masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:173/237)

Tarta z gruszką i cukinią! 179

średnia cukinia - chili zielone świeże - 1 szalotka lub dymka - czosnek - 1/2 serka mascarpone - 2 duże jajka - sól, pieprz - 2 łyżki jogurtu greckiego Serek, jaja, jogurt i przyprawy, dobrze roztrzep trzepaczką. Cukinię i gruszkę pokrój w cienkie plastry, ułóż na cieście, posyp posiekanym czosnkiem i szalotką. Zalej masą z serkiem. Wstaw do gorącego pieca, pieczemy 35- 40 minut w temp

SMYKWKUCHNI
Domowe lody ananasowe bez jajek 116

kostkę wkładamy do blendera i blendujemy. Do miski wkładamy jogurt i mascarpone, dodajemy cukier i ubijamy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy zmiksowanego ananasa i wszystko dokładnie mieszamy. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się tam od 24 godzin misę do lodów, uruchamiamy ją i powoli wlewamy masę. Lody kręcimy przez 30-40  minut. Po tym czasie przekładamy je do plastikowego

Kulinarne przygody Gatity
bułeczki drożdżowe z twarogiem i serkiem mascarpone 206

podwojenia objętości). Nadzienie Do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier i miód. Wbić jajko i wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć ok. 3-5 mm. Na ciasto wyłożyć masę serową, a następnie zawinąć jak roladę. Ciasto przekroić na 12 części. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

zabawa smakiem
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 212

łyżeczki   kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek Krem 400 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 4 łyżki masła  w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Do dekoracji kandyzowane plasterki pomarańczy czekoladowa posypka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta delikatnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy

Kulinarne przygody Gatity
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 199

blog: Kulinarne Wyskoki Mazurek kajmakowy najprostszy autorka: eula | blog: eulawkuchni.blog.pl Muffiny z masą krówkową autorka: Gospodyni Miejska | blog: Gospodyni Miejska 144. Jabłko się schowało! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast 164. Kolorowe śniadanie. Cannelloni na słodko! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles | blog: les mirabelles Kostka alpejska autorka: pinkyyy | blog: Kucharka

Mania Gotowania
W oczekiwaniu na snieg 154

jajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie:Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine.W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia po czym dodajemy do masy przesiana make i kakao. Dokladnie mieszamy. Dodajemy zoltka, a na koncu rodzynki

Przysmaki Karolki
Lemmy 171

cukier waniliowy 50 ml whisky 150 g mąki tortowej łyżka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1l i napoju typu "kola" ok 250 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 20 ml whiskey/whisky ok200 g czekolady mlecznej   np maliny Wykonanie: Napój typu "kola" wlewamy do garnka i na dużym ogniu, gotujemy redukując całość do momentu, aż uzyskamy(...)całość zalewamy gorącą wodą. Dokładnie mieszamy, kiedy wystygnie dodajemy jajka i żółtka, cukier z cukrem waniliowym. Miksujemy dokładnie całość na niskich obrotach. Następnie dolewamy whisky i stopniowo olej. Kiedy masa jednolita i błyszcząca wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do momentu połączenia się składników. Wylewamy do kwadratowej blaszki o boku ok 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia

Malinowe Pocałunki
Gniazda bezowe z cytrynowym kremem i bananami 158

około 12 sztuk 6 białek 30 dag cukru Szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Opcjonalnie czerwony barwnik Krem: ½ litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki  domowego budyniu cytrynowego Lemon curd 2-3  łyżki cukru pudru 3 banany Jak wykonać ?  Bezy: Piekarnik nagrzewamy do 180*c. Białka jaj o temperaturze pokojowej(...)się rozpuścić  wlewamy sok z cytryny, dodajemy mąkę ziemniaczaną miksujemy jeszcze chwilę, dodajemy parę kropli czerwonego barwnika, mieszamy tylko rózgą miksera aby barwa była niejednolita. Gęstą sztywną masę  przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, wyciskamy okrągłe  bezowe gniazda.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 5 minut

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 147

cukru (szklanka) 2 łyżki rozpuszczalnej kawy 1/4 szklanka mleka 200 g mąki  2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki kremówki (30-36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru 150 g jagód  Poncz: 250 ml napoju kakao Dekoracja: 200 g jagód Świeże listki mięty Jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem i jagodami? Piekarnik rozgrzewamy(...)mieszamy. Do powstałej masy w 3 podejścia bardzo łagodnie mieszając szpatułką/łyżką dodajemy ubitą piane z białek. Mieszamy tylko do połączenia składników, nie robimy tego zbyt długo, także nie używamy miksera! Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 55-60 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy. Robimy krem. Mascarpone ubijamy mikserem przez minutę

Kuchnia Łukasza
Pavlova z granatem 175

sympatyczną bezę znalazłem tutaj . Składniki: Beza: - 4 białka (ok. 120 g) - 250g cukru - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukru waniliowego Dodatki: - 200 ml schłodzonej śmietanki 30% - 130g serka mascarpone - 3 łyżeczki cukru pudru - nasiona z 1/2 średniej wielkości granatu Zaczynamy od bezy. Najpierw nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Następnie na papierze odrysowujemy koło o średnicy ok. 24 cm, na którym(...)której dodajemy po łyżce cukru (cukier wymieszany z cukrem waniliowym). Kiedy piana zrobi się sztywna i lśniąca dodajemy kakao, które delikatnie mieszamy z białkami i cukrem. Tak przygotowaną masę przekładamy na papier i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Jednocześnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 90 minut . Gdy minie czas wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim nasza

Kuchenne Wariacje
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 130

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 122

pieczemy 1,5h. Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty

Be Fit Be Strong
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 151

szkl. śmietany 18%;1 łyżeczka proszku do pieczenia;3/4 łyżeczki sody oczyszczonej;kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy:300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%; 400 g schłodzonego serka mascarpone; 3 łyżki cukru pudru; 2 łyżeczki kropli miętowych (takich kupionych w aptece :) ); zielony barwnik (użyłam barwników w żelu Dr Oetkera i mimo zużycia całego kolor był pastelowy...). Do nasączenia: 1/2 szkl(...)ściągnięciu z palnika dodajemy posiekaną czekoladę i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy. Do czekolady przesiewamy kakao i mieszamy. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką

Miksturownik
Tort makowy 168

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak więc zrobiłam tort makowy na poczęstunek dla rodziny. Znudzona zwykłymi biszkoptami postanowiłam zrobić coś innego, tort był bardzo dobry, mnie osobiście smakował bardziej niż ten, na zwykłym biszkopcie. Biszkopt po upieczeniu jest wilgotny dlatego(...)całość miksujemy, dodajemy zmielony mak i migdały, dodajemy cukier waniliowy i proszek do pieczenia.  4. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy makowej.  5. Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką.  Wlewamy masę do tortownicy.  6. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy około 50 min, do suchego patyczka.  7. Gotowy biszkopt studzimy po czym

Mój pomysł na
BISZKOPT Z KREMEM WANILIOWYM, GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI 336

szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 400 g śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej w lodówce, najlepiej 12 h) 500 g mascarpone (dobrze schłodzonej w lodówce) 5 łyżek cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii DODATKOWO: 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzącej wody około 300-400 g truskawek listki melisy lub mięty(...)masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  160 stopni C  przez około  20 - 22 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie do przestudzenia. *  KREM: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj  mascarpone (najlepiej

Słodko-Słony Świat Ilony