masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:178/237)

Ciasto na niedzielę 302

twarogu śmietankowego 250 g serka mascarpone 120 g cukru 3 jajka + 1 żółtko sok i skórka z 1 cytryny  1 galaretka truskawkowa wykonanie: Ciasteczka kruszymy i łączymy ze stopionym masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik

Przysmaki Karolki
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 214

brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru DODATKOWO: tabliczka czekolady nadziewanej karmelem (polecam wyjątkowo karmelową Cadbury Caramel) Przepis: BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek(...)silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek. Do każdej foremki wkładamy po dwie duże łyżki ciasta, na które układamy czekoladki

Domowe Torty
Szpinakowe babeczki 188

szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Szpinak rozmrażamy, wykładamy na gaz ę   i odciskamy nadmiar wody. Blenderem miksujemy szpinak. Do niego dodajemy stopniowo 3-4 łyżki masy jajecznej, a następnie już całą porcję szpinaku dodajemy do pozostałej masy jajecznej. Na koniec dodajemy olej, mąkę  i proszek do pieczenia. Foremki(...)pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.  Po wystudzeniu łyżeczką wydrążamy środek babeczki i ciasto  kruszymy na talerzyku. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Babeczki napełniamy

Pyszności Słodkości
Kinder Country 370

śmietany dodać serek mascarpone, zmiksować powoli dodając ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szkl.) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.Blaszkę  wyłożyć papierem do pieczenia lub folią, ułożyć herbatniki , wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać

Moje domowe kucharzenie
Tiramisu 233

obrotach miksera dodajemy powoli serek mascarpone. Najlepiej dodawać w kilku turach. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy również kieliszek likieru. Przygotowujemy biszkopty. Zaparzoną wcześniej i ostudzoną kawę espresso przelewamy do szerokiego naczynia. Biszkopty zanurzamy pojedynczo w kawie z obu stron. Tak przygotowane biszkopty układamy jeden obok drugiego w prostokątnym naczyniu. Na biszkopty wykładamy połowę masy. Wyrównujemy i na górę wykładamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Filo serniczki z owocami 208

Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm.  Formę na muffinki (taką na 12szt.) posmarować masłem. W każdy otwór wkładać po 4 kwadraty ciasta (tak aby rogi nie zachodziły na siebie), smarując każdy kawałek masłem. Do środka każdego "koszyczka" nakładać po łyżce masy serowej. Do części serniczków wsypałam

Smakołyki Asi
Zupa truskawkowo-wiśniowa z mascarpone i lanymi kluseczkami 163

cały czas mieszając, dokładamy serek mascarpone i gotujemy na minimalnym ogniu, mieszając aż się rozpuści. Podajemy na ciepło lub na zimno z lanymi kluseczkami i dekoracją ze świeżej mięty. Opcjonalnie można też dodać kleks ze śmietany i ziarenka granatu. Kluski lane: jajko roztrzepujemy w garnuszku, szczyptę solimy i dodajemy mąkę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji śmietany (mąkę dobrze

Kolorowy Przepisownik
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 149

twarogu na sernik * 250g mascarpone  * 2 galaretki truskawkowe * szklanka pokrojonych truskawek * galaretka truskawkowa * kilka truskawek do ozdoby Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w 0,5l wrzątku . Odstawić do wystygnięcia, gdy będzie tężeć to ubijać mikserem razem z masca rpone . Doda ć twaróg i wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić

Magiczne Życie Marty
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 127

każdego. Mieszać , aż masa stanie się gładka. Teraz wkładamy  ciasto do rękawa  i wyciskać okrągłe,lub podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka z piekarnika, lekko przestudzić i wypełnić kremem. Krem Składniki 200 g śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 200 g serka mascarpone Wykonanie Śmietanę ubić

w mojej kuchni
TORT BEZOWY z orzechowo- czekoladowym sosem 170

około 2-3 minuty. Masę wyłożyć na papier. Wsadzić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec przez 70 minut. Po upływie czasu nie otwierać piekarnika, pozostawić do całkowitego wystygnięcia w zamkniętym piekarniku.  SOS ORZECHOWO- CZEKOLADOWY SKŁADNIKI: 2 garści orzeszków ziemnych (nie solonych i nie prażonych) - zmiksować na pył 250 g serka mascarpone 1 opakowanie budyniu czekoladowego

ClauditteMissCooking
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 195

masę wylewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuję górę ciasta i wkładam na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Kiedy ciasto się piecze przygotowuję krem i polewę.Krem: Pomarańczę myję i obkrawam ze skórki i filetuję nad miseczką. Wyfiletowane cząstki pomarańczy kroję na mniejsze kawałki. Ubijam śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodaję po łyżce serka mascarpone

Magiczna kuchnia Darii
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 182

przez sito mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia, na końcu wsypać startą gorzką czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać. Płaską formę o wymiarach 28x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wylać do formy i delikatnie wyrównać. Ciasto piec około 12-15 minut w temperaturze 180 o C. Należy uważać, by ciasto nie było za bardzo spieczone, bo wówczas pęknie podczas(...)pieczenia do góry), zerwać papier a gorącą roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone; 50 ml śmietany 18%; 2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki na polewę: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

In my kitchen
Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 249

wykładamy masę dzieląc równo na cztery części. Blaty pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok. 70 minut. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik i studzimy blaty w piekarniku przez kilka godzin, najlepiej całą noc.  Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g mascarpone

Plate of Joy
Boskie ciasto czekoladowe z kremem bananowym oraz polewą czekoladowo-orzechową 598

szklankę brązowego cukru trzcinowego demerara 1/3 szklanki białego cukru 3 kopiaste łyżki dobrej jakości kakao 3 jajka 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 18% Do kremu: 250 g serka mascarpone 4 dojrzałe banany ok. 4-6 płaskich łyżek cukru pudru (ilość w zależności od upodobań) ok. 1 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 2-3 łyżkach(...)mieszanki z mąką najpierw dodajemy jajka i śmietanę, chwilę miksujemy na małych obrotach, a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i mlekiem. Jeszcze trochę miksujemy, do uzyskania jednolitej masy, ale nie na najwyższych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. i 10 min. Sprawdzamy patyczkiem i jeśli trzeba

Ratunku obiad
Tort Walentynkowy - czekoladowy. 196

wypieków 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej i kakao (tak aby mąki i kakao było pół na pół) KREM: 100 g masła (temp. pokojowa) 250 g mascarpone 100 g dobrej czekolady z dużą zawartością kakao 2-3 łyżki ciemnego kakao do wypieków cukier puder do smaku (2-3 łyżki) odrobina aromatu migdałowego (naprawdę odrobina) PONADTO(...)żółtek, ubijamy na sztywną pianę (można wsypać szczyptę soli wtedy lepiej nam się ubiją). Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier. Następnie Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki oraz kakao. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu aż składniki się ładnie połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przekładamy ciasto

Moje-pitraszenie