masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:16/237)

Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 158

tortu.  Składniki na biszkopt: 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki(...)suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu. Blaty biszkoptu nasączamy gorzką ale nie zbyt mocną herbatą earl

Życie zaczyna się w kuchni
Deser z whisky 93

truskawek karmel solony ( przepis tu ) Sposób przygotowania: Biszkopty nasącz w whisky i połowę włóż na spód pucharka. Jajka utrzyj na gładką, puszystą masę z cukrem. Dodaj do niej mascarpone. Następnie masę wyłóż na biszkopty w pucharku i przykryj kolejną porcją nasączonych ciasteczek. Na samym końcu porządna łyżka kremu, świeże truskawki i pokruszony, słony karmel. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Tort truskawkowy z masą cukrową. Lego 181

pieczenia - 3/4 szklanki cukru Biszkopt II (pieczony w małej blaszce) - 4 jajka - 3/4 szklanki maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Masa truskawkowa - 200g śmietanki kremówki 36% - 250g serka mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru - 20 dag truskawek - 2 śmietanfixy - 4g żelatyny rozpuszczonej we wrzątku Krem maślany - 200g masła w temperaturze pokojowej - 3/4 szklanki cukru pudru(...)poprzek.   W ten sam sposób pieczemy biszkopt II. Z niego będziemy wycinać kółka.      Masa truskawkowa . Truskawki myjemy i miksujemy na gładka masę. Serek mascarpone miksujemy z cukrem i musem truskawkowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy śmietanfixy. Ubitą śmietanę dodajemy do masy truskawkowej. Delikatnie miksujemy.  Do rozpuszczonej żelatyny

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort mocno czekoladowy z masą śmietanową 204

Pyszny słodki mini torcik czekoladowy z masą śmietanową z serka mascarpone. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji : 8-12 kawałków (forma o średnicy 16 cm) Składniki: Biszkopt(...)jajka ½ szklanki mąki pszennej (tortowej) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju 100 g cukru (½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 6 kostek czekolady mlecznej 6 kostek czekolady gorzkiej 4 sztuki dekoracji

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta kokosowa z serkiem mascarpone i galaretką 140

dodatkiem winogron. Składniki: Spód: 2 jaja 1,5 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu szczypta proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 250g (1 opakowanie) serka mascarpone 2,5 łyżki żelatyny + 6 łyżek ciepłej wody 2 łyżki ksylitolu Wierzch: winogrona 1 galaretka np. pomarańczowa(...)szklanka wrzącej wody Sposób przygotowania: Spód: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Szybko zagniatamy, ciasto powinno mieć konsystencje mokrego piasku. Gotowe ciasto rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Spód pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy z ksylitolem. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Masa bardzo szybko tężeję, więc od razu nakładamy

Truskawkowa Fiesta
Tarta z mascarpone z migdałami 190

ciasto: 200 g maki pszennej, 2- 3 łyżki cukru pudru,100 g zimnego masła,1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią,1 jajko,masa: 500 g serka mascarpone,45 ml syropu z agawy,3 małe jajka, 1 łyżka maki ziemniaczanej,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.30 g migdałów w płatkach.Przygotowanie:Mąkę zgniatamy z cukrem pudrem, cukrem z wanilią(...)formę do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 min w temperaturze 180°C.  Studzimy.Całe jajka ubijamy, dodajemy syrop z agawy i nadal ubijamy. Do masy dodajemy ser  mascarpone, mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie ubijamy do uzyskania gładniej konsystencji. Masę serową przelewamy na przygotowane ciasto, wierzch posypujemy płatkami migdałów (możemy delikatnie zamieszać, aby część migdałów się zanurzyła

Moniki Smakołyki
CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO 259

Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki (na tortownicę o śr. ok. 24 cm) Spód 300 g pierniczków 100 g stopionego masła Masa cytrynowa 500 g serków homogenizowanych 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki cukru pudru Masa kokosowa(...)Serki utrzeć z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Gdy masa cytrynowa zacznie tężec wylać na schłodzone pierniczki, i wstawić do lodówki. Masa kokosowa Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać po łyżce likier kokosowy, na końcu dodać przestygniętą żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę

RAROSSA
Neapolitanki 96

kulinarnych, na które uczęszczała jako młoda mężatka. Te półfrancuskie ciasteczka są bardzo eleganckie i apetyczne, jak typowa Włoszka z Neapolu. Nowoczesnym akcentem jest użycie masy z serka mascarpone, która dodaje im szyku i smaku. Naprawdę wyjatkowe, idealne na zbliżające się ostatki. Ten stary zeszyt jeszcze nieraz Was zaskoczy – ja dziwię się(...)każdym razem, gdy go przeglądam. Składniki: Ciasto • 60 dkg mąki pszennej • 500 g masła • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% • 4 żółtka • 1 białko do smarowania Masa • 250 g serka mascarpone • 250 ml 30% śmietanki • 3 łyżki cukru pudru • 1 mały śmietan-fix • kakao do posypania Wykonanie: • Mąkę posiekać z masłem, dodać zółtka i śmietanę. • Wyrobić

To co kocham
Ciasto z borówką amerykańską 161

jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody -  3 szklanki borówek Masa z serka mascarpone - 250 ml serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego - czubata łyżeczka cukru pudru - borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Herbatniki mocno rozkruszamy i dodajemy roztopione(...)miksujemy.  Dodajemy mus borówkowy , przygotowaną żelatynę i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Powstały krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy borówkami

Pan i Pani Smith w kuchni
chrupiący deser chałwowy 128

rozłożyć na dnie pucharków. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Chałwę rozgnieść widelcem. Mascarpone krótko zmiksować z chałwą. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać do masy z mascarpone i krótko zmiksować tylko do połączenia składników. Połowę masy wyłożyć do pucharków. Na to pokruszyć herbatniki. Wyłożyć resztę masy, posypać pozostałą czekoladą i orzechami. Udekorować grejpfrutem i listkami mięty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Snickers 535

masą wylepiamy dno tortownicy (o średnicy max. 24 cm). Do sera (my użyliśmy już gotowego, aby nie trzeba było mielić) dodajemy jajka, cukier puder, serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy przy pomocy miksera. Do masy dodajemy mleko w proszku, pokrojone w drobne kawałki orzechy oraz 2 łyżki nutelli. Dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy śmietanę. Całość miksujemy na wolnych obrotach

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CZEKOLADOWE TIRAMISU Z MALINAMI 144

pominąć) maliny świeże ok. 120 g.  olej kokosowy lub inny olej np. rzepakowy 1 łyżka biszkopty podłużne 1 op. kakao do oprószenia kawa mocna 1/4 szkl.  METODA: Mascarpone umieszczamy w misce i ubijamy ok. 1-2 minut. Strużką wlewamy śmietanę kremówkę, dalej ubijając mikserem, aż śmietana będzie gęsta.  Do rondelka wlewamy wodę, tyle by miska umieszczona(...)rondelku nie dotykała dnem wody i wstawiamy na gaz. W misce umieszczamy żółtka i cukier. Miksujemy mikserem na najwyższych obrotach, aż masa będzie puszysta i jasna.  Do masy z mascarpone dodajemy żółtka. Mieszamy szpatułką, aż masa będzie miała jednolity kolor. Następnie wlewamy czekoladę, dalej mieszając. Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę biszkoptów. Nasączamy je połową kawy. Wylewamy połowę

Kuchnia Paulettes
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 114

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej  Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem waniliowym. Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu(...)około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy nadzienie pozostałym ciastem do około 3/4  wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut. Dokładni studzimy. Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową dodając ją po łyżeczce. Cały czas miksujemy na najniższych obrotach. Gotowy krem schładzamy przez około godziny w lodówce. Gotowe babeczki ozdabiamy kremem

Mania Gotowania
Cytrynowa kostka z masą dyniową 147

żółtka skórka otarta z 2 cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn Warstwa białkowa: 3 białka 1/3 szklanki cukru Warstwa śliwkowa: 1/3 słoika powideł śliwkowych Masa dyniowa: 500 g puree z dyni* 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny (lub 3 listki) 6 łyżek cukru pudru 2 płaskie łyżeczki cynamonu /* puree z dyni przygotowuje się krojąc oczyszczoną z miąższu dynię(...)odciętym końcem) ubite białka i wstawić do piekarnika jeszcze na 20-25 minut. Upieczone ciasto wyciągnąć, zdjęć papier i z powrotem włożyć do brytfanki. Posmarować powidłem śliwkowym. Przygotowanie masy dyniowej: Mascarpone i puree z dyni powinny być dobrze schłodzone. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody, odstawić na kilka minut, a następnie podgrzać lekko na gazie lub w mikrofalówce (nie zagotowywać

Trzeci talerz
Sernik wiśniowy bez pieczenia 330

znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć herbatników 75 g miękkiego masła Masa wiśniowa: 600 g sera twarogowego- mielonego najlepiej podwójnie 60 g cukru pudru 200 g wiśni 20-30 g cukru 150 g śmietany kremówki 36% Dekoracja: 200 g mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru syrop wiśniowy Przygotowanie: Spód: 1. Babeczki maślane pokruszyć. Następnie używając blendera zmielić(...)Uwaga :  nie wlewać całego syropu do masy wiśniowej/twarogowej bo będzie ona za rzadka. Dekoracja:  1. Mascarpone zmieszać mikserem z cukrem pudrem.  2 Nakładać mascarpone na masę serową 3. Polać syropem z wiśni. Chłodzenie:    Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny.  Po czym przełożyć do lodówki. Podawać na zimno. Smacznego

KreatywnePiny