masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:178/237)

Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 150

cukru trzcinowego lub zwykłego 120 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody Na krem i galaretkę: 1 duża puszka brzoskwiń 250 g serka mascarpone 110 g masła 50 g cukru 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe WYKONANIE Biszkopt :  Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.  Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki(...)momentu, aż cukier się rozpuści (ale nie za długo). Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą i do gotowej masy jajecznej dodawać na zmianę wodę i przesianą przez sitko mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto

Passions hobbies life
Tort kokosowy 188

szklanka drobnego cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki octu - 3 łyżki oleju - cukier waniliowy - aromat (według uznania) Krem kokosowy: - 600ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - 500g serka mascarpone - śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (puszka 400ml) - 300g białej czekolady - 200g wiórków kokosowych Dodatkowo: - woda kokosowa do nasączenia biszkoptu - niskocukrowy dżem z czarnej porzeczki - płatki migdałowe (uprażone na suchej(...)puszkę mleka kokosowego, aby oddzieliła się śmietanka. Biszkopt pieczemy dzień przed przygotowaniem tortu. Mąkę przesiewamy. Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga – masa zwiększy swoją objętość). Do ubitych białek dodajemy, po łyżce, masę żółtkową, delikatnie mieszając. Kolejno dodajemy - przesianą mąkę i olej - ponownie delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy

mojewypiekiinietylko
Truskawkowy tort z białą czekoladą 170

mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku.  Mąki oraz kakao przesiewamy przez sito. Stopniowo dosypujemy do jajek, mieszamy silikonową lub drewnianą szpatułką. Masę(...)rozpuści śmietanę studzimy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano ubijamy ją na sztywno z dodatkiem fixu do śmietany i cukru pudru. Gdy jest już gęsta dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat ciasta. Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy

VioletoweKucharzenie
Babka z kremem i truskawkami 105

serka mascarpone cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany kremówki Smietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą. Dodatkowo 1 szklanka truskawek posypka czekoladowa Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać olej,  przesianą

O kuchni z uczuciem
Rolada czekoladowa z nutellą 148

Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier a następnie żółtka, nadal ubijać. Do masy jajecznej dodać suche składniki, delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Ręcznik kuchenny obsypać cukrem waniliowym. Formę o wymiarach 28 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć(...)ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko zmiksować. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. Wystudzoną roladę rozwinąć, usunąć ręcznik. Posmarować kremem czekoladowym. Zwinąć. Udekorować polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce

Domowa cukiernia Ewy
Trufelki czekoladowe 177

Składniki: 2 tabliczki mlecznej czekolady (200 g) 100 g mascarpone 200 g ciasteczek  (użyłam owsianych z dodatkiem żurawiny) 1 łyżeczka cukru z wanilią kolorowe posypki Ciasteczka bardzo drobno pokruszyć. Jedną tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. W miseczce wymieszać ciasteczka, cukier z wanilią i roztopioną czekoladę. Przygotowaną masę wstawić do lodówki na około 1 godzinę (ciasteczka zmiękną

Ugotować
Rolada marchewkowa z serkiem mascarpone 195

Pamiętam rolady z czasów dzieciństwa, takie z masą z margaryny ble :)  i galaretką w środku. Zawsze zjadałam galaretkę, a reszta zostawała.  Teraz nie używam do ciast, ani do kremów margaryny. Wczoraj nie zdążyłam, ale dzisiaj zaległości nadrobione. Ciasto upieczone. Polecam Wam pyszną marchewkową roladę z serkiem mascarpone. Na moim blogu znajdziecie już kilka różnych tego typu ciast. Szczególnie

O kuchni z uczuciem
ucieraniec na bogato 114

borówek amerykańskich (lub jagód) na krem: 250 g serka mascarpone  200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru na wierzch: 1 galaretka fioletowa Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Blaszkę wyłożyć papierem, piekarnik nastawić na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać po jajku. Mąkę wymieszać z budyniem, solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śmietanowa chatka 242

paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy

kgwjanczewo
Sernik jeżynowy 187

ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie do robota kuchennego, dodajecie masło i miksujecie na jednolitą masę. Formę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik

GRUBY WAŁEK
Ciasto czekoladowe z mascarpone, kajmakiem, orzeszkami arachidowymi 233

Składniki na krem z mascarpone 250 g serka mascarpone lub więcej ,bo im więcej tym wyższa warstwa serkowa 1 łyżka soku  z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 18% na polewę. Puszka kakaowego kajmaku oraz orzechy arachidowe drobno pokrojone. Utrzyj na puszysta masę maslo z miodem, cukrem. Dodaj jogurt i miksuj

Z Kuchni Do Kuchni
Słodkie środy - trufelki z mascarpone i czekoladą 113

czekolady gorzkiej   Z cytryny zetrzeć skórkę. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać mleko w proszku, sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz startą skórkę i wszystko dokładnie wymieszać. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do miski z serkiem. Całość mieszać aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Miseczkę zakryć folią aluminiową i włożyć na kilka (3-4) godzin

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Deser "Owocowe Tiramisu" 377

Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania:Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian układamy: krem, biszkopty namoczone w mleku, owoce, krem, biszkopty, owoce, krem... i tak do wyczerpania składników.(większe owoce tniemy na kawałki)Górę dekorujemy "kleksem" masy i posypujemy pozostałymi owocami.Moje posty

Słodka Strona
Zimowe CAKE POPS - czyli pyszności na patyczku 305

ciasta, np okrawki babki piaskowej, biszkoptu, muffinek 120 g serka mascarpone 80 g nutelli do dekoracji: 200 g białej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego barwnik niebieski posypki, perełki, pisaki cukrowe patyczki Wykonanie: Suche okrawki ciast kruszymy, najlepiej w malakserze. Serek łączymy z nutellą. Dodajemy do okruchów ciasta - dokładnie wyrabiamy masę. Masę odstawiamy na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie

kolorowotorcikowo
Ganasz czekoladowy i tort z truskawkami 118

łyżką cukru pudru i łyżką cukru waniliowego, dodawać po trochę mascarpone i ubić na gęsty krem. Cały krem wyłożyć na połowę biszkoptu, przykryć drugim i dobrze docisnąć. Przygotować ganasz czekoladowy czyli posiekać obie tabliczki czekolady na drobno, zagotować kremówkę i zalać nią czekoladę, ubijać aż postanie gładka i lśniąca masa. Dodać kawę rozpuszczoną w łyżce wrzątku, wymieszać. Lekko ciepłą masę

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania