serka mascarpone 2 brzoskwiniowe galaretki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 7 łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku Brzoskwinie odsączyć na sicie,mniejszą połowę pokroić w kostkę,pozostałe w plastry.Galaretki przygotować wg przepisu,odstawić do lekkiego stężenia.Kawę rozpuścić w odrobinie gorącej wody,odstawić do wystygnięcia. Serek homogenizowany wymieszać z serkiem mascarpone,posłodzić do smaku cukrem pudrem ( wg uznania). Podzielić(...)które można lekko nasączyć ( nie jest to konieczne). 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody (może być trochę mniej) - gdy przestygnie dodać do jednej części masy razem z rozpuszczoną kawą i dokładnie wymieszać.Wylać na biszkopty,dokładnie rozprowadzić.Wsadzić do lodówki. Pozostałą żelatynę tj 3 i 1/2 łyżeczki również rozpuścić w gorącej wodzie,połączyć z drugą
Niespełnione zdolności kulinarneKREM ŚMIETANKOWY: 250g. serka mascarpone 250 ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) pół szklanki cukru pudru Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek
Domowe Tortyserka mascarpone ok.100 g wiórków kokosowych 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie 1 łyżka cukru pudru ok.2 łyżki likieru kokosowego wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Wafelki rozdrobnić i wymieszać z kokosem. Serek wymieszać cukrem, dodać wafelki z kokosem, schłodzoną czekoladę i likier. Masę dokładnie wymieszać i wstawić
Zakamarki mojej kuchnibiszkoptskladniki: 500g serka mascarpone 3 jogurty naturalne 200g czekolady gorzkiej (70% kakao) 1 lyzka cukru pudru 50g malin mrozonych lub swiezych 4 lyzki konfitury malinowo-jezynowej wykonanie:Czekolade topimy w kapieli wodnej i zostawiamy do przestygniecia.Mikserem ubijamy serek, jogurt i cukier puder. Jesli ktos woli slodsza mase nalezy dodac wiecej cukru pudu. Do masy wlewamy rozpuszczona czekolade. Mieszamy.Konfiture malinowo-jezynowa
Przysmaki Karolkiżelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku) świeżo otarta skórka z 1 cytryny Cytrynowy poncz: sok wyciśnięty z 1-2 cytryn 1/2 szklanki wody Dodatkowo (do ozdobienia tortu(...)żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Następnie dodajemy po kolei żółtka, nadal nie przerywając ubijania. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki. Delikatnie mieszamy szpatułką, by składniki się połączyły, a piana nie opadła. Na koniec dodajemy odrobinę barwnika spożywczego. Mieszamy. Jeśli chcemy uzyskać intensywniejszy kolor wówczas dodajemy jeszcze trochę
MyCookBook.plSkładniki (8 omlecików): • 4 jajka • 2 łyżki cukru • 4 łyżki mąki • do podania: cukier puder, bita śmietana, serek mascarpone, świeże owoce Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do niedużej plastikowej miski wbić białka jajek, żółtka zachować oddzielnie. Białka ubić na prawie(...)małych obrotach miksera) tylko do połączenia się składników. Dodać mąkę i powtórzyć krótkie miksowanie na małych obrotach do otrzymania jednolitej masy. Masę wyłożyć łyżką w 8 miejscach na przygotowanej blaszce i rozprowadzić wypukłą stroną łyżki na placki o średnicy ok. 10 cm. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 9-10 minut. Wyjąć
cucinaredwóch pomarańczy50g kropelek czekoladowychNa krem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonuPrzy pomocy miksera ucieramy masło wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, jedno po drugim cały czas miksując. Następnie dorzucamy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sok z pomarańczy oraz otartą skórkę. Krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Wrzucamy drobinki(...)muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza do „suchego patyczka”. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Śmietana kremówka, jak i mascarpone powinny być schłodzone w lodówce. Zimne składniki kremu umieszczamy w misce i ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Uważamy, by nie „przebić” śmietany. Krem przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego
Kolizje Smakówserka mascarpone - 1,5 szklanki cukru - 8 jajek - 2 budynie waniliowe - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia - duża puszka brzoskwiń Spód : - 150 g ciemnych herbatników Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki. Odsączamy brzoskwinie ,kroimy na plasterki . Żółtka ucieramy z cukrem na parze na prawie białą masę ,to ważne alby cukier się
Wypieki Renesera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek • 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny • 1 szklanka malin, poza sezonem mrożonych • 3 łyżki cukru Wykonanie: • Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sitko. Do miąższu bez pestek dodać cukier i dokładnie wymieszać. • Herbatniki pokruszyć, zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać likier. • Masa herbatnikowa ma mieć
To co kochamserka mascarpone 20 dkg cukru 4 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wrzątku 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego 1 łyżka kawy instant 1 łyżka kakao Sposób wykonania : Ż ółtka utrzyj z cukrem na parze. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, przestudź, dodaj do ubitych żółtek, ubij. Serek zmiksuj z masą żółtkową na jednolitą masę. Przestudzony
Przepisy i porady kulinarneserka mascarpone - 8 kropli czerwonego barwnika - 3 łyżeczki cukru pudru - fix do bitej śmietany Dodatkowo: - 12 ładnych, niezbyt dużych truskawek Przygotowanie: Olej i cukier zmiksować. Cały czas miksując dodać jajko, cukier waniliowy i barwnik. Następnie dodawać na przemian kefir i mąkę miksując na średnich obrotach, a gdy te się skończą, dodajemy kakao. Gdy masa będzie jednolita, do małej miseczki wsypujemy
W poszukiwaniu inspiracjimascarpone Dodatkowo: słodka śmietana cukier jagody listki mięty lub melisy 1 łyżeczka masła mąka do podsypania Sposób przygotowania: Jagody przebrać i połaczyć z cukrem. Do miski przesiać mąkę, dodać zółtka, cukier, sól i łyżkę miękkiego masła. Rozetrzeć ze soba składniki, a następnie wolnym strumieniem wlewać goracą wodą i wyrabiać ciasto na jednolitą masę. Ilość wody zależy
Gosia gotujepięknymi tortami zdobionymi masą lukrową. Wiem, że są pięknie, nie da się ukryć i zapewne nieraz będę się nimi zachwycać, jednak na przełomie kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie
Made By Mom And Sonkońcu dodać serek mascarpone i krótko zmiksować ze śmietaną na małych obrotach. Ananasa obrać, pokroić w krążki a następnie w małe trójkąciki. Płatki migdałów uprażyć krótko na suchej patelni. Powinny bardzo lekko się przyrumienić, jeśli przegapimy ten moment płatki będą gorzkie. Czekoladę zetrzeć na tarce. Do pucharków nałożyć po łyżeczce konfitury pomarańczowej, następnie po warstwie masy śmietankowej i kawałków ananasa
Ze smakiem i z pasjącukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szkl mąki pszennej tortowej Krem bananowy: 4 banany sok z 1/2 cytryny 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 1 kopiasta łyżeczka żelatyny+ 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao(...)wymieszać w misce trzepaczką. W innym naczyniu połączyć ze sobą suche składniki (obydwa rodzaje cukru, sodę i mąkę). Suche wsypać do mokrych i wymieszać trzepaczką do powstania jednolitej masy. Masę przelać do blaszki o wymiarach 35x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka
Nastoletnie Wypiekanie