masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:197/237)

Czekoladowe trufle z orzechami laskowymi 252

  Dziś DZIEŃ CZEKOLADY !!! Czekolada, uwielbiana przez dużych i małych, przez dzieci i starszych... To chyba jeden z najstarszych łakoci znanych światu.Dziś czekolada to

kolorowotorcikowo
Muffinki Tiramisu 146

kawy. Nie za słodkie, mięciutkie. Słodyczy nadaje bita śmietana. Te muffiny piekłam wiele razy, tym razem improwizowałam i zamiast bitej śmietany na wierzch wyłożyłam zmiksowany z cukrem pudrem serek mascarpone. Wyszło pysznie! Przepis pochodzi z Moje Wypieki. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g jasnego brązowego cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżka likieru Amaretto Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao przesiewamy do miseczki. W drugiej misce masło miksujemy na puszystą masę. Następnie wsypujemy cukier  i miksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier

Blondynka Gotuje
Kasza orkiszowa z musem brokułowym i kurczakiem w ziołach 143

łyżka oleju lnianego ·          różyczki z 1 brokuła ·          2 łyżki mascarpone ·          feta (u mnie prostokącik 3 na 2 cm) ·          pieprz mielony(...)dente), a mięso kroimy na małe paseczki lub inny kształt i marynujemy z solą, pieprzem, ziołami i olejem. Ugotowany brokuł blendujemy w z serami i pieprzem na gładką masę i doprawiamy jeszcze solą i pieprzem jeśli jest to konieczne. Mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni dosłownie 1-2 minuty z każdej strony (ja zawsze sprawdzam czy już jest gotowe przepoławiając

Bazując na smaku
RÓŻANE MAKARONIKI 120

białka 125 g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 30 g  drobnego cukru   1/2 łyżeczki wody różanej różowy barwnik spożywczy   krem  125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki wody różanej dodałam jeszcze 2 bardzo drobno pokrojone truskawki     A jak to zrobić: Migdały połączyć z cukrem pudrem i najlepiej jeszcze(...)wcześniej). Gdy będą już na tyle sztywne, ze nie wypadną z miski po jej odwróceniu, stopniowo dosypywać cukier, ciągle miksując. Dodać barwnik i wodę różana, zmiksować. Do masy z białek dodawać mieszankę maki migdałowej i cukru pudru, delikatnie mieszając szpatułką, najlepiej silikonową. Masa musi być bardzo dokładnie wymieszana. Wypełnić ciastem krążki w macie do wypieków makaroników, jeśli takiej maty

Kuchnia w opałach
Bezy z kremem limonkowo bananowym 85

białek (zważyłam – 281g)- 310g drobnego cukru do wypieków (nie pudru)- 2,5 łyżeczki  mąki ziemniaczanej- sok wyciśnięty z cytryny- szczypta soli- ekstrakt waniliowy         Składniki na krem: - 250g serka mascarpone- sok z 1 limonki- 5 łyżeczek  Angel Delight Banana Flavour- 1 łyżeczka cukru pudru- do ozdoby niteczki skórki z limonki Zimne białka ubijamy, ze szczyptą soli, na bardzo sztywną(...)dodajemy kolejną porcję). Następnie, cały czas ubijając, dodajemy mąkę ziemniaczaną, potem (też po łyżce) sok wyciśnięty z cytryny wymieszany z ekstraktem waniliowym (ubijając już robotem na najniższych obrotach). Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciskamy porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 100°C na 15 minut. Następnie zmniejszamy

mojewypiekiinietylko
Czekoladowy tort z masłem orzechowym i bananami 243

średnicy 16-18 cm): Kakaowy biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 50 gram mąki pszennej 20 gram kakao szczypta soli Krem  z masłem orzechowym: 250 gram mascarpone 125 gram masła orzechowego 4- 5 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze desery) Dodatkowo: 1 banan + sok z ćwiartki cytryny 5-6 łyżek dżemu porzeczkowego, użyłam z tego przepisu(...)Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodaję stopniowo cukier puder i na końcu żółtka. Mąkę i kakao przesiewam do miski z białkami i delikatnie mieszam szpatułką. Gotową masę przekładam do dwóch (lub jednej jeśli nie mamy) tortownic wyłożonych papierem do pieczenia i piekę przez 22-24 minuty. Jeśli używam jednej tortownicy biszkopt piekę przez 40 minut, następnie studzę

Mango Papaja
Sernik czekoladowy 108

podwójna gratka. Sernik ten ma mocno wyczywalny aromat i smak czekolady. Po prostu „niebo w gębie”. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 4 jajka • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka kakao • 1 czekolada gorzka • 1/3 szklanki mleka Spód • 100 g herbatników kakaowych petit beure(...)masłem na parze i zmiksować całość. • Totownicę okrągłą średnią wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki na dno tortownicy – masa będzie jak kruszonka, ugnieść ręką. Masa serowa • Ser zmiksować na wolnych obrotach z cukrem. • Dodawać po jednym jajku, cały czas mieszając, każde następne jajko po wchłonięciu

To co kocham
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 195

kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g)  0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza: 1 kubek wiórków kokosowych limonka 2 białka 1 kubek cukru pudru oraz: 1 słoiczek(...)piekarnik ustawiamy na 200*C w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy na puch, stopniowo

Luźna Kuchnia
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 144

Gdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę

Mania Wypiekania
Tort truskawkowy z serkiem mascarpone 403

mikserem na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki i kakao przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić(...)świeżych lub mrożonych 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody 8 łyżeczek żelatyny w proszku 500 g serka mascarpone Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody, odstawić do napęcznienia. W garnku wymieszać owoce z cukrem. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru i do momentu aż truskawki puszczą dużo soku i się całkowicie

kulinarnyswiatdomi
Pavlova 119

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej(...)specjalnie dla niej stworzony, czy też istniejący deser tak nazwano... teraz już nie rozstrzygniemy. Kształt bezy ma przypominać paczkę tutu – czyli krótką, sztywno sterczącą spódniczkę. Białka ubić na sztywną masę, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dodawać stopniowo cukier puder , należy pamiętać o zbieraniu cukru z boków miski. Następnie cały czas ubijając dodać skrobię kukurydzianą, ocet oraz esencję waniliowa. Blachę

królestwo garów
3 bit - ciasto bez pieczenia 1532

półproduktów i bez pieczenia. Ciasto 3 bit jest naprawdę szybkie do przygotowania, a podane na deser znika jako pierwsze i goście proszą o dokładkę.  Składniki: 400 g (puszka) masy krówkowej (kajmak) 500 g herbatników 400 ml śmietany 30% 2 opakowania śnieżki lub śmietan-fix (u mnie śnieżka) 50 - 70 g gorzkiej czekolady 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe(...)wystudzić. Jeśli nie uda się ugotować budyniu bez grudek, to proponuję przetrzeć go przez sitko. Masę krówkową lekko podgrzać, zanurzając puszkę w gorącej wodzie. Dno foremki wyłożyć herbatnikami i posmarować je równomiernie, podgrzaną masą krówkową i przykryć warstwą herbatników. Masło zmiksować na gładką masę, pod koniec stopniowo dodawać wystudzony budyń, aby powstał jednolity i gładki krem. Krem wyłożyć równomiernie

Kuchcik gotuje
Deser biszkoptowo-truskawkowy pod mascarponową "chmurką" 125

masz przy tym ochotę na "coś słodkiego" i masz w lodówce serek, śmietanę oraz biszkopty w szafce oraz ulubione owoce to problem jest jak najbardziej rozwiązany :) Spróbujcie :) Składniki: serek mascarpone (250g) 300ml śmietany 30% 16g cukru waniliowego kilka biszkoptów (w zależności od tego ile chcemy ich włożyć do miseczki) owoce (u mnie truskawki) cynamon do posypania Przygotowanie: Śmietanę wlewamy(...)serka nadal miksując. Na koniec wsypujemy cukier waniliowy i jeszcze chwile miksujemy. Na dno miseczek (mi wyszło 6 porcji) wykładamy  biszkopty, na które wykładamy ok 2 łyżek przygotowanej masy. Delikatnie wyrównujemy łyżką. Na serku układamy warstwę pokrojonych ulubionych owoców i przykrywamy ją śmietanową pierzynką :) Delikatnie posypujemy cynamonem i wstawiamy na ok godzinę do lodówki.  Pychota

ChilliJemy
Tarta maślano-czekoladowa 141

mąki pszennej 15 dag masła 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego  cytrynowego 1 jajko Szczypta soli Nadzienie : 330 ml śmietanki 30% 25 dag  sera mascarpone Mlekoma 3  tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao 1 płaska łyżeczka prawdziwej kawy ½ szklanki cukru pudru Dodatkowo: Zielona sól hawajska do posypania-niekoniecznie Garść świeżych kwiatów fiołka Sposób przygotowania tarty: Ciasto: Wszystkie(...)ceramiczne kuleczki-obciążamy, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier z grochem usunąć i podpiec spód na złocisto. Wystudzić. Masa: Śmietankę wlewamy do rondla, podgrzewamy ale nie gotujemy, dodajemy serek oraz cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Do ciepłej masy dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, mieszać do uzyskania jednolitej masy

Wanilia i Kardamon
Babeczki czekoladowe z kremem śmietanowym 180

gorzkiej czekolady lub czekoladowe dropsy 1 jajko 0,5 szklanki oleju słonecznikowego  Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników (nie dłużej).  Nastawiamy piekarnik na temperaturę 190 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem(...)nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 -25 min. Wyjmujemy babeczki z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. KREM 200 ml śmietany 36% z lodówki (kremówki) 250 g serka ricotta lub mascarpone z lodówki 2 łyżki cukru pudru  Krem : Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż powstanie jednolity krem. Szprycujemy . Posypujemy groszkami

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania