masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:14/237)

Kokosowe Muffinki - Babeczki Króliczki/Zajączki na Wielkanoc 393

pieczemy ok. 20-25 minut w 160 stopniach.Gdy muffinki ostygną przygotowujemy masę.Śmietankę ubijamy* pod koniec dodając fix i cukier puder. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do śmietany. Do masy wrzucamy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.Gotowym kremem smarujemy każdą babeczkę, formując bok każdej na kształt główki króliczka.Wkładamy do lodówki i w tym czasie przygotowujemy

Słodka Strona
Tarta z kajmakiem i bananami 190

przestudzoną czekoladę zblendować dokładnie na mokry piasek. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, wcisnąć w dno i boki formy. Schłodzić w lodówce. Nadzienie: 150 g mascarpone 250 g masy kajmakowej 50 g białej czekolady 200 g kremówki 2 banany Mascarpone zmiksować z masą kajmakową do gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i dokładnie połączyć. Banany pokroić w około

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo- wiśniowy 197

połączenia się składników.  Krem czekoladowo wiśniowy: 300 gram czekolady gorzkiej dobrej jakości 500 ml kremówki 36 % 500 gram serka mascarpone 5 łyżek przesianego cukru pudru 300 gram wiśni zalanych spirytusem (należy to wykonać na tydzień przed robieniem masy, wiśnie zalewamy tak aby alkohol w całości je przykrywał) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić(...)kąpieli wodnej i pozostawić do ostygnięcia. W misce na sztywno ubijamy kremówkę, pod koniec dodajemy cukier puder i nadal ubijamy. Gdy kremówka będzie gotowa dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Następnie do naszej masy dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy. Na sam koniec dodajemy lekko odciśnięte z alkoholu wiśnie, całość mieszamy do połączenia się składników.  Spirytus z wiśni można wykorzystać

Krakowskie smaki Ani
Ciasto Królowa nocy 462

minut. Ciasto pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Rozcinamy na 2 blaty. Krem kajmakowy: ·          500 g serka mascarpone ·          150 g masy kajmakowej (z puszki) ·          100 g białej czekolady Czekoladę łamiemy(...)kawałki, wrzucamy do małej metalowej miski i ustawiamy ją na garnku z lekko gotującą się wodą. W tym czasie w większej misce przez chwilę miksujemy serek mascarpone, po czym dodajemy masę kajmakową i wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Kiedy czekolada się rozpuści, mieszamy ją, lekko przestudzamy, dodajemy do masy kajmakowej i miksujemy. Dolną połowę biszkoptu nasączamy połową herbaty z cytryną

Trzeci talerz
Tiramisu 140

Tiramisu to bardzo popularny włoski deser składający się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych w kawie z odrobiną amaretto, przełożonych masą z serka mascarpone, cukru oraz żółtek. Deser po przygotowaniu powinien schładzać się przez kilka godzin, ale gdy spróbujecie tej pysznej serowej masy, to nie wiem czy tyle wytrzymacie :) Ciekawostką dotyczącą tego włoskiego specjału, o której powinniście wiedzieć jest(...)mocnej kawy 4 łyżki amaretto (ewentualnie 3 łyżki wódki + łyżeczka migdałowego ekstraktu) kakao Wykonanie: Żółtka wraz z cukrem ubijamy przez kilka minut w mikserze na gładką, jasną masę. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, nie przerywając mieszania. Miksujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Do wystudzonej kawy dodajemy alkohol. Biszkopty zanurzamy pojedynczo na chwilę w kawie i układamy w przygotowanym naczyniu, jeden

MyCookBook.pl
Słodkie środy - Ciasto "Kostka cappuccino" 330

gorzka czekolada - tabliczka 1 masło 1 i 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wody gorącej 130 g cukru 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny do deserów 60 g cappuccino 2-3 łyżki cukru pudru Góra ciasta 250 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru(...)pieczenia, ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na 170 stopni na 25-30 minut - ciasto ma być suche przy sprawdzaniu patyczkiem. Ciasto przekrawamy wzdłuż na dwa płaty.   Masa: serek mascarpone zmiksować z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej powoli cukier i miksujemy, pomalutku dodajemy żelatynę. Ubitą masę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bezglutenowe tiramisu z cantucci i karmelizowanymi gruszkami 88

ćwiartki  1 filiżanka mocnej kawy 8 cantucci Nutrifree 1 łyżka miodu  20 g masła płatki migdałowe Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum(...)godziny. Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj. Każde ciasteczko cantucci nasącz, zanurzając w kawie. W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp płatkami migdałowymi

Kuchnia bezglutenowa
TIRAMISU 1590

kawy, zaparzonej, mocnej 2 łyżki Amaretto 20 g niesłodzonego kakao A jak to zrobić: Jajka utrzeć z cukrem do białości (jak kogel mogel). Porcjami dodawać serek mascarpone, zmiksować na gładka masę. Biszkopty krótko moczyć w zimnej kawie wymieszanej z Amaretto i ułożyć(...)jedna warstwę w naczyniu o wymiarach około 30 cm x 20 cm. Na biszkoptach rozprowadzić połowę masy serowej i ułożyć kolejna warstwę nasączonych biszkoptów. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą masę z mascarpone. Przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 5-6 godzin. Oprószyć kakao bezpośrednio przed podaniem

Kuchnia w opałach
Kawowy torcik z malinami 136

Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram malin 2 galaretki malinowe Dodatkowo: 1 op. biszkoptów okrągłych Poncz: 1 szklanka gorącej wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy w gorącej wodzie, dodajemy cukier.Maliny przekładamy do garnka, miksujemy(...)Odstawiamy do stężenia.Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmieten-fixy, mieszamy.Dno tortownicy (22 cm.)wykładamy biszkoptami maczanymi w zimnym naparze kawy. Wykładamy połowę masy z mascarpone, na to układamy biszkopty maczane w kawie i resztę masy z mascarpone.Na wierzch wylewamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Sernik z masą krówkową 189

lekkiego przestudzenia.  500 g twarogu, 250 g mascarpone, 200 g śmietany kremówki 30%, 180 g cukru, 2 jajka, 1 łyżka budyniu waniliowego 300 g masy kajmakowej Twaróg włożyć do miski, dodać mascarpone i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać śmietanę - najlepiej na dwa razy, miksując chwilę. Dodać cukier oraz budyń waniliowy, zmiksować. Następnie dodać po jednym jajku, dokładnie

Plate of Joy
Urodzinowy tort dla dzieci 193

razem był to tort z kolorową dekoracją z MM'sów w kształcie tęczy. Przepis znalazłam u Kasi z bloga " Gotuję bo lubię ". Tort ten to biszkopt przełożony masą z mascarpone i nutellą oraz konfiturą truskawkową.  Biszkopt nie zawiera proszku do pieczenia a mimo to pięknie i równo wyrasta. Po upieczeniu nie opada co zawdzięczamy opuszczeniu go na podłogę(...)suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt opuścić w formie z wysokości około 50 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części.    Masa: 350 g nutelli 500 g mascarpone 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Mascarpone zmiksować z kremówką i cukrem pudrem. Dodać nutellę. Zmiksować tylko do połączenia składników, dłuższe miksowanie może spowodować zważenie się masy

Moja Galeria Smaku
Rolada bardzo czekoladowa 100

octu szczypta soli masa 4 żółtka 50 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka żelatyny  50 ml wody 200 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: masa w garnuszku zagotuj wodę z cukrem i cukrem wanilinowym, na sam koniec dodaj żelatynę(...)dobrze wymieszaj. W mikrofalówce lub w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. W misce ubij żółtka, następnie cały czas ubijając dodawaj zagotowany syrop oraz czekoladę, na sam koniec dodaj serek mascarpone. Gotową masę wstaw do lodówki na 20 minut. ciasto białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet

Niezły Młynek
Ciasto z dżemem wiśniowym 196

czekolady mlecznej 5 jajek 5 łyżek cukru 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao BEZA: 5 białek 20 dag cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej MASA: 500 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru dowolny dżem wiśniowy z owocami cukier puder   CIASTO: W rondelku rozpuścić czekoladę. Białka ubić, następnie dodać cukier i gdy już masa białkowa(...)masy, dodać ostudzoną czekoladę i wymieszać dokładnie, wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 30 minut w 180 st. BEZA: białka ubić, dodać cukier. Wymieszać mąkę z kakao i wsiać do masy białkowej. Bezę piec przez 15 minut w 170 st. a po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 90 st i dalej piec przez 30 minut. MASA: Serek mascarpone wymieszać

Gotuję Testuję
Tort dacquoise z orzechami i daktylami 252

cukru 2 łyżki cukru brązowego Diamant 1 łyżeczka octu 8 suszonych daktyli Ale-raj 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich Krem 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 150 g masy kajmakowej  0,5 szkl orzechów włoskich 10 daktyli Ale-raj Dodatkowo 0,5 łyżeczki cukru pudru 0,5 łyżeczki cynamonu daktyle orzechy włoskie mięta Przygotowanie: Blaty bezowe(...)Piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika, zostawić blaty bezowe w piekarniku na całą noc. Krem: Ser mascarpone wymieszać z kajmakiem. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodawać porcjami do masy z mascarpone i wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy, daktyle i delikatnie wymieszać. Krem rozsmarować na blacie bezowym i przykryć drugim blatem. Na wierzchu oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem

Ala piecze i gotuje
Szybki torcik bez pieczenia 205

Szybki torcik bez pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki(...)spód: 50 g orzechów laskowych 80 g sucharków lub herbatników 60 g masła Składniki na masę: 250 g mascarpone 125 g greckiego jogurtu 10% 50 g cukru lub ksylitolu 1 laska wanilii 2 łyzki soku z cytryny 500 g truskawek i borówki amerykańskiej 1 op. czerwonego Tortenguss 1 łyzka cukru lub ksylitolu Wykonanie: orzechy podprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!