna Kuchnia
Kruche babeczki z kremem i owocami 157

Uwielbiam babeczki.  Dawno, dawno temu robiła je moja Mama. Była w nich masa, galaretki i oczywiście owoce.  Moja wersja jest z masą mascarpone z dodatkiem białej czekolady. Są bardzo kruche i delikatne. Cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka

Kuchnia w czekoladzie
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 275

minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy na ostudzony spód. Dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami sezonowymi i wkładamy do lodówki, by zastygająca czekolada związała nam masę. Należy

Be Fit Be Strong
Torcik Rubinowy z winogronami 151

cukrem pudrem. Żelatynę rozpuściłam w jak najmniejszej ilości wrzątku. Dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec, nie przerywając miksowania wlałam jeszcze lekko letnią żelatynę. Ubitą śmietanę połączyłam z mascarpone. Masę przełożyłam do tortownicy i wyrównałam powierzchnię. Tortownicę odstawiłam do lodówki. Galaretkę Rubinową rozpuściłam w 1 szklance wrzątku, odstawiłam do schłodzenia. Winogrona opłukałam, dokładnie osuszyłam, każdy owoc przekroiłam wzdłuż

Kuchenne zapiski Edyty