masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:183/237)

Makaroniki pistacjowe 205

wyschnąć w rezultacie po przemieleniu była jedna wielka breja a nie mączka, brei nie dało się przesiać. Później wszystko poszło jak po maśle. Tylko w związku z tym że masa pistacjowa miała więcej wody i w związku z tym, że to był deszczowy dzień, bardzo długo się suszyły, tak długo że już straciłam cierpliwość i wsadziłam niewysuszone do piekarnika, efekt(...)temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone'; document.write(" "); Składniki na 30 (gotowych, złożonych już ciasteczek) 150 g zmielonych pistacji, niesolonych 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej

moj przepis na
BISZKOPT OWSIANY Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 183

Dzieci bardzo chciały zjeść "jakieś" ciasto ze śliwkami i kremem, więc tak oto powstał biszkopt w zdrowszej wersji, bo z mąki owsianej, który przełożyłam kremem na bazie budyniu i mascarpone. Na wierzch ułożyłam duże, jędrne i słodkie śliwki, które uprzednio posypałam cynamonem i brązowym cukrem, dodałam odrobinę masła i skarmelizowałam, a "sos", który powstał z karmelizacji owoców użyłam do polania(...)wygraniając masę od dołu ku górze.Przełóż ciasto do tortownicy i piecz okolo 30-35 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i ostudź.KREM BUDYNIOWY:W garnuszku z grubym dnem zagotuj 350 ml mleka. W 50 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy i wlej mieszankę na gotujące się mleko. Ugotuj budyń.Całkowicie ostudzony budyń zmiksuj krótko z mascarpone

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki waniliowe z czekoladą 170

Proste, klasyczne muffinki, mięciutkie i wilgotne, zasmakują każdemu. Z dodatkiem pysznej mlecznej czekolady, kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka(...)śmietany kremówki 36 %150 g serka mascarponeniebieski barwnik spożywczy WYKONANIE:MUFFINKI: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.Do miski wrzuć miękkie masło i cukier i utrzyj na puszystą, jasną masę. Po kolei zacznij dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym dodanym.Przesiej przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej

Słodko-Słony Świat Ilony
Placuszki na serku mascarpone 192

kilka tortów z użyciem serka mascarpone, trochę mi go zostało, a jak wiadomo, otwarty serek długo w lodówce nie postoi... wykorzystałam go m.in. do takich placuszków. Mięciutkie i delikatne nawet po ostygnięciu. Mascarpone zmienia ich smak o 180 stopni! Wypróbujcie w wolnej chwili :).     Składniki: (na ok. 10 placuszków)   100 g serka mascarpone 1 jajko rozmiar(...)smażenia     Przygotowanie:   Serek mascarpone przełożyć do miski, krótko zmiksować. Następnie dodać do niego jajko, cukier, jogurt oraz kilka kropel aromatu śmietankowego, ponownie zmiksować. Na koniec przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wszystko dobrze wymieszać.   Za pomocą łyżki kłaść na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju porcje masy (1 placuszek= 1 łyżka ciasta). Placuszki podczas

Nastoletnie Wypiekanie
Tort tiramisu 172

Krem: - 4 żółtka - 250 gr serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki + 50 ml śmietanki - 4 łyżki cukru  - 1 łyżka żelatyny Żelatynę zalać 50 ml śmietanki. Pozostałą śmietanę ubić do sztywności. Żółtka ubijać z cukrem do momentu aż zrobią sie puszyste i jasne. Dodawać partiami serek, ubijać nadal. Żelatynę podgrzać, dodać do masy serowo żółtkowej*. Całość wymieszać z odłożoną ubitą

kawawszklance
malinowy ekler 165

miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Wlać do rękawa cukierniczego i wyciskać eklerki , układać w dolnej części piekarnika i skropić je delikatnie zimną wodą piec w temp. 200 stopni 25-30 minut .Odstawić do wystygnięcia. KREM MALINOWY 1 szklanka malin - mogą być mrożone 3 łyżki cukru pudru 100 gram serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Maliny blendujemy

na gazie
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 120

przekrojone na pół truskawki, wylewamy masę sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje

upichcic
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 416

ciastem, najlepiej palcami rozciągając i dociskając. Wlewamy masę serową. Przykrywamy ciemnym ciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc.   Krem:   250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura   Śmietanę

Made By Mom And Son
Ciasto Kukułka 454

Kukułek po te z czekoladą, biszkoptami, likierem i alkoholem. Moja Kukuła jest dość mocno zakrapiana alkoholem. Zdecydowanie wersja dla dorosłych Puszyste, delikatne, kakaowe biszkopty,krem śmietankowy z dodatkiem serka mascarpone, okrągłe biszkopciki nasączone likierem i dużooo alkoholu w czekoladzie Poezja. Wspaniałe ciasto.Jedynie mam sobie za złe, że tak długo zwlekałam z jego zrobieniem. Bardzo Wam polecam.Składniki na biszkopt(...)łyżce. Ubijamy. Kolejno dodajemy po jednym żółtku. Ubijamy. Delikatnie dodajemy olej i ubijamy jeszcze krótką chwilę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i z kakao. Dodajemy do ubitej masy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo do a boki smarujemy masłem. Wlewamy ciasto, wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni

Made By Mom And Son
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 144

pozostałe 50 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką 8 mm, wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia koła tej samej wielkości. Odstawić na 1 godzinę, aby utworzyła się skorupka(...)wymieszać. Ostudzić. Wlać ekstrakt, wymieszać.Płyn wylać do prostokątnego naczynia (10x20 cm) na grubość 1 cm. Wstawić do lodówki do stężenia.Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodać kawę, wymieszać.Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.Z zastygniętej galaretki wycinać koła o średnicy 1,5-2 cm.Na spodzie makaronika na środku układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto szpinakowe 154

mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło i bułka tarta do formy krem: 1 szkl śmietanki słodkiej 12% 1 op. śnieżki w proszku 250 g mascarpone galaretka: 200 g mrożonych truskawek bez szypułek Hortex 1/4 szkl wody 1 galaretka truskawkowa w proszku tortownica o śr. 18 cm Przygotowanie: Poprzedniego dnia wieczorem zamrożony szpinak wykładamy na sitko(...)garnka wkładamy truskawki i wlewamy wodę, gotujemy przez chwilę a następnie wsypujemy galaretkę w proszku. Wyłączamy gaz i mieszamy tak długo aż galaretka się rozpuści. Blendujemy galaretkę na gładką masę i przelewamy do głębokiego talerza. Odstawiamy aby stężała. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z tortownicy i pozwalamy mu ostygnąć. Z zimnego ciasta skrajamy górę(dość cienko) i kruszymy-odstawiamy na później

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort kokosowy 337

biszkopt 6 jajek Niepełna szklanka drobnego cukru do wypieków lub zwykłego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mąki pszennej Krem kokosowy: 2 puszki mleczka kokosowego (po 400g) 350g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 200g białej czekolady (2 tabliczki) 100g wiórków kokosowych Wykończenie tortu Herbata z łyżeczką aromatu migdałowego (szklanka) 100g płatków migdałów 50g wiórków kokosowych Dzień wcześniej: Mleczko kokosowe należy(...)ubijania dodajemy cukier nie przerywając miksowania.  Dodajemy pojedynczo żółtka oraz przesiewamy oba rodzaje mąk (cały czas miksując na niskich obrotach). Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy powstałą masę i wstawiamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika na około 40-50 minut do uzyskania efektu ”suchego patyczka” (jeśli nie mamy tak długiego patyczka gotowość ciasta możemy sprawdzić nitką makaronu

Kolizje Smaków
Makaroniki króliczki z kremem czekoladowym (macarons bunny's) 120

dużych + 1 średniego jajka) 110 g mąki migdałowej (drobno zmielonej!) 200 g cukru pudru 50 g zwykłego cukru odrobina czerwonego barwnika w żelu krem 250 g serka mascarpone  50 g gorzkiej czekolady dekoracja perełki cukrowe (srebrne, złote) Makaroniki 24 godziny przed pieczeniem, białka oddzielić od żółtek. Przygotowane i odważone białka przelać do małej miseczki i zostawić w ciepłym(...)się z cukrem to dodać odrobinę czerwonego barwnika. Delikatnie wymieszać. Następnie dodać partiami cukier puder wymieszany z mąką migdałową i całość wymieszać ze sobą (za pomocą szpatułki/drewnianej łyżki!). Masa powinna być lekko rzadka. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Przygotowaną masę przełożyć do szprycy i wyciskać makaroniki*. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu pomiędzy makaronikami, ponieważ lekko się rozleją na boki

Ugotować
Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 306

owocami. I tak oto powstał nietuzinkowy, subtelny i ekstremalnie jeżynowy tort. Pachnące jeżyny, zbierane własnoręcznie jesienią świetnie sprawdziły się w połączeniu z delikatnym kremem na bazie śmietany i mascarpone. Dodatkowa, lekko kwaskowa warstwa musu jeżynowego nadała niezwykłej świeżości. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Czas przygotowania(...)cytryny 400 g sera mascarpone 400 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 300 g jeżyn 2 łyżki cukru 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny Krem waniliowy 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru

Wędrówki po kuchni
Deser z wiśniową frużeliną 174

szybki i smaczny deser z serkiem mascarpone i frużeliną z wiśni ..... Składniki na 6 salaterek : - 250 ml serka mascarpone - 250 ml śmietanki 30 % - pół szklanki cukru pudru - 1 galaretka wiśniowa - 1 L słoik wiśni w kompocie - pół dużej łyżki mąki ziemniaczanej Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu, rozlewamy do salaterek, dodajemy po łyżce wiśni z kompotu. Salaterki(...)wstawiamy do lodówki, jak stężeje galaretka robimy masę serową, serek mieszamy z cukrem, śmietanę ubijamy na sztywno  i dodajemy do niej masę serową ,mieszamy krótko do połączenia się składników . Wykładamy masę na galaretkę...wstawiamy do lodówki. Robimy frużelinę z kompotu wiśniowego, wiśnie z kompotem doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na wolnym ogniu mieszamy jeszcze ok dwóch minut

Wypieki Rene
Leśny mech 154

proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny 1,5- 2 łyżki cukru pudru Do tego: Owoc granatu/ jeżyny/ maliny Sposób przyrządzenia: 1. Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do kompletnego rozmrożenia. 2. Odciśnij odrobinę soku z rozmrożonego szpinaku. 3. Jajka ubij na puszystą masę razem z cukrem i cukrem wanilinowym

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki z poziomkami 188

Babeczki z poziomkamiW ten weekend zebrałam ostatnie już chyba poziomki na ogródku mojej babci. Korzystając z okazji, że z kilku krzaczków miałam całkiem pokaźną miseczkę postanowiłam

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania