masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:188/237)

Sernik z brzoskwiniami ,wersja II 180

serka mascarpone - 1,5 szklanki cukru - 8 jajek - 2 budynie waniliowe - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia - duża puszka brzoskwiń Spód : - 150 g ciemnych herbatników Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki. Odsączamy brzoskwinie ,kroimy na plasterki .  Żółtka ucieramy z cukrem na parze na prawie białą masę ,to ważne alby cukier się

Wypieki Rene
Sernik z malinami 119

sera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek • 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny • 1 szklanka malin, poza sezonem mrożonych • 3 łyżki cukru Wykonanie: • Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sitko. Do miąższu bez pestek dodać cukier i dokładnie wymieszać. • Herbatniki pokruszyć, zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać likier. • Masa herbatnikowa ma mieć

To co kocham
Tiramisu kawowe. 518

serka mascarpone 20 dkg cukru 4 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wrzątku 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego 1 łyżka kawy instant 1 łyżka kakao Sposób wykonania :  Ż ółtka utrzyj z cukrem na parze. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, przestudź, dodaj do ubitych żółtek, ubij. Serek zmiksuj z masą żółtkową na jednolitą masę. Przestudzony

Przepisy i porady kulinarne
Babeczki red velvet z truskawkami 169

serka mascarpone - 8 kropli czerwonego barwnika - 3 łyżeczki cukru pudru - fix do bitej śmietany Dodatkowo: - 12 ładnych, niezbyt dużych truskawek Przygotowanie: Olej i cukier zmiksować. Cały czas miksując dodać jajko, cukier waniliowy i barwnik. Następnie dodawać na przemian kefir i mąkę miksując na średnich obrotach, a gdy te się skończą, dodajemy kakao. Gdy masa będzie jednolita, do małej miseczki wsypujemy

W poszukiwaniu inspiracji
Pierogi z jagodami 124

mascarpone Dodatkowo: słodka śmietana  cukier  jagody  listki mięty lub melisy 1 łyżeczka masła mąka do podsypania Sposób przygotowania: Jagody przebrać i połaczyć z cukrem. Do miski przesiać mąkę, dodać zółtka, cukier, sól i łyżkę miękkiego masła. Rozetrzeć ze soba składniki, a następnie wolnym strumieniem wlewać goracą wodą i wyrabiać ciasto na jednolitą masę. Ilość wody zależy

Gosia gotuje
Tort śmietankowo – truskawkowy 162

pięknymi tortami zdobionymi masą lukrową. Wiem, że są pięknie, nie da się ukryć i zapewne nieraz będę się nimi zachwycać, jednak na przełomie kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie

Made By Mom And Son
Deser ze świeżym ananasem 198

końcu dodać serek mascarpone i krótko zmiksować ze śmietaną na małych obrotach. Ananasa obrać, pokroić w krążki a następnie w małe trójkąciki. Płatki migdałów uprażyć krótko na suchej patelni. Powinny bardzo lekko się przyrumienić, jeśli przegapimy ten moment płatki będą gorzkie. Czekoladę zetrzeć na tarce. Do pucharków nałożyć po łyżeczce konfitury pomarańczowej, następnie po warstwie masy śmietankowej i kawałków ananasa

Ze smakiem i z pasją
Ciasto Bananowy Król na serwatce 238

cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szkl mąki pszennej tortowej   Krem bananowy: 4 banany sok z 1/2 cytryny 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 1 kopiasta łyżeczka żelatyny+ 3 łyżki zimnej wody   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao(...)wymieszać w misce trzepaczką. W innym naczyniu połączyć ze sobą suche składniki (obydwa rodzaje cukru, sodę i mąkę). Suche wsypać do mokrych i wymieszać trzepaczką do powstania jednolitej masy.   Masę przelać do blaszki o wymiarach 35x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka

Nastoletnie Wypiekanie
Tort z owocami i kremem śmietanowym 253

temp. pokojowej 5 jajek, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - ja użyłam normalny cukier, 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/4 mąki ziemniaczanej. Krem: 2x500ml śmietanki 30%, schłodzonej, 2x250g mascarpone, schłodzonego, nasionka z jednej laski wanilii, 1 opakowanie śmietan fix, 6 łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem(...)powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo żółtka - cały czas miksować. Gdy masa jest już gotowa, stopniowo dodawać mąki i delikatnie połączyć łyżką - nie używać do tego miksera. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gotową masę. Boków tortownicy niczym nie smarować, ani nie obsypywać. Rozgrzać piekarnik

W kuchni u Moniki
Biszkopt z truskawkami, galaretką i mascarpone. 142

Ciastem, za którym przepadają moje dzieci (zresztą nie tylko one ;)) jest biszkopt z owocami, galaretką i mascarpone. Często gości na naszym stole latem, kiedy wybór owoców sezonowych jest największy. Naszymi ulubionymi są właśnie truskawki oraz maliny i borówki. Jeśli chodzi o biszkopt to sprawdzonym, niezawodnym przepisem jest ten, w którym na końcu zrzuca się blaszkę z zawartością z wysokości(...)szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając partiami cukier. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać szpatułką. Do masy jajecznej dodawać partiami mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec

zadanie-gotowanie
Czekoladowe Mini Serniczki 157

masła Ciasteczka kruszmy (u mnie ręcznie, gdzieniegdzie zostawiamy większe kawałki). Masło rozpuszczamy. Wlewamy je do ciasteczek i mieszamy. Masą ciasteczkową napełniamy papilotki umieszczone w formie na muffiny, sam spód, lekko dociskając. Odstawiamy na bok, na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: 500 g kremowego serka typu Philadelphia 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g gorzkiej czekolady(...)więcej. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem

Made By Mom And Son
Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 178

Wypieków. Nie użyłam do niego mąki pszennej - zastąpiłam ją orkiszową i gryczaną. Krem za to jest bardzo prosty, nie zawiera masła ani cukru, a wychodzi naprawdę pyszny. Co prawda mascarpone nie jest szczególnie dietetycznym serkiem, ale myślę, że jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem(...)ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami ksylitol, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając

FitKot
Ciasto Jamajka 188

dodawałam serka mascarpone, bo go akurat nie miałam ale mimo jego braku wyszło rewelacyjne. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 2 galaretki cytrynowe dżem ulubiony (u mnie z mirabelek) sok z cytryny Masa straciatella: 600 ml. śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makowiec przekładany kremem z mascarpone (przepis na biszkopt makowy). 435

serka mascarpone 0,5 l śmietany kremówki 30-36% cukier puder według uznania (dałam 3 łyżki) Składniki powinny być bardzo mocno schłodzone, by powstał krem. W przeciwnym razie możemy otrzymać produkt odwrotny - czyli masło i maślankę ;) - inaczej mówiąc krem się zważy i rozwarstwi. Kremówkę ubić na bardzo sztywno, łyżka po łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała

Poezja Smaków - blog kulinarny
Serniczki Oreo z mascarpone 502

Oreo zrobiło furorę swoim pojawieniem się na rynku!Czarne ciasteczka wypełnione delikatnym kremem zachwycają nie tylko dzieci , ale i dorosłych!Postanowiłam i ja je wykorzystać do

Ostra na Słodko
TORT KOKOSOWO-MALINOWY 793

RASPBERRY & COCONUT MASCARPONE CAKE Bardzo chciałam spróbować zrobić tego typu tort i wczoraj w końcu się odważyłam. Jest naprawdę prosty w wykonaniu i muszę powiedzieć, że przygotowanie jego było czystą przyjemnością. Ten sernik na zimno będzie idealny na zbliżające się walentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji

Przepisy Aleksandry
Czekoladowe makaroniki 266

białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce(...)dodaniu całego syropu białka miksuję na najwyższych obrotach miksera jeszcze przez 5 minut. Gotową bezę włoską należy dodać do masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać

Mango Papaja
Kokosowe ptysie na oleju rzepakowym 121

nimi pachniało. Zastanawiałam się, czy nie pójść do cukierni i nie kupić sobie jednego dużego ptysia, ale miałam ochotę na takiego z bitą śmietaną, a nie z taką cukierniczą masą okropnie słodką. Zresztą uznałam, że samemu jeść nie daje tyle przyjemności, co jeść w towarzystwie. Wprawdzie nikt nie podzielał tej mojej wielkiej ochoty, ale gdy już upiekłam i przygotowałam(...)szklanki oleju rzepakowego; - 200 g mąki pszennej; - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 1/2 łyżeczki cukru, szczypta soli; - 5 jajek Dodatkowo: - 0,5 l śmietany kremówki 36%; - 300 g mascarpone; - cukier puder do smaku i do posypania; - dużo ulubionych letnich owoców (u mnie czereśnie truskawki, brzoskwinie, itp.; Wykonanie: Mleko, wodę i olej rzepakowy zagotować w rondelku, dodać przesianą mąkę z proszkiem

dom-agi.pl
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże(...)cukru, następnie dodać żółtka, ubić do otrzymania kremowej lśniącej pianki. Wlać całą ostudzoną mieszankę kakaową i wymieszać mikserem na minimalnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą dodać do masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. Wylać ciasto do wyłożonej pergaminem - samo dno, tortownicy, boków nie natłuszczać. Piec około 40 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 181

Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki orzechowe Wielkanocne chlebki i zajączki do koszyczka Inne przepisy na ciasta znajdziecie tutaj (klik) Małe wypieki – babeczki do koszyczka, ciasteczka znajdziecie tutaj (klik) Polecam np. mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym

Słodkie okruszki
Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 158

przygotowałyśmy błyskawiczne ciasto Kinder country. Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy + garść na wierzch Przygotowanie: Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy prażoną pszenicę(...)śmietanę (150ml) ubijamy na sztywno, dolewając ostudzoną mleczną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią prażonej pszenicy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny

Życie zaczyna się w kuchni
TIRAMISU WANILIOWE 307

dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Następnie na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy

Ciastka - domowe słodkości
Bananowa chmurka 339

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kto ma ochotę na bananową chmurkę? Pyszne ciasto, na kruchym spodzie z dużą ilością bananów z lekką masą

Marta Gotuje
Lody bazyliowo limonkowe 191

serka mascarpone sok z 1/2 limonki  skórka otarta z limonki do podania  brzoskwinia - po 1/2 na porcję Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Liście bazylii, ksylitol + część jogurtu włożyć do blendera i zmiksować. Dodać resztę jogurtu, serek, sok i skórkę z limonki, zmiksować. Sprawdzić czy masa jest wystarczająco

Stare Gary
czekoladowe babeczki z jagodowym kremem 117

masy jajecznej powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, stopniowo dodając pianę z białek gdyż ciasto jest dość gęste.  Przelej równo do formy na muffiny wysmarowane wcześniej masłem. Piecz 190 stopniach 20-25 minut. Wystudź babeczki, w środku zrób dziurkę ( pisałam  kiedyś, że dziurkę zrobiłam drylownicą do wycinania gniazd z jabłek). opakowanie serka mascarpone 2 czubate łyżki

AZgotuj!
Tort czekoladowy z wiśniami 228

Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy wiśnie. Mieszamy. Krem odkładamy, by stężał.3. Przekładamy ciasto: dolny blat nasączamy syropem z wiśni, wierzch cienko smarujemy galaretką z czarnej porzeczki. Wykładamy część kremu. Przekładamy kolejnym blatem, nasączamy, smarujemy galaretką i znów kładziemy masę. Przykrywamy ostatnim blatem

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania